Ahad, Ogos 30, 2009

merentas masa




dah 2,3 hari aku n the gang (weeda and ez) berkampung kat umah tini, bukit katil,melaka..bukan suke suki yer..bukan juga nak sambut merdeka kat melaka..tapi kami nak jadik hantu2 yang merentas masa..huhu..besh2..!!
dengan berbekalkan kostum yg disewa kat hartamas..kami semua bergerak ke melaka pas bis kelas pn lina malam tu..ingatkan kami ber4 jer..rupenyer..acap and the gang pon ader sekali..seebook jer nak ngekor..
seperti biasa la..cik tinie akan membawa gen-2nya dengan penuh gaya..weeda kat sebelah jadik co-pilot yang tak co sangat..aku and ez..jadik penumpang setia kat belakang..
tinie and weeda nak "betting"..dalam masa sejam aku n ez mesti dah berlayar ke alam lain..tapi..sampai kat melaka aku still berjaga..tak nak muka kena snap lagi..huhu..sorry kawan menghampakan kamu..
dan hari2 seterusnya penuh dengan aksi2 yang memenatkan..dimulakan dengan scene li po kat muzium cheng ho dan diakhiri dengan scene marina si minah portuugis kat monumen st. paul..
dah la kostum kilau2..semua yang lalu mesti hon2..mula2 segan gak.lama2 jadik cam best pulak pakai baju tu..yer la..bile lagi nak pakai kan..bukan selalu pakai kostum cam ni..dah la kena sewa...duit lagi melayang..adush..!
rasanya hari ni..aku, ez n weeda nak balik shah alam balik..keje pon dah siap..tgh nak ngedit jer..
aper2 pun mmg best la sshooting kali ni..
makanan kat umah tini pon best..!!

tapi yang aku paling suker..bab sakat tini..ayat nyer begini...

sila isikan tempat kosong
"mak cik, ni (____). a***, ni (____)"

thanks tinie and family
xoxo

Rabu, Ogos 26, 2009

kelas ku kansel..

bersemangat aku nak gi kelas hari ni..
dah gosok baju..
dah makeup lawa2
sampai bawah kol eazy..
toot..toot.. please try again later..
kol lagi..sama gak..
kol wida..
sama gak..
takkan la kat umah diorang tak dapat signal kot
mustahil..
try kol lagik..
las2..wida angkat..

"weyh.eazy ner..panggil ez jap"
wida pon memanggil..
"weyh..ko nak gi kelas kul baper..?"
"ari ni kelas kansel la.."
"semua??"
"ar..semua.."

cis
dlm hati aku dah panas jer..tapi ok gak
leh aku wat keje yang tak siap lagi ni..
huhu

dah dekat 2 jam buat keje..tapi still tak siap sbb sibuk mengadap komputer+ internet jer..
shit..!


Sabtu, Ogos 22, 2009

ramadhan datang lagi

yer semua..marilah ramai2 berpuasa..
seperti tahun2 lepas puasa tahun ni konpem takkan penuh juga..
cuma agak pening juga memikirkan puasa kali ni..
hurm..rancangannya nak baut bisnes sama teman..tak tau la jadi ker tak..
bole gak buat2 extra duit untuk raya..
lasly,
selamat berpuasa kepada semua..

aku mmg tak puas hati dengan ko..!

weyh minah!!!!
aku tau ko dah tolong aku..mmg aku amat hargai pertolongan ko..tapi..tak payah lah ko nak cakap kat orang yang ko tolong aku..
kata ko tolong aku ikhlas..
tapi..mencanang kat semua yang ko tolong aku..
aku tau life aku bukan cam ko..
senang jer..ko nak idop ko jadi cammaner dapat jer..tapi aku tak..!
ko ingat skang ko dah belaki ko dah bagus sangat..!
idop ko dulu lagi hina dari aku..!
sebelum aku kenalkan laki aku kat ko laki aku dah bagitau aku yang ko ni jenis minah pakai buang mamber2 dia..
ko ingat selama ko takder depan mata aku..aku tak tau ko jadi pompuan aper..!
ader aku nak kecoo..??!
aku still anggap ko one of my bestie..
tapi ko..!
weyh
ko ader simpan rahsia aku
aku ader simpan rahsia ko
masing2 simpan rahsia masing2
tapi aku ader nak kecokan rahsia ko walhal kat laki ko..!
jangan ko ingat ko dah masuk u..da ader laki ader anak..ko dah bagus sangat..!
aku mintak tolong ko dan aku dah bayar balik pertolongan ko berlipat kali ganda..!
ko bising2 cakap kat aku mak metua ko tak suka kat ko..
mmg patot..
sape suka menantu belagak cam ko!
perasan bagus..!
ko ingat ko dah berdikari sangat sebb ko dah tak duk parents ko..?!
kalo berdikari, semuanya guna duit ko sendiri..!
dah la..aku malas nak ader hubungan dengan pompuan cam ko..
aku ingat lagi cakap ko malam tu
people change..
tapi aku cakap"aku takkan berubah" sebab aku tau sape aku..
sebenarnya ko yang beubah..!
ko tak payah cakap orang lain..
ko mengata perangai orang teruk..padahal perangai ko pun sama..
ko pandai betah sebab tu ko cakap ko betul padahal ko cakap tak guna otak..main hembus..!
weyh minah
thanks for everything..and aku tak rasa ko ni bole jadik kawan baik sesapa pun..
sebab kawan baik akan back up kawan baik dia tak kira aper pun tanpa mengira balasan..!
bukan cam ko yang mengharapkan balasan..

Khamis, Ogos 20, 2009

gaduh..? tak der la kami budak baik

masa: 1.35++pm
tarikh:20hb august 2009
tempat: Cafe Mass Comm

bak kata tajuk..
kami tak gaduh..berbincang secara baik dan juga menegakkan ape yang sepatutnya hak kami..
kiter ni masih lagi sequence yang baru..tak payah la nak gaduh2..kecik lagi sequence kita..nak kata dah establish pun..hurm..pikir 2 3 kali jugak..
betul tak kawan2??
jangan lah sekadar nama kita nak bermasam muka..sedangkan masa diploma lepak dining sama2..memperjuangkan masscomm last batch puncak sama2..mpg sama2..senang kata..kita have fun sama2..
takkan kerana nama kita semua berpatah arang..?
kami paham...semua orang paham..
smeua orang nak kemahuannya dipenuhi..
tapi masalahnya..
kami "ter"kedepan selangkah..
maafkan lah kalau kami mendahului semua..

still FRIENDS??

Sabtu, Ogos 15, 2009

2 tahun

selamat hari jadi sayang..
moga kamu sentiasa dilimpahi rahmat..rezeki melimpah ruah..dan kasih sayang dari semua..
amat merindui kamu..
smeoga kamu membesar menjadi seorang anak yang mendengar kata dan soleh..
jangan risau..
orang yang kamu tunggu akan pulang lagi seminggu..tunggu saja di hadapan pintu..akan ada suara yang memanggil nama mu untuk di peluk cium..
hadiah juga telah dibeli..khas untukmu..

selamat hari lahir
mohd ziqrie
haikal
2 tahun..




tak sabar mahu memeluk kamu..

Khamis, Ogos 06, 2009

FULUS..FULUS..!

baru pas mmbayar segala yang patot..sekarang ni kat dalam bank tinggal rm 70..
adush
dengan rm70 tu aku leh wat per?
citer skit...
aku rasa tak sampai seminggu rm 70 tu dah habis..
dengan nak bayar buku-an....makan2-an..joli2-an..tak cukup rm 70 tu
kena carik alternatif yang lain..
kerje pat time..??hurm..ader ker keje yang sesuai dengan schedule aku..?
aku bnyak dengar yang keje2 ikot tenet tu..tapi aku tak tau nak carik kat ner..kang kena tipo..sesia jer hidop aku..dah la tak der duit..nak membazir duet lagi..
STREESSSSS.

Isnin, Ogos 03, 2009

kembali ke shah alam..

dah ader balik kat shah alam..
wa..nak balik jb..tak nak duk shah alam..!!