Sabtu, Mac 28, 2009

underconstruction

blog is under construction..
aper2 yang menyakitkan mata juz ignore jer la yer

Jumaat, Mac 27, 2009

selamat hari tua

27hb 3 2009.

birthday aku yang ke-22 tahun..tapi..ada rasa cam birthday ker?hurm..tak rasa ape2 pon..sebab kerja2 yang banyak dah buatkan kepala aku cukup serabut nak pikirkan pasal birthday...
hari ni..aper yang aku buat..
8-9pg:tido
9pg-10pg:tido2 ayam,berkire nak gi kelas statistik ke tak..
10pg:amik keputusan untuk sambung tido..
10pg-11pg:tido
11pg++: sayang tepon..ckp kejap...sambung tido sampai kul 12
12tgh hari++: start mengadap komputer,mengenangkan keje2 tak siap lagi..
1ptg++: gi potostat kat kedai abg depan
ngamuk dengan bangla potostat..cakap tak paham2..last2 aku yang wat potostat tu
sendiri
2ptg:beli nasik ayam.mkn tgh ari tapau..
2-3ptg:melantak
3.30ptg: gi bank nak amik penyata akaun...gi ppd mintak cop
5ptg++:sampai umah,tgk spongebob,
6ptg:sambung wat keje
8.25mlm:masih depan komputer.pinggang dah sakit.tgh plan nak makan ape mlm ni..

jadual aku stakat ni..
so..mana kemeriaahan birthday nyer??
tarak..!
anyway..thnks to ibu yang wish besday, sayang (janji manismu untuk kek blueberry nanti),brothers (yg menjerit kat tepon wish birthday),frens..yg mengucapkan selamat hari tua untuk aku

Isnin, Mac 23, 2009

sehari bersama kak su

Hari ahad, 22 mac,
bangun pun dah tengah hari..kul 12..tu pon sebab kak su ketok2 pintu bilik..kalo tak kul 1 pon tak tentu bngun lagi..hehehe..
"jom gi mkn.."
"ha..jom.."
bngun..capai towel blkg pintu angkot toilettries dan terus menuju gi kamar mandi..mandi dalam 5 minit gitu..huhu(aku pemegang rekod mandi paling cepat dlm umah ni...)
siap2..sarung jeans..pakai bju oren mcd aku..pakai tudong..calit eyeliner sini sikit sana sikit..terus blah..
perot pon dah start nyanyi2..
kitorang pon melabuhkan ponggong kat salah satu warung femes kat seksyen 2..beratur2 carik lauk..
aku siap tawaf 2 kali sebab tak tau nak makan per..last2 nasi dgn ayam percik..
"makan jer ape nak.. kak su blnje hari ni.."
wah...murah gile rezeki aku hari ni..kak su cam2 tau jer dalam purse aku ader rm7 jer..huhu..
mkn2 ala kadar..aku dgn abc feveret ku..kak su..on diet..
mkn pon..alahai...ulam2 ikan bakar..nasik tak amik.. air limau suam..
agaknyer termakan cerita aku pasal diet miss shifa semalam..huhu..
moga berjaya yer kak su..
dah bis makan per semua..angkot ponggong dan blah..
ingatkan terus balik.. rupanya kak su leh bawak gi jj bukit raja..
dekat gile dgn umah aku rupanya..
apesal la aku tak tau
tapi kalo jalan kaki agak berpeluh la
huhu..gi
hurm..gi jj..?
aku dgn poyo2 sempoinyer..nak masuk shopping complex..alahai..kena buat muka selamba lagi la..
naseb bek ader touch up muka sikit..
hahha
sampai2 jer..terus gi kedai yang tulis sale paling besar..VOIR..masuk2 jer..aku dah tersenyum2 jer..alangkah indah kalo pt aku dah masuk..wa.. :(
aku jumpa bju yg aku berkenan..harga pon baru 20++,kasut..
alahai...dah la sale..tak lama lagi nak habis..duit plak tak der..
hurm..tgk jer la
kak su ligat jer tangan dia capai tu ini.. siap bisik kat aku..
"kalo zetty nak beli aper2 pinjam duit kak su dulu..tak per.."
ces...kat dahi aku ader tulis ' no money ' ka..?
dgn malu2 aku tolak perlawaan yang teramat la menarik tu..
bukan sehelai bju yang kak su beli..
gi f.o.s beli lagi 2..
masuk jj beli barang lagi..
aku?
tgk jer la..aim brg..hahah
tapi yg paling aku suke ader satu beg Carlo Rino..harge dia rm161.00,hahha..beg yg sempoi tapi mahal nak mati..siap ingat harga dia lagi..
begitu kempunannya aku..
dalam kul 5 gitu kitorang pon balik..
sehari bersama kak su yang membuatkan aku terasa kempunan yang amat..
dalam hati asyik salahkan ptptn..naper bg duit lambat..dah nak habis sem kot..!!
haih...

Ahad, Mac 15, 2009

a day to remember at cerakah hill,14march

14 mac..
hari ni ader family day untuk semua sequence baru kat mass com..mc226,227 dgn 228..
walaupon acara di adakan dengan serba sederhana..kat bukit cerakah agrolodge jer pon...takder yang grand2..agak poyo2 pon..tapi meriah..fun..dan akan diingta sampai bile2..
aku sebagai ajk explorace..yang tak main pon kaki dah sengal2 ubi..ni kan pulak orang yang main..lagi la korang rasa cam nak mati kan?huhu..
walaupon family day ni menggabungkan 3 sequence yang berbea..tapi tak nampak la sebarang perbeaan ketika permainan diadakan..sepnjang masa..terima kasih kepada semua peserta yang terlibat.dan terima kasih juga pada lecturer yang hadir dan memberikan support untuk acara yang serba sederhana ni..thanx pn massila and family,cik faizah,cik din..thanx sebab memeriahkan lagi suasana.
walaupun banyak yang tak kena..adr yang tak berkenan di hati..harap semuanye jadikan lah sebagai ingatan semata2..semua ni takkan dpat diulangi lagi..


aku dgn azira




poyo2 dpn banner (aku,pali,eryn)

thanks for the cute badge(manusia2 berkecuali jer ader k..)

Selasa, Mac 03, 2009

thanks uitm

dalam beberapa minggu ni..bnyak betul assignment aku, dari yang di tangguhkan saban minggu sampai ke yang dah buat dan ditambah lagi..
tidur pun dah tak selena dulu..
makan pun..hurm..makin bertambah kenyang..heheh.masak kat rumah..save budget, makan pon sedap..walaupun tepaksa berdepan dengan sup cendawan tetiap hari..huhu..mentekedarah la sebanyak mana pon
nasi habis masak lagi..lauk habis..pau orang lainnyer lak
hehe
semalam baru jer hantar assignment cik lan. khamis ni nak hantar lagi book jacket cik lan..baru tadi lepas test management ahlam.. esok lusa test arab yang aku tak paham satu benda pulak..
nak buat cammane..
juz say thanks to uitm..
kerana bagi aku assignemnt yang banyak..
sampai badan aku ni dah lemah lesu sepanjang masa..
dah tak da energy yang tinggal..
by the way..
puan yati lecturer communication research aku dah selamat melahirkan baby gurl(tak silap aku..) minggu lepas..
harap2..baby nyer..secomel mak nyer..huhu..
nak gi tgk bb..tapi..jauh la...