Jumaat, Mei 29, 2009

kehilangan mood untuk semuanya

ada beberapa perkara penting yang perlu aku lakukan dalm minggu ni..tapi aku meng-kanselkan semuanya..
hati tengah sakit..
kepala tengah serabot..
membantutkn segala benda yang wajib aku buat..
aku hnya mahukan semuanya berlalu dengan tenang..
walaupun kekecohan mesti timbul punya la.

Selasa, Mei 26, 2009

tagged by nad

1)Bekas kekasih saya adalah..
lelaki yang pandai bermuka2..nseb bek aku dah kikis duit dia sesuka hati aku

2)Saya sedang mendengar..
bunyi2 kereta,lori dan motor yang tak henti2 dari siang ke malam

3)Mungkin saya patut..
maki seseorang sekarang

4)Saya suka..
laki ku.
jalan2
baju baru
kasut baru
hp baru
tengok tv tak bergerak walau seinci dari sofa
menghadap komputer dari pagi ke malam
new environment
being with ID classmates (diorang best..!)
jumpa kawan2 lama
ym

5)Sahabat-sahabat saya...
manusia yang paling best di muka dunia..harap2 di akhirat pun begitu juga

6)Saya tak paham..
kenapa,siapa,bgaimana,mengapa saya suka terlibat dalam masalah besar

7)Saya kehilangan..
kebebasan buat seketika

8)Ramai yang berkata..
saya teramat puteyh..puteyh ke..?

10)Cinta itu adalah..
perasaan yang menyakitkan dan menggembirakan dalam satu masa yang sama

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
menangis kerana aku

12)Saya akan cuba..
repair segala-galanya yang telah aku musnahkan

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
ada awalan ada juga pengakhiran

14)Telefon bimbit saya..
dah berderai..sekarang ni guna hp orang..heheh

15)Bile saya terjaga..
menyesal terhadap segala benda2 bodoh yang dah dibuat

16)Saya paling meluat..
assignment yang menimbun
takder internet..
hp takder kredit
pakai topi kledar
hp tak berbunyik satu hari suntuk
komputer rosak
internet lembab
manusia pemalas
bimbo
jantan2 perasan hensem
manusia berlagak pandai
kawan yang hanya pandai mintak tolong tapi tak pandai menolong

17)Pesta/parti adalah..
bukak lagu kuat2 and menari dan menyanyi bgai org gile SORANG2

18)Haiwan yang paling comel pernah saya temui..
Ulat gonggok (ejaan betul?) yag aku bunuh pukul 4 pagi

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
high school

20)Hari ini..
keluar dan akan keluar lagi

21)Malam ini saya akan..
meronggeng..maybe..heheh

22)Esok pula saya akan..
back to normal..

23)Saya betul2 inginkan..
life yang perfect..tapi mana ader kan..semuanya mesti ada cacat cela

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
cermin?dah lama tak tgk..heheh

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
my room

26)Makanan barat atau jepun..
barat ok lg..jepon sux..aku muntah kot makan sushi..masak lomak cili api dgn asam pedas gak sedap

27)Bilik yang terang atau gelap..
half2 bole?

28)Makanan segera adalah..
drive thru mcd..segera...!

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
bye2

30)Siapa yang anda ingin tag..
sesapa je

Tagged by SI KETOT.NAD

teman2 perempuan yang rapat..

1. ecut: dah berkawan since form 1 kelas 1es1..duk sebelah2..shared problem,stories and secret together..seorang manusia yang bengong..tapi being a wonderful friend to me..help me a lot..mempunyai taste yang berbeza dari pelbagai segi dengan aku..but i still love her..

2. nad milik ayob: dah mengenal si ketot ni semenjak sekolah menengah and start rapat masa form 4..kn? sbb sekelas..sama2 bute sains tapi berlagak nak masuk kelas sains..sama2 turun kelas dari sains 1 ke sains 2 masa form 5..huhu..sama2 kaki gossip masa reunion (the best thing ever..)

3.ika anak muta`ali : dah kenal since.....kecik2..!!sekolah agama sama2 sebab aku sekolah kebangsaan lain dari sekolah korang kan..shared besday dengan aku..berbeza dengan aku..sikit..dia kuros..aku "comel" ..sangat berseni orang nya..

4.dayang makwe ja : kenal masa aku sem 5..sekelas..shared stories together..trouble maker..huhu

5. mimi marisya: kenal since diploma part 1..kami didalam kumpulan berkecuali..berkecuali dalam pelbagai segi..almaklum la kelas d kan dikenali sebagai kelas yang " drama".

6.eryn: baru jer kenal 1 sem..tapi..ntahla..chemistry kot.heheh..we have the chemistry ok..

7. diri aku sendiri , zetty hannan zainal: diri aku adalah teman yang paling rapat untuk aku..

nak ngetag:
1. kamu.
2.kamu.
3.kamu
4.kamu

p/s : hurm..sikitnyer kawan rapat aku..huhu

Ahad, Mei 10, 2009

hari terakhir

hari ini..
exam dah berakhir..lega sangat2...tapi ujian hidup akan bermula tak lama lagi..aku kena kuat untuk menghadapinya
tak kira lah macam mane pun..aku kena hadapi nya..
bak kate omputeh..
"sooner or later.."

sehabisnya exam tadik yang disambut dengan girangnya oleh budak2 kelas aku expecially batch diploma..except, tiqah, zira and andy(diorang balik awal..)
kitorang mulakan dengan makan lunch sesama kat restoran kayu manis..
3 meja untuk 4 orang digabungkan sekali..sebanyak itu jugaklah budak2 batch diploma kelas aku..
dan aku terperasan..pompuan ada 4 1/2 jer..
4= aku, eryn,wida and eazy
1/2= asyh..hehehe..
yang lain2 semuanya budak laki..
paul, some, acap,pali,hafiz,jo,
makan2..nareem (awek some) and her friend datang..join sekaki..
tak lama lepas tu..aku, paul, eazy,wida and eryn pon blah..
kitorang nak gi PAS (Plaza Alam Sentral)
eay ngan wida nak join audition belakon pilih kasih kat sane..
paul lak heading back to jb dgn kereta wiranya..

dengan tujuan yang satu..akhirnya terpaksa dibatalkan jua..
"nak masuk kena bayar rm10 la..beli i-talk.."
eazy dgn muka hampa bagitau kat aku and eryn..
agak berat la rm 10 tu untuk kitorang yang tak berduit skang ni..
tak per la..kitorang gi "karaoke jamban" kat atas..
seperti yang telah aku katakan aku teramatla admire pada sesiapa yang mempunyai sore sedap
dan kali ni aku jumpa sorang lagi kawan yang ada sore yang sedap//
WIDA..
hoho..
sebaGai pembukaan nyanyi lagu XPDC..
patut la selalu pergi karaoke..sore sedap rupanya..
ader gak mamat yang penyibuk lalu sebelah k-box kitorang cakap sore eazy sedap masa dia nyanyi lagu whitney houston..
aku??
oo..
sore aku mmg tak sedap..leh tanya budak2 tu..huhu

sebagai lagu "cinta di akhir garisan" sebagai penutup..kitorang..gi men game lak kat arked..sebelah jer pon..huhu..
aku..men tembak2..masuk leval 2 jer..terus mati..ces..
wida and eryn men keta..
hoho..aku sejak azali mmg tak reti men game keta tu..needforspeed tu pon..si baby lagi terrer dari aku..hehehe..
after that, kitorang beli kasut eazy untuk konvo..and aku still ngidam nak wedges...nak beli gak nanti..tak kire..!!

kat booth celcom..
eryn jadik giler..
kitorang men jawab2 soalan dengan dj dia..and dapat la bawak balik setiap sorang walkman radio lambang xpax..
eryn orang 1st yang test naseb..
dia gak la yang dapat hadiah last..nak menangis pon ader..sebab asik jawab salah jer..

another story,
nad dah terbang berholiday ke jepon..
semoga dia selamat pergi dan selamat balik..
and mae sure.. bawak balik ole2 untuk kitorang kat sini..
seronok la ko nad..dapat i jepon
f.o.c lagi..
kim salam kat nobita ngan doraemon yer..giant tak payah..kat malaysia pon ader..

lain2 cerita,
tadik pas habis exam, dapat balik paper2 statistik..
huhu
midterm ku dapat 30/30..tak sia2 aku bawak buku add math bentang luas2 atas meja masa exam tu..
tak kurang juga berbincang kiri kanan depan belakang..
tak pernah kot sepanjang aku amik exam kat u ni..dip mahupon dgree..aku dapat full mark..
setelah di total dan dibahagikan semua..carry mark aku..38/50..
final konpem hancur..huhu

hurm..
mana la si eryn ni..kata nak tido umah aku malam ni

Sabtu, Mei 09, 2009

pokok gharqad..

Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud: " Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada waktu itu (tentera) Yahudi akan dibunuh oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung di sebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya: 'wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya', kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi ".

Hadis ini menceritakan tentang peristiwa akhir zaman iaitu waktu hampir kiamat. Pada waktu ini tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. Dalam peperangan ini, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggakan apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Allah pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang Yahudi yang berlindung di sebaliknya. Akan tetapi satu pohon yang tetap berdiam diri dan akan bersekongkol dengan Yahudi iaitu pohon yang bernama Gharqad.

Saya telah dimaklumkan bahawa orang Yahudi pada waktu ini sedang giat menanam pokok Gharqad secara berleluasa di Negara Haram Israel sebagai suatu persediaan menghadapi tentera Islam pada akhir zaman. Ini juga bermakna bahawa orang Yahudi sebenarnya memang tahu dan sedar tentang kebenaran Islam dan kebenaran hadis nabi saw....*****a keegoaan dan sikap bongkak mereka menyebabkan mereka tidak menerima ajaran Islam, sebaliknya terus berusaha memerangi umat Islam dari semasa ke semasa.

Ramai juga yang bertanya tentang bagaimanakah pokok Gharqad. Ada yang menyatakan bahawa ia pokok Krismas, dan ada pula yang menyatakan bahawa ia pokok ru, pokok kaktus dan sebagainya. Moga gambar pokok Gharqad yang dipapar di atas dapat menyelesaikan kekeliruan tentang gambaran pokok Gharqad. Dan yang pastinya pokok Gharqad tidak sesuai dengan iklim di Malaysia dan ia tidak tumbuh di tempat kita. Wallahu'alam.

credit: http://www.omaq.org/v3/index.php?do=post&id=kenali_pokok_gharqad_yahudi

Khamis, Mei 07, 2009

mood: boring..

tadi kuar makan dengan zul kat medan..
makan2..borak2..ngumpat2..
then balik..dan kembali terpacaknyer aku kat depan compaq ni..
semlam aku dah download 2 game..
bak kate zul
"game pompuan2.."
diner dash flo on the go dgn sandy sundae..
hurm..
terpaksa jadik game whore balik
isk isk

Selasa, Mei 05, 2009

dengan suara sumbang..aku menyanyi sekuat hati..

aku kat shah alam sekarang ni..
teramat la boringnya..
wish aku ader kat jb skang ni..tapi..boleh ker..?
miss everyone there..
walaupon banyak problem yang aku dah, akan, timbulkan..
everyday, received calls from ibu..remind me this and that..
every morning...
ibu akan call..kejut aku bangun pagi..semayang suboh..
tapi..aku tidur balik selalunyer..hehe
thanks ibu for all that..
sorry ibu..if i`m hurting u..
aku bersendirian dalam bilik ni..most of the time..
bile tak der sesaper kat rumah..aku menyanyi sekuat hati..
malu babe..
suara aku dah la sumbang..
takder bakat nak nyanyi depan orang..
aku admire pada orang yang dapat menyanyi..
lakiku..
paul..
eryn..
iffa..
and..
my mom..
pernah hari tu laki aku ajak gi karaoke..
tapi..
"malas ar..nak wat per..bek gi tgk wayang jer.."
selama ni pon dia tak penah tgk aku menyanyi live depan dia..hehhe
through phone pon kenkadang

Sabtu, Mei 02, 2009

masa berdua..

sniper muvee
dah lama tak tengok wayang berdua..
semalam baru ada kesempatan..
last tengok wayang..dengan bad and anak bini dia..walaupon duk kat kaple seat(seat faveret)..tapi tak leh nak bermanjer2..ces..!
semalam jer la..dari tghari sampai ke malam..berjalan jer keje..sampaikan kaki dah sengal2 skang ni pon tak baik2 lagi.
tengok citer sniper..edison chen..if i`m not mistaken..tak sure pulak dia yg mana satu..
semuanya hensem2 belaka..tengok muscle2 diorng..
huhu..terliur sebentar..
tengok lakiku disebelah..
hurm..
muscle dah jauh dah..dah hilang dah semua kepadatan badan dia masa baru2 kenal dulu..
digantikan dengan lemak2 yang berlebihan..
huhu
tak per la sayang..
jadik la camaner pon...nak over size ker..aper ker..kamu tetap dihati ku..
pas tu berjalan2 dari bandar tu sampai ke kota masai..
saja jer jalan2 nek bus..dah lama tak duk berdua..
rindu..heheh..(gatalll)
hari itu diakhiri dengan kepulangan aku ke bandar shah alam ni..
menangis sekejap tak nak balik shah alam..padahal tiket dah beli