Khamis, Januari 29, 2009

makna besday ku

You are sensitive and vulnerable. Tears often run down your cheeks even when the matter is not that bad. This might be the result from being to pessimistic. You might seem cold on the shell, but your inner self is a loving person. Your Love, You will be elegantly dressed, no matter how casually dressed your date may be. You are demanding in love and sometimes to an unacceptable extend.
p/s: yer jer..bukan ke aku ni seorang yang kuat...semangat..dan kental...hahaha

Rabu, Januari 28, 2009

hatiku..

apa kata hatiku..
bila mengetahui diri telah tertipu..
tertipu dengan janji setia yang sering diungkapkan
apakah janji-janji itu..
hanya untuk mengaburi pandangan zahir..
supaya diri ini tidak menyedari..
bahawa dia telah tertipu.....

apa kata hatiku lagi..
bila mengetahui kebenarannya...
kebenaran suatu penipuan...
penipuan yang tidak pernah diundang...
walau sekejap masa..

hatiku jelas berkata..
lupakan ia..
teruskan hidup...
kerana aku lebih berharga dari segalanya....
dan dia tidak layak untuk ku....

tetapi hatiku...
airmata sering mengalir...
bila keseorangan..
bila kesunyian...
bila tekenangkan suatu yang indah yang pernah kukecapi...

hatiku..
berikanlah ku jawapan..
tuhanku..
tabahkan lah hatiku...
diriku...
kau pasti dapat mengatasi segalanya

Isnin, Januari 19, 2009

cutest blogger award


thanks ika for the award..!!!
(The first award ever)

Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
ika: the aries girl that sharing the same date of birth with me.skinny and never gain weight (i guess).together, we are the librarian, graduated from the same high school and even class. in love with pessa at the moment.love the artistik things.

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag

10 facts about me.
1. Teramatlah happynye apabila berada dikalangan kengkawan yang ceria...
2. hate bus rides (no offense ika)
3.Teramatlah seram....dgn lipas,cicak dan tiks...ular tak pernah jumpa face to face lagi...huhu
4. Tak berapa minat dgn cokelat.so,no cokelat for my besday...hahaha
5. teramat lah suke..in love..admire pade kek bluberry...kek wajib untuk besday ku.
6. sukekan ruang persendirian yang mutlak hanya untuk diri ini.
7. Malas kua jenjalan bile matahari dah tak der
8.in love with what i`m studying now
9.sayang,cinta dan rindu yang teramat sangat pada ayang ku.ziqry.
10.always facing financial problems..hahahha

10 cute blogger award receiver.
sape2 je la yang bace..

Ahad, Januari 18, 2009

sentences that make me feel...in love again

"Before you, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars—points of light
and reason… And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; therewas brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon,everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn't see thestars anymore. And there was no more reason for anything."
-stephenie meyer:new moon-

p/s: juz love the sentences.wishing there`ll be someone that "in love,care,fond" to me, will say anything like this to me.

p/s 2: disebabkan sentence berikut adalah dalam bahasa selain dalam bahasa melayu.aku terpakse,have to, post blog dalam bahasa lain juga..huhu..don`t be mad..

Ahad, Januari 11, 2009

Seksyen 7,blok 38,tingkat 1




semalam, 10hb, aku dah mule hidop bak org bujang..huhu..duk rumah bujang..makan pon sendiri masak..dah tak der sape nak sediakan...sape2 yang nak lepak sini..lepak ar umah aku..huhu..boring dowh..dah la kat umah ni sorang pon aku tak kenal..bis tu..aku pulakmenghadap komputer ni dari pagi sampai kemalam..hahah..men game..yang paling penting...internet dia takder sekat2..hahahha..tu aku suka..ni pon baru lepas makan..ape menu aku sebagai orang yang berdikari pada hari kedua?


nasi+sambal belacan+telur goreng+kicap+ tom yam (thx to kak june)..bole lah tahan kenyang perot aku ni..sok..aku dah stat kelas..kul 2.10 dan habis kul 8mlm..hurm..ponat la makcik..dah la kena travel nek bus..malas tol..aku mau keta..bile la aku nak dapat duit pt ni


Sabtu, Januari 03, 2009

oh tuhan..tabahkanlah hati ku

aku bukan nak marah atau mengata..tapi aku cuma kesal..kesal yang teramat sangat kepada manusia yang memanggil dirinya "kawan aku".

untuk memulakan semester yang baru ni..aku berhajat untuk lepak luar kawasan kolej..maksudnya aku tak nak duk kat dlaam asrama..ataupun dorm kalo dah stay kat induk tu.memang dari awalnya..aku tak mengharap sangat untuk tinggal bersama2 sesiapa shaja yang di panggil kawan..sebab bagi aku..dah banyak yang aku dah lalui dgn mereka dulu...so..bialah aku dgn hidupku..mereka dgn alam mereka..

tetapi..semuanya berubah bila ada salah seorang kawan ku ini mengatakan mahu mencari bilik sewa juga..hurm..dah ade yang berkata..aku mengelauarkan usul untuk tinggal bersama2 dgn aku..

mmg aku stay kat jb all the time..tak turun shah alam untuk survey rumah macam yang len2 manusia buat..aku hanyalah survey kat internet ni jer..mana a tau

nasib aku baik..

permintaan aku untuknya hanyalah "aku kol org tu..kalo konpem, ko gi ar tgk umah tu cmmner.."

tapi..

ape yang kawan ku ni leh lakukan..?hurm..nanti lah dulu..aku konpemkan yer...

aku tahu..dia ader apply rayuan untuk kolej..tapi,salah ker kalo dia pergi menjenguk rumah tu?kalo dia dah dapat kolej..tak per aku tak kisah..ini tak...tak bagitau aper2..msg pun tak..aku kol pun terus reject...

hey..aku niat nak tolong ko..aper salah ko bagi tahu aku kalo ko dah dapat mane2 tpt tinggal sekali pun..sekurang2nya..aku dah leh budget duit..!