Rabu, September 29, 2010

chanteeq

oh .aku ader 2 email baru yang tak baru sangat.gorgeousisme@yahoo.com dengan chanteeq_saya@yahoo.com.
email gediks?cube tengok email aku skarang stapler_gun@yahoo.com.how`d u feel?
dua email tu aku buat sesaje.satu untuk skype aku.dan satulagi untuk si kekasih.yang pemalas nak buat email sendiri untuk berfesbuk.cet~

***
chantek?
subjektif kan.
ape yang mendorong aku untuk tulis entri pasal cantik?semuanya pasal satu blog dan satu gurl yang aku perhatikan.
owh.dia bagi aku chantek.
chantek la.if ko ader badan yang ramping not tong like me.kulit putih bersih.eventhough aku tak tau bape tebal foundation yang ditempek.tapi aku pasti.dis gurl ader kecantikannya yang tersendiri.bile scroll ke bawah.rupe2 nyer pernah jadik covergirl majalah dara.
majalah dara covergirl semuanya cun babe.

bagi aku nak jadi cantik tu penat.
bukan aku tak penah rasa tu semua.
nakmake up cantik2
pening nak pakai baju cantik.kasut nak cantik.
dan mungkin kerana aku tak mempunyai daya untuk menghabiskan duit yang banyak uuntuk mencantikkan diri.aku stop dulu proses2 cantik ni.
aku gi praktikel pon ala kadar.sampaikan sikekasih pernah tegur.
"kenapa pakai burok sangat ni?"
ada aku kesah.?
gi keje .pakai sandal crocodile puteyh 50% off aku ni.
no more wedges kunning okeyh.aku dah jatuh sampai luka lutots aku ni.
no more heels.masa event persada hari tu.kaki aku penat dgn heels.
baju rasmi aku hari2.baju kurung.with shawl.and spectacles.
nerd?tak la.
ni nak gi keje bukan melawa.
slalunya.kalo nak melawa pon aku akan pilih hari.tgk la kalo ader event.maybe aku cantik sikit.sikit je la.

berbalik pada the gurl.
mmg cantek budak nyer.pakai tudung
mata bulat.standard contact lense la kan.
letak makeup sikit terus cantik.tak tau la potoshop ke ape kan.
bile aku scroll punya scroll terpandang satu gambar candid.
rupanya dia jongang.
 what de..~~~
patutla takder langsung gambar dia senyum nampak gigi.semua kne kepit kuat.
alkisahnya disni.canttik itu subjektif.
sekian.

tengs kak wan..

tadik g mkn open house kat umah kak wan.baru jer balik ni ha.
kalo orang len rehat tgh hari kul 1 la biasanya.kitorang satu opis ni ha.kul 11.30 dah terkedek2 gi kat car park, sambil jalan sambil discuss nak nek keta sapa. sudahnya.opis canseleri ngan HEK ni kosong.tak der orang.
tak per la kan.boss yang otainyer.bagi cadangan kul 12.00 kena ada umah kak wan.kami semua pengikut setia jer..heheh
mula2 ingat nak nek keta ngan rahim.dah siap rasuah dia kue keria sebijik yang aku beli masa breakfirst tadi.

oo..breakfirst.
ader satu cerita yang aku nak cerita tentang masa aku breakfirst tadik.melencong jap eyh.
aku hari ni.lupa nak mintak duit dgn orang2 yang dah bergaji kat umah tu.sudahnya.aku gi opis berbekalkan duit syiling yang penuh kat dalam coin bag sabah aku ni.
nampak yang ada perkataan sabah tu?tu lah coin bag aku..heheha.masa masuk praktikal ari tu ada boss (dah tak ingat sapa) bagi satu sorang.sbb dia baru balik sabah.





masa nak bayar untuk sepinggan nasi goreng kat counter.aku ckap ngan akak tu.
"kak kalo saya bayar dngan duit syiling je leh tak?saya tak der duit kertas ni"dengan muke kesiannyer la
akak tu tibe2 muka dia terus berseri2 dan terus cakap
"eh.bole2 ada banyak ke?ada berapa?"
"ada rm 3 je la kak."
aku tuang je semua syiling.terus dia amik kire satu2.ader dalam rm3.60.
"akak bagi rm 4 ea."
dia pause sekejap
"eh.akak bagi rm5 la.makanan ni tak payah bayar.akak blanja"
wah murah rezeki aku hari ni.muka aku cam pecaya tak pecaya jer.
"ye ke kak?hurm.terima kaseyh.air limau satu ea kak."
"air limau kena bayar.rm1."
tak kisah lah kak oi...lagi besar rezeki yg akak abgi kat saya hari ni.

teet...~~~tu kisah kat breakfirst tadik.
owh.kat sini aku selalu sarapan kat cafe pak lah.mknn dia sedap n murah.pernah aku amik nasi goeng yng banyak dan sambal sotong agak bnyak gak.
bile sampai kat counter nak bayar
"berapa kak?"
"rm1.80"
amacam? murah?

okeyh2 sambung jamuan umah kak wan.
kak wan ni nak gi haji dah 23 hb 10 ni.alhamdulillah.dah sampai seru tu.
kak wan ni PA dr.azlan.dah veteren.tapi chantek wo..jap2 aku cek tenet mana tau ada gambr dia leh bg korang tgk.




ok.sorry gmbr dia takder.nnt aku carik lagi.nnt aku update yer entri ni.

 cammane aku tau dia nak gi haji?dah kad jemputan dia aku yg tolong buatkan.tanya2 la skit.pas tu aku ada dgr orang2 cerita.hehe

ni kad dia...simple jer.tak kan nak buat yg vogue d vass pulak kan..pemintaan tuan rumah yer..~

seperti yang aku cakap tadi.kalo tak nak nek keta opis je.keta pedana.ngan drivernye rahim.tapi bnyk la pulak yang nak bawak kereta sendiri.last2, kak tipah tarik aku nek keta ngan fuad.nak wat camner kan.ikot jer la..

 fuad si driver, razif si co-pilot.





 kak tipah yang nek keta jer terus pakai seat belt





aku yg menumpang myvi fuad
nak gi umah kak wan.pergh.bape kali pusing tu.carik tak jumpa.salah masuk lorong la.ape la.last2 jumpa gak.kami yg bertolak paling awal.konon2 nak tinggalkan inoova pn zizah.sekali kitornag yg kena tinggal.cet.

owh.rumah kak wan dekat area kuarters jkr.bole tahan la rumah dia.double story.besaaaaar gak.rasa cam nak mintak keje kat jkr lak.pas tu mintak nak duk kuarters dia.Heheheh.boleyh?

makanan dia sedap la jugak.caterer biasa yang utm amik untyuk event.dewana catering.aku makan nasi nagna ayam je.beserta dgn kek tiramisu.nyum2..
tiramisu ujung sana.ader strawberry dua ea.tamak?tak la.satu share nagn kak jue web..bepan tu sirap limau.dengan nasi kale kuning(nasi briyani ea?) ayam pedas n tempe+tauhu+petai.hoho

tak payah la citer panjang2 kan.bis makan per lagi.balik la.takkan nak duduk tido kat umah orang lak.
balik opis keje la babe

itu la kisah 2 hari sebelum habis praktikel.
untuk kak wan.selamat mengerjakan haji yer.jangan lupa ole2 saya.

ps: wah2.mentang2 hp season ni dah ada cable usb.bukan main lagi main pindah2 gmbr yer ko..~~!!

Selasa, September 28, 2010

kad raya nan satu

walaupun hari raya dah berlalu.aku nak ucapkan selamat hari raya pada semua.
***
bukan lah nak wish raya sangat pon.nak kongsikan pada semua.aku berjaya dapat 1 kad raya tahun ni.
satu kad pon nak kecoh ke..?
rilek ar.stakat wish kat fb n msg mmg banyak.
tapi ni kad raya.yang cik posmen hantar ke rumah tu..?
ada yang masih dapat?
mesti lah ada kan.
sekarangkan zaman IT.ramai yang dah tak nak hantar kad raya ni.lagi2 satu kad raya sekarang dah kena lekat setem 60sen or 50 sen.bek anta sms yg harga 1sen or 10 sen paling mahal 30 sen jer kan.
kenapa harga setem naik pulak tahun ni.or mmg dah nek lama dah aku je yang tak tau.??
tak kisah lah ape pun kan.
 kalo masa kecik2 dulu. masa time sekolah agama sri pulai. masa zaman aku pakai tudung labuh gaya ustazah(bak kata kawan2 sekolah aku)
asal time raya jer.ader satu pasar raya ni.nama dia PASAR MINI WEE WEE, dia selalu letak tempat jual kad raya kadt depan kedai.aku pulak yang takder keje sangat masa tu.yang tak nak balik umah awal pas habis sekolah agama tu.selalu jer singgah kat tempat tu.belek2 kad.belek jer la.beli nya tidak.ngeh2.
dan aku selalu tertarik pada kad raya yang ada gambar kartun.
comel.dan kelaka.
kad raya paling murah yang aku penah spot masa tu adalah kad raya harga 30sen.murah yang tersangat lah murah.ada lagi harga cam tu zaman sekarang ni.tapi berbaloi la dgn ukuran dia.kecik jer.tak la besar mana pon.aku
kat kedai tu jugak aku blaja tgk harga kad raya kat back page dia.so.aku leh tau harga sekeping kad tu harga dia berapa.tak payah la susah2 nak tanya auntie kaunter harga kad tu.hehe
sekarangni.dah takder sangat dah orang nak menghantar kad raya.aku pon tergolong dalam golongan tu.walaupun aku dah satndbykan kad raya untuk di pos.tapi sampai lepas raya.aku tak pos jugak.nak wat camner...

kad2  raya tahun2 sebelum ni yang aku terima semuanya aku simpan elok2 dalam kotak atas gobok.takkan ilangnya.bertambah lah sekeping lagi koleksi kad raya aku

okeyh la.berbalik pada kad raya aku nan satu.pengirim bertuah nama nya ez.
thanks ez.send kan aku kad raya.patotlah hari tu beria mintak alamat aku eh..
walaupun kad ni kad RTM.aku ttp suke..~~

Kad raya nan satu
Thanks EZ..~

sorry

kepada sesiapa yang telah tersakit hati.maafkan aku~~
yang penting.
aku bukan sengaja.

Ahad, September 26, 2010

kemayan city..

pada entri sebelum ni.aku ada ceritakan pasal satu story yang dee cerita masa team innova on the way nak balik ke tmn u.kepada semua warga jb.mesti dah tau
nak ke tmn u or tsp.kena lalu jalan skudai tu.kan kat tepi tu ada bangunan shopping mall yang tak siap2.
okeyh.nama dia KEMAYAN CITY (KC).aku pon tak tau nama banggunan tu sebelom ni.pass dee cerita baru la aku tau nama bangunan tu.
***
nak dijadikan cerita.menurut lady dyana.KC tu berhantu?
eh.yer ker?tak tau plak aku.antu aper plak.yang aku tau bangunan cam tu sah2 la jadik tempat persinggahan dokter2 tak bertauliah.ye la.bangunan tu pon dah lama .tak siap2.ala kat jb ni bukan 1 2 bangunan yang tak laku.banyak kot.
cam waterfront tu.2 kali je aku jejak kaki kat situ.skali ngan parents.lagi skali.dgn ida ngan ecut.nemankan si ida ni beli beg converse dia.waterfront ni mmg cam tak laku jer.walaupun banyak kedai best kat situ.kedudukan tak strategik kot.ntah la.jangan cakap waterfront tu pon sbenarnya berhantu ea.ida tu idop lagi.beg yg dia beli pon still ada lagi (agaknya)

keyh.berbalik pada cerita kemayan city tu.
dee cerita.ada orang yang pernah bershopping sakan kat dalam mall tu.
hape giler ker per.
masa dee cerita tu pon.kitorang tgh lalu depan kemayan city tue.
wah.agak meremang gak la bulu roma aku.
dee cerita lagi.
orang2 yang bershoppimng ni sangat la happy beli belah kat sini.masa tu nak raya.
eh bukan raya semua jin jebalang kena grounded ker..?camner kes KC ni leh kuar.?
depa kata.mall ni.best.cantek.meriah, dan ________ (korang leh list sendiri semua perkataan yang sama erti dengan best.)
bila dah bershopping bagai.bile sampai umah.tgk barang2 tuka jadik daun kering.duit baki pon tuka jadik daun kering.huwa..~mmg sedeyh la kan.
duit dah takder.habis kena guna.barang pon tak der.
diorng berjual beli dgn mat pit tu kot..
hape2 jer.
alhamdulillah.aku tak penah nak kena kaco ker.kena tegur ker.jangan pandang belakang sudah.atas bawah kiri kanan pon tak payah. tgk depan jer sudah.
macam2 la citer.
dah ader beberapa kes.semuanya terjadik pada mereka yang tak pernah jejak johor.so.ape lagi.cuti-cuti malaysia la korang.bercuti kat johor.
erk.bercuti kat johor..?kalo aku la..nak gi mana ek..?semua tpt dah gi.hehe.
mungkin cara aku cerita.tak menyeram kan korang yang baca.sebb aku bukan pencerita yang baik(sekaligus menunjukkan aku tak pandai nak bergossip.ceh..~!)
bila aku google KEMAYAN CITY, rupanya banyak entri lain yang tulis pasal cerita ni.kat metro pon pnh kuar pasal cerita ni.gile ah.
kalo nak baca.google ar sendiri eh.tak koser kau nak link kan setiap page.

ader lagi satu yang pasal kemayan city ni.
pnh dengar pasal jalan amerika kat sini. (panggilan mak aku untuk jalan ni..)
ade fly over yg tak fly sangat betul2 sebelah KC.
Jalan dia songsang.sape2 yang tak penah lalu tu.bole eksiden gaknyer.lalu jer jalan tu rasa cam katy oversea lak.hehe

sekian ,wassalam

ps: eh.apehal masa aku tulis entri ni bro2 kat sini pon cerita pasal kemayan city gak?

Khamis, September 23, 2010

TSP ke Malay Village ke Pasar Karat ke Danga Bay ke Tmn U ke TSP

berdasarkan fb event yg dicreate oleh cik ketot aka nad, 5 september adalah tarikh yg sepatotnya kami warga smktun keluar buka pose ramai2.
aku yg takder transport ni haruslah menumpang orang kan.dan orang bertuahnya adalah cik aisya safiyah kita.
pas dah deal baik punya.syah cakap dalam kul 4 dia datang.lepas di bernegotiate.kul 4.30 baru datang amik aku.gile awal kul 4.nak gi mana? jalan2 cs dulu per..
rupenyer cik piah kiter jadik supir untuk ramai orang. nak gi amik ketot lagik (mesti ko nyirap je kan tot aku panggil ko tot jer..tak per..kat sini jer..~~), dah ar umah cik tot jauh nun di senai sane.nak gi amik manusia2 yang bermastautin kat tmn u lagi.penat sungguh cik piah hari tu.
sekali dlm kul 4 lebeyh.cik piah msg
"aku da otw.."
aku dah siap semua okeyh.baju pon aku carik yg paling alim punya.labuh cecah lutot punya. bagi sejuk skit mata mak ngn atok aku tgk.baru green light terang benderang masa nk kuar ptg tu.huhu..~~ idea yg paling terbaek punya.
sekali cik piah sampai. datang dgn Toyota Innova sebijik la.adeh..betapa besarnya kereta.aku ingatkan mak cik mana la duk depan umah aku.huhu.~
dah dalam keta.cik piah start bising2 kate banyak yg tak jadik gi...nad demam.isham tak der teman sekongkol.yg len2 ada hal..wah..serabot sungguh kepala hotak organizer hari tu.

 ***
okeyh.
entri diatas.aku dah tulis dekat setengah bulan.dan masih ada lagi satu entri yang tak terhabis tulis.
kerja banyak+cuti raya+takder komputer kat rumah = membuatkan aku tak sambung menulis.
lagipun, masa menulis entri kat atas,aku tak bermood sangat.takder idea nak tulis apa sebenarnya.tapi nak menulis jugak.
tak nak la sekadar tempek gmabar dan letak caption satu dua, terus siap satu entrii.cam tak best kan..?
disebabkan aku nak gak menulis.i have to..sambung entri ni.tapi skarang ni dalam mood yang berbeza. :)

***

nak dijadikan cerita. pas aisyah amik aku and yani.also dee.kami pon smeua2 gi ke malayvillage tu.takder sesat2.jalan pon line clear je.takder orang nak lalu jalan tu.besesak2 seperti selalu.takder la tak der kereta langsung.ada.tapi tak jem.paham.?

(apesal la aku membelitkan keadaan nie..?)

bla.bla.bla.bla.
zila pon kitorang dah amik dah kat bus stop uda tue. tinggal ezam sorang jer. semua kat table masa tu tertanya2 ezam mana.yang aku bayangkan izamudin anak azmi yang sekelas dgn aku dulu.tu jer yang aku ingat nama dia ezam.yang len.takder..

(gambar rembat dari fb beliau)

pas makan.ingatkan nak berlepak-ing.tapi punya lah banyak masalah.berpecah sana sini.dengan keta ecah kena blok dgn keta lain betul2 blakang keta dia.tapi tak tau la ecah baca mantera ape sampai dia leh kuarkan jugak kereta dari parking.(semangat ke berlepak-ing may be?)

sesudahnya.kiornag sampai kat bazar /pasar karat tu.
hoho..tyempat ni kalo ada duit berkepuk mmg best.sbb banyak benda yang bole dibeli dan menarik perhatian.tapi apa nak buat.mas tu.poket semua penuh dengan habuk dan pasir jer.tengok sambil lalu je la.
lagi skali ezam* menjadi masalah. dia tersekat kat danga bay. rilek ar.chill..semua leh sattle.
kami team innova ni smua gi sana.

oh, team innova dah kekurangan seorang ahli. yanie dah bubye awal.stat bis makan.skang ni team innova ada aku(z),aisyah,dee ngan zila.


and we are the first team yang dapat selesaikan teka teki siapa ezam yang sebenarnya.

(gambar rembat dari fb beliau)
klik la fb ezam.dia skang dah jadik potographer.leh mintak diskaun gambar kawen..huhu

ingatkan nak lepak kat danga bay lama sikirt.tyapi masa tak cukup la.berpusing carik orang je da habis beberapa jam.akhirnya.snap satu dua gambar kat danga bay.dan kami pon balik..

to ms organizer.walaupun serabut. tapi syok aper korangnyer reunion ni.

miss all those memories masa sekolah.muka2 nerd semua.

ps: ader satu cerita yang pada aku seronok.dan rasa cam nak share dgn korang.di ceritakan oleh dee pada team innova. entri lagi satu aku cerita keyh.

ps2: gambar2 nnt la upload.lagi pon tu semua hasil ehsan cik comi.kamera nye pon..~