Selasa, September 15, 2009

piknik tengah padang

tadi buka pose ramai2 kat dataran shah alam.kat atas padang.piknik sangat..huhu..
seronok sangat..semua happy2..yerla kan semua nak balik kampung masing2 dah..bukak pose reramai satu kelas..huhu..
aku wida tini and ez.beli mknn kat seksen 6 dekat uma boyz..then terus ke dataran.cop tpt awal2
rupanya ramai yg bukak pose kat situ gak..ingatkan kitorang jer..hehehe..
pelbagai makanan ada kat depan mata. macam2 ar..ade2 otak2 kempas,kek coklat roti jala murtabak tepung pelita..

lastly selamat hari raya kawan2..sorry untuk segala salah dan silap..love ya`ll
thanks evryone

Isnin, September 14, 2009

feeling raya on the way..!

berkatan dgn en3 sebelmnya..semua mesti dah tahu, aku nak balik bile, nek bus pe, kat ner..semua dah dibagitau..kan..?
tadik kitorang (mc226) ader organize satu event, which is majlis berbuka pose,iftar ramadhan..
iftar??maksudnya apa yer..?
tak kisah lah aper pun maksudnya..event tu berlangsung dengan elok.teratur,vip yang datang pon cukup..cume kehadiran junior jer la yang agak tak memberangsangkan..anyway..i`m proud to be part 4 226.sebab kami adalah manusia yang mempunyai semangat 226 yang tinggi..mungkin semngat kitorang tu tak sampai kat junior..walaupun dari pat 4 sampai pat 1 226 ada dalam 50++ jer..itu bagi aku dah mencukupi kerana kami juga yang akan menghavockan satu2 event tu...
makanannye sangat lah yummy..!!! paling cepat habis..kue keria..ada tepung pelita, nasi tomato utk main dish.buah2an,bubur nasi..bukan bubur lambuk yer andy...semua yang tak habis..kami(wida,aku,tini and ez) angkut bawak balik umah..huhu..buat bekalan sahur..tak ketinggalan juga air kopi susu panas satu balang tu kitorang angkut
dgn balang cafe sekali..hehehe..bukan pelahap yer..tak nak membazir di bulan pos ni.lalalal~~~~
this wek punya assignment.dah disiapkan sejak semalam lagi..tinggal nak submit kat cik zul..dah print pon..so tak der keje tertunggak sebelum nak balik jb minggu ni..cuma nnt balik sini keje menimbun nak siapkan..harap2 sempat siapkan..biasalah..copy and paste selagi bole.dan aku yakin,conferm,sure dan pasti, assignment cik zul ni content dia satu kelas sama..huhu
raya tahun ni..tak berbaju baru pon.kebaya 2 tahun lepas kaler hijau tu..still jadik pilihan aku..bju faveret nak buat cammane..kasut raya? takder..pakai je la slipe tebal biru ala endon tu..baju ijo selipa biru..?matching..!hahaha..yang baru just tudung jer la..sabtu epas gi jalan TAR dgn wida and rafiq..ak beli sehelai jer tudung tapi sampai bersesak kat kl nun..huhu..saja tumpang rafiq..sekali jalan nak tempah baju f1 kat pasar seni..
owh.baju f1 226 turquoise and line putih yer..dah takder kompromi dah..hehehe
dat`s all for now..

p/s: terjatoh chenta pada nasrul, hensem bangat dia bersongkok dan berbaju melayu coklat semasa iftar..gmbr2 semua akan diupload kendian yer

Khamis, September 10, 2009

nasib badan..

tiket balik jb dah beli semalam..
harga still sama , rm 34..harga standard untuk balik jb..len la kalau naik transnasional...murah 80sen jer..
akhirnya, dalam kekalutan tiket tak terbeli lagi, semuanya dah diungkaikan..
secara muktamadnya, hari khamis depan, 17hb 12tgh malam..aku akan naik bus dan terus pulang ke jb..
huhu..

selamat ada tiket lagik..

Selasa, September 08, 2009

hari ni

bulan ramadhan mestilah bulan puasa.
sedar tak sedar minggu depan dah raya..
sekejapnyer kan..
sampaikan kat kelas tadik agak terkejut la gak kan..sampai bertanya 2 3 kali pada kengkawan.
"minggu depan dah raya ker..?"
cam sekejap jer rasa..

hari ni aper yang bes?
takder per2..life as usual..
boring and tiring
gerak dari jb kul 8 pg..nakkejarkan kelas puan shahil..
sampai dalam kl 1..nek teksi terus zuuuuup...! sampai kat depan fact masskom terchenta..
then...masa2 berlalu...
aku, acap and jo ader presentation pasal legibility and readibility capter 5 typo..
aper yang aku merepek pon tak tau..

pas tu..

dengar lecture puan shahnil lagi..
ez plak asik cakap nagntuk...sap nguap2 ala boyer kelaparan lagi..(hehehe)

dlm kul 4 balik..nek keta tini..
ha..part ni yang bes..
pak gad saman keta gen2 teja.
dan boleh nampak betapa tak adik nye pak gad uitm ni..
cik teja kite bengang2 jer bile tgk keta lain terlepas tanpa kertas saman..
cik teja siap turunkan cermin bagitau ader keta yang tak kena saman masa nak gerak dr car park tu..
cian dia..

dlm kul 5.30 plak kitorng gerak g bazar..
siap beli mknn untuk saho sekali..

li po beli:
1. air asam boi (wajib)
2.nasi kerabu (tak nak beli kat bazar pasar lagi, takder telo asin,keropok,ikan masin..)
3. ayam percik (sahonye)
4. nasi lemak ( sahonye)

teja beli:
1. air teh bunga, bunga lebeyh
2. laicikang
3.murtabak jala
4. roti jala
5. nasik campur(sahonya)

marina org potugis beli:
1. air kaler ijo..(tak dapat dikenal pasti)
2. murtabak
3.nasi lemak + ayam
4. pau goreng

perot pon suda kenyang..diornag dah gi terawikh aku jer yg mls..huhu