Khamis, Oktober 14, 2010

10 10 10 punya cerita

masa tarikh tu.aku kena bangun pagi2,kul 6.30 da bangun.da macam aku nak gi keje plak.dengan pakai baju kurungnya lagi.
pagi2 nak memilih baju dah berkuntau dengan my lovely atok.
baju tu tak sesuai la baju ni tak sesuai la.kang aku tak pakai baju kang pakai baju klawa kang.baru tau.
dah semua baju aku pakai untuk gi keje.mana ada lagi baju yang reserve untuk ape2 event. rolling je la kan.
bukan la tak der langsung.ader selai je baju yang aku tak pakai untuk g keje.baju kebaya ijo tu.tu pon sbb kain dia terbelah.seksi la plak nak gi keje.sempoi2 je sudah.gi keje je pon.bukan nak gi makan malam.gi makan malam pon aku rela ber jeans kelabu aku tu dgn t-shirt disaluti dengan cardi panjang berjela aku
dah siap..tak payah nak pikir panjang2
last2 pilihan aku.baju pink aku.tu pon kena bebel gak.sbb baju tu mak aku beli mahal2 kat nun seberang laut.aku basuh baju humban masuk dlam washing machine.dah bebulu.~~ itu pon jadik masalah ka?itu baju punya hal.ni  konvoi punya hal
aku nak gi mana?
nak berkonvoi reramai ke majlis kawin officemate kat pahang.
PAHANG?!
jauh dowh..tak penah aku nak gi kenduri kawin jauh2.paling jauh pon tak keluar johor la.sampai kota tu insyallah lagi.ni kalo dah seberang negeri.mmg selalunya tak gi la.
ini kan pulak balik hari.huhu.kalo sendiri.mmg aku tak kan nak gi.
tapi disebbkan opis mate yang kawen.pas tu.budak2 dan mak budak seopis nak gi.aku pon say yes jer la.huhu.ngikot tak salah kan?
bertolak dari umah dengan keta mak aku.sampai ke foyer UTM ni.tunggu kat sana ada la dalam setenga jam.cam tak der orng.ni sah diorng terus ke taib andak amik mawi fuad.
dah agak kematu my ass cik hilman aka driver of the day sampai dengan keta myvi nyer..~~
perjalanan lebih kurang 4 jam.tak campur tolak lagi.beti isi minyak and makan sarapan+lunch.
mau makan kenduri pon benti makan lunch ka.?
eh mesti.miss arina kita dah pucat2 muka sebb tak makan pagi.adeyh.~
at last, sampai jugak la kat pekan nenasi.jangan tanya aku kenapa nama pekan tu "nenasi".penduduk nya dulu2 terlebeyh makan nasi ataupun gagap nak sebut "nak nasi."haish (smeuanya khayalan semata-mata)
naseb bek la ade mak orang dalam rombongna .ingat gak bawak kad jemputan.kalo harap yang lain mmg tak la.aku sendiri simpan kad jemputan dalam laci opis.

kad jemputan 
mmg stail skang nak letak huruf2 ni.(agaknye la)

jalan tgk macam tak der kenduri.yer la.selalunya kalo kenduri kan kereta mesti berderet.ni tak nampak pon jalan sesak.rupanya.kat dewan da.dewan tu kalo masuk dah cam masuk ke alam lain.kalo kat luar tak der orang.dalam dewan tu plak..punya la ramai manusia.entah dari mana manusia2 ni timbul.
rombongan cik tipah dari johor baru sampai.aku?blakang lensa okeyh :(

overall makanan hari tu. sedap.bole la.mungkin sbb lapar.ataupun mmg betul2 sedap.haha.tak der la.real sedap. sampaikan si fuad cam pelik(puad sorang.aku tak..lalala),ader ikan kering kat majlis kawen.
may be kat johor tak der or puad yang tak penah jumpa.
aku biasa je dgn ikan kering ni.gulai ikan kering pon ader.kat kenduri kawen kat kampung aku.kedah.slalu je jumpa.
Ha tu pinggan aku.nampak itu ikan kering?air sirap orang kawen.dengan lauk2 yang sewaktu dengan nya.yang kale hijo tu bukan bahulu ea.kuih kemboja mini size.yay.!


 kak sham bersama lauk pauk.nasi.dan air sirap org kawen nyer.

pas makan.masing2 cam kekenyangan la kan.tapi takla sampai ular sawa nak melingko je koje.aku nak tambah.tapi segan.adeyh.lapa dey.tapi tak pe control ayu tu penting.kalo yang dah kenal aku lama.aku ni tolak batu ngan kayu also makanan yg  haraaaaaaaaaam..~~ pantang dipelawa.semua aku bedal.
tak payah cakap yang dah lama kenal aku la.yang baru kenal aku bape bulan kat opis ni pon tau selera kau terhadap makanan sedap ni cam ner.nyum.~ untung dapat keje bahagian ni.ada majlis.ada makan free..~ kerja impian aku.hahaha


muke kenyang+control ayu= sape nak kenal?
kiri: kak sham.arina.kak ju.kila.iza.aku comel.kak tipah (ketua rombongan)








tak lama pas tu pengantin pon sampai.bile nampak the bridegroom melangkah keluar dari kereta aku teros... "woooowwwww..ensem.kacak begaya." (tipu okeyh) hahahha.
lain gile muke si isyam.songkok dah hilang.dgn rambut kemas je.tgn masuk dalam kocek yang tak tahan tu.haha.bini nya comel.kecik jer pon.katanya baru abis blaja.ptotla muka suci jer.tangkap gambr pun tunduk je.malu atau mmg tak suke tangkap gmbr.no clue..~~

langakah2 begaya bak model baju pengantin

dah2 la.pas makan pe semua.tgkap gmbr barang sesnap dua.kitorang pon balik.balik hari okeyh.gigih.
sebelum balik.singgah mersing beli keropok leko.
masa lalu mersing.teringat pada ez dan kekasih hatinya.pikir2 gak
 "mana la umah pak we ez ni.hehe"
bukan aku tau kat ner umah nyer.yang aku tau.kat mersing.which part?dok tau.lalu jugak round about mersing yang satu tu.huhu

dah panjang dah entri kali ni.dah2 la yer.keje banyak lagi nak buat ni.
lastly,selamat pengantin baru ta`in.

ps: keropok leko tak tahan sehari pon.kat umah semua hantu kopok leko.haish..~~~ sape nak blanja aku makan kopok leko?silakan yer


ps#2: gambar2 krdit tu kamera kak tipah.potografer tak bertauliahnya aku.hehe


Ps#3: congratz juga kepada kawan2 yang dah kawen.maira mubin di kl dan fatin di bp.
myra dan shazlee
fatin dan joe

Tiada ulasan: