Ahad, April 26, 2009

ayat sedap hat :i"cantek la tu"

aku beli handbeg ni semalam..of course gune laki aku nyer duet..
dia kata lawa..
aku kata tak..
tapi kne beli gak..nanti dia tarik muke dari jb sampai kat shah alam ni leh nampak moncong dia tu..
cantek ker?

Khamis, April 23, 2009

ader yg nk bg aku perfume hugo??

hari ni aku pergi lagi warehouse sale tu..walaupon tak seghairah semalam..huhu..
pergi pon setakat nak temankan pija dan buat research..tajuk research ku..
"adakah metrojaya warehouse sale akn menambah merchandise2 yang dijual sekiranya ada stok dah habis..??"
dan jawapannya tentu sekali tidak
bersyukur gak sebab semalam beli nina ricci tuh..
hari ni aku gi tgk dah tak der..
huhu
tapi terasa nak beli vera wang sheer veil(?!)..wangi gak..
yer la..hari ni aku gi bertemankan seorang peminat setia perfume..so..mungkin..(huhu) dia tau lebeyh banyak dari aku mana yang sedap dan tak..
tapi..dalam banyak2 perfume..aku jatuh cinta kat hugo..
walupon untuk laki..tapi bau dia..alahai..jatuh cinta beb..
rasa nak beli..tapi bile tgk harge..172..
hahah
tak per la
siap tnye kat yang jaga kaunter tu..
"takder botol kecik ke.."
172 tu harga untuk 150ml..berbaoi ler..tapi..mahal dowh..

Rabu, April 22, 2009

warehouse sale




baru balik dari warehouse metrojaya kat stadium tadik..
huhu..
pergi ngan kak su..
aku sedaya upaya mempercepatkan daya kepantasan menaip aku menghabiskan kerja cik azha
tepat kul 2 aku sent kan semua bahagian aku pada wieda..huhu..
tapi..kak su pulak tak siap keje lagi
tak per..aku tunggu..
gi kemas dapo..
mop2 lantai..
org letak pencuci lantai..aku tuang sabun mandi aku..
bg wangi sikit..
sebb umah aku ni dah bau sampah..
budak2 kan..
pandai makan je..
buang nyer tak pandai..
huhu
sampah tu terperok la bape lama pon kat situ..yer la..katanye "orang bertugas yang kena wat keje!!" siol..
aku yang tak duk kat ruang tamu tu..nak kemas kan tempat tu untuk diorng berlepak n wat sepah?
masak pelbagai benda..itu ini..tetiap hari masak..tapi sampah bia 2 3 platik kat bawah sinki tu pon tak pe..selagi "org bertugas tak buang, bia jer la..".
bgos tol prinsip diorng..
ei
aku ader tong sampah sendiri dlm bilik ar
tak kaco org..!
tu..semua sampah aku ikat cantek2 aku letak kat tempat sidai bju..
bia dgn bju2 diorng bau busuk..
huhu
jahat2
tgk ar..sok ker..baru aku nak buang..
sambung2 citer aku tadik
warehouse sale
kat sane aku beli perfume nina ricci premier jour.50ml.rm60..murah?
baju si kecik 2 lai..
shampoo elseve..
cuci muka revlon..rm10..
tupon sbb cuci muka aku dah bis..
aku rncng nak beli kasot
ader emmanuel tadik..tapi tak der yg berkenan lak
ish
susah tol
beg2 bnyk..tapi tunggu la laki aku dtg sini..
dia jer yang leh decide kan aku ni kena pakai aper..kalo ikot pale aku..
pusing 90 kali pon aku tak leh decide lagi
hehe..
ni lah antara hasil2 nya

flyers nyer


baju muke katak,baby bugs, shampoo elseve,

nina ricci perfume,revlonnyer cuci muka = RM127

exam fever

hari ni dah sattle lagi dua paper.. ctu dgn comm research..
paper ctu..
aku hentam semata2..aper yang aku tulis pon aku tak ingat..lagi2 pat esei soalan a..soalan no 3 yer...
aku tulis setengah jalan..terus aku tertidur dalam dewan periksa serba dingin tu..huhu..
tidur sekejap jer..sebab banyak lagi yang aku nak kena goreng atas kertas ni..huhu.
ngantok giler beb..
malam sebelumnya aku tidur kul 4 pagi gitu..itu pon disebabkan memikirkan amanat mak aku suro gi tido jam 12 tadik..takot tak leh wat exam..kang pengsan tengah jalan..huhu..pas hantar msg kat ibu,,suro kejotkan aku..set alarm kul 7..terus aku amik posisi kuak lentang kaki sebelah parking tergantung kat dinding..dan melayari alam mimpi..tapi mimpi aku malam tadi kosong jer...
tepat kul 7..alarm berbunyi..dah bangun..celik2 mata..tapi tak berganjak dari bantal..masih peluk bantal ayang..tak sampai 2 minit..ibu lak kol..nak kejut aku bangun..tapi angah dah bangun ler bu..huhu..
celik2..terpejam..celik lagi..tepejam lagi..
keadaan berlarutan sampai lah pukul 7.30..
mmg lah dah tak leh jadik..
kena gak bangun..
bangun dan mandi..
dalam kul 8 kot aku siap...
mandi pagi mmg lama..
lama buang masa tengok air tu depan mata..sejoook..
kul 8 ibu kol lg..tkot2 aku tertido balik..kebiasaan ler tu..habit bak kata omputeh
siap2 ala kebiasaan...turun gi beli donut 2=rm0,80
jalan menuju ke bus stop
sampai2 jer naseb mmg bek..
ader bus 604 unutk masuk uitm..tapi nak lintas pon satu hal..driver tu aku tgk..ader gak ala2 menunggu aku..tapi lalu lintas tak mengizinkan aku melintas..bus tu pon blah..siot..
tapi..bus uitm pulak yang lalu..per lagi..nek ler.
sampai la kat seroja..
nak memanjat tangga tinggi2 tu lagi..mmg sempot aku dibuatnya..
sesampai jer budak2 semua dah sedia masuk
ingatkan aku yang lambat..rupanya ader yang lagi lambat..
si paul yang duk blakang aku..huhu..
dah habis ctu..
aku ngan eryn..gi makan kat cafe..
tgh2 makan kitorng asik mengomel betapa tak sedapnyer makanan kat situ..
best lagi cafe mass comm..murah dan sedap
heheh..
then..
gi library..nak bace..
tapi bukan baca pon..
asik berborak jer memanjang..
masuk dewan balik dalam kul 2 gitu..dan sambuung piksa comm research..
abg lan (en.roslan lateh) jaga pintu..huhu..lalu jer depan dia dah kena sound..
"ha ade aper lagi zetty,borak tak habis2 lagi.."
heheh...aku jalan jer..wat2 cam tak dengar,huhu..
comm research..
boleh la..
jawapan yang confirm betul..
soalan 1: jwapan dia a(snowball sampling)
heheh
yg len2 tu berserah jer la
untuk esei
aku tgk ramai yang wat kire2..aku nak wat..tapi tak tau..dan aku pun malas nak amik risiko buat2 pandai
aku buat la soalan yang len..
soalan yang panjang berjela kena tulis esei..
yg besnyer...
semlam yang aku bacer pasal telephone survey..kuar..
itu la yang aku pilih dan kelentong panjang2..huhu..
aku kuar awal
taksanggup rasanyer tunggu lama lagi..
3 dah berlalu..ader lagi 4..
dan antaranya 3 subjek yang berderet..
kalau sequence lain cakap..
stadi lah management betul2 banyak2 orang fail..
aku akan balas balik..
kalo setakat management ti=u leh goreng lagi ayat2 dia..ader gak la markah sikit..
tapi kalo statistik..??
ko nak goreng aper..?
tak tau buat...
kosong la markah anda..

wassalam..

Isnin, April 20, 2009

seorang pemimpin yg glamour gitu..!!!

Source from Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr. Fadzilah Kamsah

Ciri-Ciri yang dikenal pasti....
1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Cara mengira...birthday saya 27/053/1987

(1) kita kira jumlah hari..

2+7=9

(2) then, kita kira pulak jumlah keseluruhan tarikh lahir..


2+7+3+1+9+8+7=3+7=1+0=1

akhir sekali, amik jumlah (1) dicampur dengan (2)

9+1=1+0=1
Makanya dari kiraan di atas, saya adalah seorang yg

9 glamour

1 pemimpin

1pemimpin


yes..!!! aku lah pemimpin yang glemer


Definisi ringkas.
No 1 = Pemimpin

Layak menjadi seorg pemimpin, namun jika visinya pemimpin tanpa disokong no 5 (boleh berunding) akan berasa sedikit gila kuasa.

No 2 = Lembut

Kita boleh lihat no 2 pd sikapnya yang lembut, namun jika no 2 pd sifat dlmn, dia mudah mengaku kalah dan terlalu lembut tanpa org lain sedar. Oleh itu, org yg memiliki no 2 pada sifat lembut harus berusaha menjadi lebih kuat dan pendirian tetap.

No 3 = Kemas/Cerewet
Cara pengurusannya amat teliti namun ada sesetengah org yg terlalu cerewet. Visinya yg kemas tanpa disokong no 4 (rajin) akan menjadi seperti biasa shj.

No 4 = Rajin
Sikap rajinnya amat terserlah, Visinya yang rajin mampu membuat sebarang kerja atau apa bidang sekalipun dan mampu mengeluarkan idea2 bernas lain drpd org lain.

No 5 = Boleh Berunding
Sikapnya boleh berunding dan senang berurusan dgnnya, namun dia juga dipengaruhi no-no lain pd visi dan sifat dlmn. Mampu berkomunikasi dgn org lain secara diplomasi.

No 6 = Angin
Sikapnya seperti angin, jika kita tiup angin, dia akan pergi, jika kita sedut angin, dia akan dtg. Maksudnya di sini, dia tidak begitu tetap pendirian. Sesiapa yg mempunya no 6 pd visi, dinasihatkan duduklah di sebelah org yg positif kerana anda mampu menjdi seorg yg hebat drpd org yg menyokong anda dan jika duduk sebelah org negatif, hancurlah anda.

No 7 = Patuh
Seorg yg sgt patuh pd sikap, kalau visinya patuh, kira bguslah boleh mendengar kata nasihat2 org dan harus dipraktikkan, namun jika sifat dlmnnya patuh, jgnlah terlalu menunduk dan menyerah kalah.

No 8 = Berniaga
Org yg mempunyai no ini mmg suka berniaga, suka tgk duit dan mampu mengembangkan harta, dll. Hati2 jika no 8 jatuh pd sikap kerana semua bisnes dia mahu ceburi tanpa focus dan menjayakan sesuatu. Visi 8 mampu bekerja keras dlm berniaga dan itulah kerjaya sebenar. Yg paling bgusnya jika sifat dlmnnya no 8 (jrg org ketahui) bhw dia mempunyai bakat dlm perniagaan.

No 9 = Glamour
Glamour di sini bermaksud berani menonjol diri, pandai berkomunikasi, pandai bergaya. Visi glamour mampu dan berani menceburi bdg2 spt penyiaran, penyanyi, peguam, dsb. Jika sifat dlmnnnya 9, jgn la terlalu branded style jika tidak disokong sikap dan visi yg tertentu.

final exam

1. bell 482 - ahad-19hb 4-2.00->5.00pm <sattle>
2. ctu553 (ethnic)-selasa-21hb 4- 9->11am

3. com566 (research mariah n zaridah)- selasa 21hb 4 2-6pm

4. muet ku 25hb 4
5. lib501 (management ahlam) isnin-27hb 4-9-1pm

6. com 530 (comm theory pn yati) selasa-28hb 4-9-12pm

7. com 531 (statistik cik wan) rabu-29hb 4- 2-5pm

8.muet ku 6hb 4
9. cit560 (instrutional design azhar)- ahad-10hb 5- 9-12pm

Ahad, April 19, 2009

kerja gila

aku bangun awal hari ni..
aawal lah kirenyer kul 9 ni kalo nak di ikotkan aku sepatutnye bangun kul 12 ker..sebab exam aku kul 2 ptg ni..
bangun, gosok baju, siap2 untuk gi print spss aku yang aku tak hantar lagi..
sedia menghadapi exam bell..harap2 aper yang aku baca sekali imbas semalam dapat aku ingat sampai ke petang nanti..cukup la..
selepas petang tu keje gile aku akan bermulaa..
aku harapkan..
semua dapat memaafkan ku..
tuhan mengampuni dosa2ku..
semuanya ku lakukan agar hidup ini mnejadi sedia normal kembali..
bukan seperti hari2 yang telah aku lalui selama ini..
aminnn...
doakan aku pergi dan pulang dengan selamat..
semuanya berjalan dengan lancar
aku lakukan ini semua untuk mengelakkan sebarang kesulitan yang bakal mendatang..
maafkan ku

Sabtu, April 04, 2009

gile2 kelas cik lan

mc226 redesign books

kiri: book jacket nyer, kanan: cover page nyer

my group

last tuesday kitorang ader presentation cik lan, redeishn buku..gruo aku dapat redesign novel..tok sah citer la cmmner buku tu diredisgn balik..every single word kitorng copy balik..
penat tangan menaip tak kire ar
bape hari tak tido malam sebb nak siapkan design dia
aku dgn eryn bhgn content..cover page ngn book jacket..si paul
hasil nye..amat membanggakan..sampai kan pija(budak pub) cakap hasil keje kitorng budak ID ni sangat dasat mengalahkan budak pub
bangga beb..!!
ni yg nak menayang buku2 kitorang kat budak2 sequence len..
hehhe..one more..cik lan amatlah bangga dengan kitorang..huhu..susah tu nak buat cik lan proud!!!