Jumaat, Disember 25, 2009

kenduri kawen

sok ader kenduri kawen..
kenduri abg han.
one of my fren kat giant..
dia siap bg kad kawen lagi kat aku
nak gi ke tak..?
aku kije..dah la wat kat taman merdeka nun jauh tengah bandar sana.
sempat ke aku nak patah balik..
sah2 la kalo aku gi pakai bju giant je..
hadui..
akmal(budak giant gak) dah offer aku nek keta ngan dia...
hurm..
caner..?
kang tak gi majok lak si han tu..
anyway...
selamat melayari kehidupan yg menyeksakan...abg han..hahaha
peace always

Khamis, Disember 24, 2009

esok

esok krismas..
walaupon aku tak sambut..
tapi aku suke nanyi lagu krismas..
eheh


mood aku tibe2 berubah bile teringatkan..
aku ditinggalkan dan esok kijer..


anyway...merry christmas semua

ditinggalkan..

ari ni sepatutnya..aku and families nak gi pahang..berjalan2..
oliday ujung tahun adalah perkara wajib yang akan dilaksanakan oleh ayah and ibu.juga sedara2 kat kedah..kalo last year gi langkawi..last last year gi bukit merah..last2 last2 year gi p.pinang..
tapi..
kali n kau tak dapat nak join venture..

wa kije ma..!!
adui..diorang semua dah selamat sampai kat gambang..esok sah2 la gi water park yg baru bukak tu..pas tu gi terengganu beli koopokk leko kat terngganu..benti semayang jumaat kat masjid atas bukit tu..makan kat tepi laut tu..adui..nak gi jugak...
nak join sekali..

tapi..apakan daya.. boss tak nak bagi cuti...
aku kan yang satu division aku sorang jer tu..
adui..

sabar je la..nak wat cammamne

patah hatiku..tengok gambo pon jadik la

Rabu, Disember 16, 2009

JEALOUS

saban hari bile aku tengok mukabuku atau blogs kawan2..semua mesti ader yg gi over sea..(s'pore tak dikira yer..terlalu dekat utk aku..ngee)

nad: dah gi jepon
hisham.zuber:sikin: gi aussie
naz: nak gi LA
zac: gi..mana ntah

ramai lagi la yg aku tak dapat nak recall
aku??
still stay kat malaysia ni..
stuck
bile agaknya kau nka ke-luar..
ntah..
seronok jer bila aku tgkyang len seronok2 kat sana..aku pon ada hati nak gi jugak..
tapi...

mungkin aku kena kumpul duit semdiri gi oliday sendiri2..ngee..

Selasa, Oktober 13, 2009

Kalumpang...

Sabtu lepas, 10hb 10 2009,
best sangat2 hari tu. all mc226 part 4, tak kira la budak stp or dip, semua ramai2 berpiknik kat Kalumpang, best sangat tempat dia. hanya beberapa yg tak ada on scene.

1. eryn n asyh (gi kenduri kawen Mel at ganu)
2. Zira, Sheema, Anne, Faizal,Lita (M.I.A)

Ni bukanlah family day kitorang..unofficial punya event. tapi still gempak..huhu..seronok bangat..

malam sebelumnya, kitorang reramai ke umah pn zaiha kat putra heights. gi cocok sate..hbais berempah jugak la tangan ni..saper yg menocok mmg bewarna kuning tangan tu.

pagi sabtu tu, Tini and Ez awal2 lagi dah bgun, siapkan bekal, Ez dengan Nasi gorengnya, Tini dengan sandwich telo and sardin nyer..penuh gak la satu tray.
pas aku mandi agi tu.tolong tini potong2 sandwich bg kecik2 kit.dan tak lama lepas tu guys pon sampai..

aku,wida,ez satu kereta dengan Some aka Sham(abg hensem ...bluweek).makin seronok la perjalanan kami ke kalumpang. total ader 5 kereta bekonvoi ke sana.

kancil: Tiqa,andy,Rafiq(Driver), nasrul
Viva: Paul(Driver), Zareen, Bong, Nad
Gen2: Zeq,Weeda, Ez, Some(Driver)
Kembara: Ali (Driver), Hafiz, Pali,sherry
Crv: Acap(Driver), Jo, Tini,

sampai2 jer..pas makan sekeping sandwich tini..aku n ez terus terjun dalam air...takot wo..sbb nak gi kat air yg tenang tu kena lalu air yg deras..hadui..sampai skang badan aku still saket2 lagini..cammaner?

dalam tengah hari tu kitorang dah balik ke alam realti da...semua pulang ke umah masing2 selepas seharian bersuka ria..

ape nak wat.kami mmg suka aktiviti kelas ni

Rabu, Oktober 07, 2009

ditemani RAIN

jam dah kul 4.30 pagi ni, nak siapkan esei 5 page puan zaiha dengan test zaiha esok.haish, tak tau la nak wat cammane..ape lagi aku nak kelentong kat dalam esei ni pon tak tau la..notes tak bacer lagi..
tengah2 buat keje ni, dah la sensorang tak der sape nak temankan. saja jer la search kat you tube lagu2 korea.dah lama tak layan.
mule2 lagu super junior. besh.
bis tu Gee
skang ni pulak dengar lagu rain.

"sape suka rain angkat kaki..!!"

lagu dia yang dari tadi aku duk ulang jer tajuk dia Sad Tango. besh giler ar. tak caya cube try gi tgk, tak pun cari saper2 ader lagu tu dengar, dia ader english version and lirik dia sangat la besh.
di tambahkan pula dengan dance dia yang cam nak kena terkam jer tu..memang wat aku jadi ais cair..~sigh~
tak boring aku dengar lagu dia, aku try nak bandingkan lagu dia yang dalam bahasa jepoon(commenter tu semua cakap ni lagu jepon) dgn yg bhasa english..
sayangnya, 2 2 besh.

dah la nak sambung keje

Jumaat, Oktober 02, 2009

Sekolahku yg terchenta

Dalam kekalutan nak buat assignment, aku come across satu unread mesej kat dalam inbox muka buku aku ni..
rupe2nya, berita tentang pemergian isteri salah seorang cikgu kat sekolah, tuan haji aminolhuda aka cikgu aminol. be patient, yang pergi,tetap akan pergi (ayat biasa yang akan keluar bile dengar ttg kematian besides INNALILLAH)

bukan tu jer. one of my friend punya mak pun meninggal 3 hari sebelum raya hari tu. ajal..tak kira masa datang menjemput kn.?

sebenarnye just nak inform kepada semua2... tadi aku ter-search laman web sekolah.
tada..!!! SMKTUN ada laman web siot..antara aku seorang jer yang tak tau or mmg tak ramai yang tau..ok..semua leh klik kat www.smktun.tripod.com

klik yer semua.. walaupun cam biasa2 jer..tapi ok ler..dr takder..

Selasa, September 15, 2009

piknik tengah padang

tadi buka pose ramai2 kat dataran shah alam.kat atas padang.piknik sangat..huhu..
seronok sangat..semua happy2..yerla kan semua nak balik kampung masing2 dah..bukak pose reramai satu kelas..huhu..
aku wida tini and ez.beli mknn kat seksen 6 dekat uma boyz..then terus ke dataran.cop tpt awal2
rupanya ramai yg bukak pose kat situ gak..ingatkan kitorang jer..hehehe..
pelbagai makanan ada kat depan mata. macam2 ar..ade2 otak2 kempas,kek coklat roti jala murtabak tepung pelita..

lastly selamat hari raya kawan2..sorry untuk segala salah dan silap..love ya`ll
thanks evryone

Isnin, September 14, 2009

feeling raya on the way..!

berkatan dgn en3 sebelmnya..semua mesti dah tahu, aku nak balik bile, nek bus pe, kat ner..semua dah dibagitau..kan..?
tadik kitorang (mc226) ader organize satu event, which is majlis berbuka pose,iftar ramadhan..
iftar??maksudnya apa yer..?
tak kisah lah aper pun maksudnya..event tu berlangsung dengan elok.teratur,vip yang datang pon cukup..cume kehadiran junior jer la yang agak tak memberangsangkan..anyway..i`m proud to be part 4 226.sebab kami adalah manusia yang mempunyai semangat 226 yang tinggi..mungkin semngat kitorang tu tak sampai kat junior..walaupun dari pat 4 sampai pat 1 226 ada dalam 50++ jer..itu bagi aku dah mencukupi kerana kami juga yang akan menghavockan satu2 event tu...
makanannye sangat lah yummy..!!! paling cepat habis..kue keria..ada tepung pelita, nasi tomato utk main dish.buah2an,bubur nasi..bukan bubur lambuk yer andy...semua yang tak habis..kami(wida,aku,tini and ez) angkut bawak balik umah..huhu..buat bekalan sahur..tak ketinggalan juga air kopi susu panas satu balang tu kitorang angkut
dgn balang cafe sekali..hehehe..bukan pelahap yer..tak nak membazir di bulan pos ni.lalalal~~~~
this wek punya assignment.dah disiapkan sejak semalam lagi..tinggal nak submit kat cik zul..dah print pon..so tak der keje tertunggak sebelum nak balik jb minggu ni..cuma nnt balik sini keje menimbun nak siapkan..harap2 sempat siapkan..biasalah..copy and paste selagi bole.dan aku yakin,conferm,sure dan pasti, assignment cik zul ni content dia satu kelas sama..huhu
raya tahun ni..tak berbaju baru pon.kebaya 2 tahun lepas kaler hijau tu..still jadik pilihan aku..bju faveret nak buat cammane..kasut raya? takder..pakai je la slipe tebal biru ala endon tu..baju ijo selipa biru..?matching..!hahaha..yang baru just tudung jer la..sabtu epas gi jalan TAR dgn wida and rafiq..ak beli sehelai jer tudung tapi sampai bersesak kat kl nun..huhu..saja tumpang rafiq..sekali jalan nak tempah baju f1 kat pasar seni..
owh.baju f1 226 turquoise and line putih yer..dah takder kompromi dah..hehehe
dat`s all for now..

p/s: terjatoh chenta pada nasrul, hensem bangat dia bersongkok dan berbaju melayu coklat semasa iftar..gmbr2 semua akan diupload kendian yer

Khamis, September 10, 2009

nasib badan..

tiket balik jb dah beli semalam..
harga still sama , rm 34..harga standard untuk balik jb..len la kalau naik transnasional...murah 80sen jer..
akhirnya, dalam kekalutan tiket tak terbeli lagi, semuanya dah diungkaikan..
secara muktamadnya, hari khamis depan, 17hb 12tgh malam..aku akan naik bus dan terus pulang ke jb..
huhu..

selamat ada tiket lagik..

Selasa, September 08, 2009

hari ni

bulan ramadhan mestilah bulan puasa.
sedar tak sedar minggu depan dah raya..
sekejapnyer kan..
sampaikan kat kelas tadik agak terkejut la gak kan..sampai bertanya 2 3 kali pada kengkawan.
"minggu depan dah raya ker..?"
cam sekejap jer rasa..

hari ni aper yang bes?
takder per2..life as usual..
boring and tiring
gerak dari jb kul 8 pg..nakkejarkan kelas puan shahil..
sampai dalam kl 1..nek teksi terus zuuuuup...! sampai kat depan fact masskom terchenta..
then...masa2 berlalu...
aku, acap and jo ader presentation pasal legibility and readibility capter 5 typo..
aper yang aku merepek pon tak tau..

pas tu..

dengar lecture puan shahnil lagi..
ez plak asik cakap nagntuk...sap nguap2 ala boyer kelaparan lagi..(hehehe)

dlm kul 4 balik..nek keta tini..
ha..part ni yang bes..
pak gad saman keta gen2 teja.
dan boleh nampak betapa tak adik nye pak gad uitm ni..
cik teja kite bengang2 jer bile tgk keta lain terlepas tanpa kertas saman..
cik teja siap turunkan cermin bagitau ader keta yang tak kena saman masa nak gerak dr car park tu..
cian dia..

dlm kul 5.30 plak kitorng gerak g bazar..
siap beli mknn untuk saho sekali..

li po beli:
1. air asam boi (wajib)
2.nasi kerabu (tak nak beli kat bazar pasar lagi, takder telo asin,keropok,ikan masin..)
3. ayam percik (sahonye)
4. nasi lemak ( sahonye)

teja beli:
1. air teh bunga, bunga lebeyh
2. laicikang
3.murtabak jala
4. roti jala
5. nasik campur(sahonya)

marina org potugis beli:
1. air kaler ijo..(tak dapat dikenal pasti)
2. murtabak
3.nasi lemak + ayam
4. pau goreng

perot pon suda kenyang..diornag dah gi terawikh aku jer yg mls..huhu




Ahad, Ogos 30, 2009

merentas masa




dah 2,3 hari aku n the gang (weeda and ez) berkampung kat umah tini, bukit katil,melaka..bukan suke suki yer..bukan juga nak sambut merdeka kat melaka..tapi kami nak jadik hantu2 yang merentas masa..huhu..besh2..!!
dengan berbekalkan kostum yg disewa kat hartamas..kami semua bergerak ke melaka pas bis kelas pn lina malam tu..ingatkan kami ber4 jer..rupenyer..acap and the gang pon ader sekali..seebook jer nak ngekor..
seperti biasa la..cik tinie akan membawa gen-2nya dengan penuh gaya..weeda kat sebelah jadik co-pilot yang tak co sangat..aku and ez..jadik penumpang setia kat belakang..
tinie and weeda nak "betting"..dalam masa sejam aku n ez mesti dah berlayar ke alam lain..tapi..sampai kat melaka aku still berjaga..tak nak muka kena snap lagi..huhu..sorry kawan menghampakan kamu..
dan hari2 seterusnya penuh dengan aksi2 yang memenatkan..dimulakan dengan scene li po kat muzium cheng ho dan diakhiri dengan scene marina si minah portuugis kat monumen st. paul..
dah la kostum kilau2..semua yang lalu mesti hon2..mula2 segan gak.lama2 jadik cam best pulak pakai baju tu..yer la..bile lagi nak pakai kan..bukan selalu pakai kostum cam ni..dah la kena sewa...duit lagi melayang..adush..!
rasanya hari ni..aku, ez n weeda nak balik shah alam balik..keje pon dah siap..tgh nak ngedit jer..
aper2 pun mmg best la sshooting kali ni..
makanan kat umah tini pon best..!!

tapi yang aku paling suker..bab sakat tini..ayat nyer begini...

sila isikan tempat kosong
"mak cik, ni (____). a***, ni (____)"

thanks tinie and family
xoxo

Rabu, Ogos 26, 2009

kelas ku kansel..

bersemangat aku nak gi kelas hari ni..
dah gosok baju..
dah makeup lawa2
sampai bawah kol eazy..
toot..toot.. please try again later..
kol lagi..sama gak..
kol wida..
sama gak..
takkan la kat umah diorang tak dapat signal kot
mustahil..
try kol lagik..
las2..wida angkat..

"weyh.eazy ner..panggil ez jap"
wida pon memanggil..
"weyh..ko nak gi kelas kul baper..?"
"ari ni kelas kansel la.."
"semua??"
"ar..semua.."

cis
dlm hati aku dah panas jer..tapi ok gak
leh aku wat keje yang tak siap lagi ni..
huhu

dah dekat 2 jam buat keje..tapi still tak siap sbb sibuk mengadap komputer+ internet jer..
shit..!


Sabtu, Ogos 22, 2009

ramadhan datang lagi

yer semua..marilah ramai2 berpuasa..
seperti tahun2 lepas puasa tahun ni konpem takkan penuh juga..
cuma agak pening juga memikirkan puasa kali ni..
hurm..rancangannya nak baut bisnes sama teman..tak tau la jadi ker tak..
bole gak buat2 extra duit untuk raya..
lasly,
selamat berpuasa kepada semua..

aku mmg tak puas hati dengan ko..!

weyh minah!!!!
aku tau ko dah tolong aku..mmg aku amat hargai pertolongan ko..tapi..tak payah lah ko nak cakap kat orang yang ko tolong aku..
kata ko tolong aku ikhlas..
tapi..mencanang kat semua yang ko tolong aku..
aku tau life aku bukan cam ko..
senang jer..ko nak idop ko jadi cammaner dapat jer..tapi aku tak..!
ko ingat skang ko dah belaki ko dah bagus sangat..!
idop ko dulu lagi hina dari aku..!
sebelum aku kenalkan laki aku kat ko laki aku dah bagitau aku yang ko ni jenis minah pakai buang mamber2 dia..
ko ingat selama ko takder depan mata aku..aku tak tau ko jadi pompuan aper..!
ader aku nak kecoo..??!
aku still anggap ko one of my bestie..
tapi ko..!
weyh
ko ader simpan rahsia aku
aku ader simpan rahsia ko
masing2 simpan rahsia masing2
tapi aku ader nak kecokan rahsia ko walhal kat laki ko..!
jangan ko ingat ko dah masuk u..da ader laki ader anak..ko dah bagus sangat..!
aku mintak tolong ko dan aku dah bayar balik pertolongan ko berlipat kali ganda..!
ko bising2 cakap kat aku mak metua ko tak suka kat ko..
mmg patot..
sape suka menantu belagak cam ko!
perasan bagus..!
ko ingat ko dah berdikari sangat sebb ko dah tak duk parents ko..?!
kalo berdikari, semuanya guna duit ko sendiri..!
dah la..aku malas nak ader hubungan dengan pompuan cam ko..
aku ingat lagi cakap ko malam tu
people change..
tapi aku cakap"aku takkan berubah" sebab aku tau sape aku..
sebenarnya ko yang beubah..!
ko tak payah cakap orang lain..
ko mengata perangai orang teruk..padahal perangai ko pun sama..
ko pandai betah sebab tu ko cakap ko betul padahal ko cakap tak guna otak..main hembus..!
weyh minah
thanks for everything..and aku tak rasa ko ni bole jadik kawan baik sesapa pun..
sebab kawan baik akan back up kawan baik dia tak kira aper pun tanpa mengira balasan..!
bukan cam ko yang mengharapkan balasan..

Khamis, Ogos 20, 2009

gaduh..? tak der la kami budak baik

masa: 1.35++pm
tarikh:20hb august 2009
tempat: Cafe Mass Comm

bak kata tajuk..
kami tak gaduh..berbincang secara baik dan juga menegakkan ape yang sepatutnya hak kami..
kiter ni masih lagi sequence yang baru..tak payah la nak gaduh2..kecik lagi sequence kita..nak kata dah establish pun..hurm..pikir 2 3 kali jugak..
betul tak kawan2??
jangan lah sekadar nama kita nak bermasam muka..sedangkan masa diploma lepak dining sama2..memperjuangkan masscomm last batch puncak sama2..mpg sama2..senang kata..kita have fun sama2..
takkan kerana nama kita semua berpatah arang..?
kami paham...semua orang paham..
smeua orang nak kemahuannya dipenuhi..
tapi masalahnya..
kami "ter"kedepan selangkah..
maafkan lah kalau kami mendahului semua..

still FRIENDS??

Sabtu, Ogos 15, 2009

2 tahun

selamat hari jadi sayang..
moga kamu sentiasa dilimpahi rahmat..rezeki melimpah ruah..dan kasih sayang dari semua..
amat merindui kamu..
smeoga kamu membesar menjadi seorang anak yang mendengar kata dan soleh..
jangan risau..
orang yang kamu tunggu akan pulang lagi seminggu..tunggu saja di hadapan pintu..akan ada suara yang memanggil nama mu untuk di peluk cium..
hadiah juga telah dibeli..khas untukmu..

selamat hari lahir
mohd ziqrie
haikal
2 tahun..




tak sabar mahu memeluk kamu..

Khamis, Ogos 06, 2009

FULUS..FULUS..!

baru pas mmbayar segala yang patot..sekarang ni kat dalam bank tinggal rm 70..
adush
dengan rm70 tu aku leh wat per?
citer skit...
aku rasa tak sampai seminggu rm 70 tu dah habis..
dengan nak bayar buku-an....makan2-an..joli2-an..tak cukup rm 70 tu
kena carik alternatif yang lain..
kerje pat time..??hurm..ader ker keje yang sesuai dengan schedule aku..?
aku bnyak dengar yang keje2 ikot tenet tu..tapi aku tak tau nak carik kat ner..kang kena tipo..sesia jer hidop aku..dah la tak der duit..nak membazir duet lagi..
STREESSSSS.

Isnin, Ogos 03, 2009

kembali ke shah alam..

dah ader balik kat shah alam..
wa..nak balik jb..tak nak duk shah alam..!!

Sabtu, Julai 25, 2009

aku nak balik kg dah..!

kampung?
jb tu kampung ker??
hohoo
aper2 jer la
laungan bus dah memanggil
aku balik dulu..
aku akn menetap di johor selama seminggu tata semua..!
oh..thanx wida bg pinjam lappy mu..huhu

after skrip 7707.




:: tudung purple::eazy
::tudung hitam::zetty
::shawl oren::tinie
::shawl ijo::wieda

thanks bawak aku jenjalan..!!

selesema kH1Nzir

tiap kali nak tulis entri baru, asal nak tulis tajuk jer..aku akan menggaru kepala yang tak berapa gatal ni beberapa kali..las2 skali aku amik keputusan untuk terus menulis entri dari memeningkan kepala. menggaru2 kepala, entah berapa helai rambut dah gugur ni (oh no..!adakah aku memerlukan khidmat yun nam hair care..?!)
oh..main topic disini adalah pasal cuti utuk seluruh pelajar uitm..
cuti khas la..amat menggembirakan hati sesiapa sahaja yang bergelar pelajar..cuti ma...saper tak suker..!!
crite cuti kH1Nzir ni bermuler begini..
jeng..jeng..jeng..
pagi tadi aku bangun dalam kul 9. yer la.kelas puan mayu hari ni kansel aku dan ahli grup ku,eryn dan paul, menunjukkan dedikasi yang tinggi dengan niat untuk siapkan assignment..
tapi...aku yang sampai awal..menunggu diornag sehinggalah dalam around pukol 12..paul hantar msg..

dengan ini diumumkan bahawa kampus uitm shah alam di ttup dr 27.7.09-2.8.09 atas sebab2 tertentu.pihak pengurusan kolej

hahha..mmg la bersrak kegembiraan tapi kegembiraan tu terhenti seketika..
"aku ader duet ker nak balik jb??"
wa...!!! aku tak der duit nak balik jb..
cis..!paul dgn eryn sesampai jer kat tempat pertemuan terus hilang mood assignment..terus bukak hp masing2 kol2 manusia disekeliling mencari lobang2 uang..huhu..
aku yang hopeless..yang dah nampak bayang2 kena tunggu jer kat pukom..tiba2 dapat msg

"dah masuk 50,gi beli tiket, balk malam ni..-dady"

huahaha..bes2..terus aku menuju ke petronas..kuarkan duet dan beratur beli tiket trans.tapi yang ada kul 5 jer..tu pon esok..
nak menangis aku..berpuluh kali gak aku suro bangla jaga kaunter cek pagi esok punya jadual..smpai dia nek boring kot..huhu..
akhirnya aku terpaksa akur dengan jadual bus..

moral disini.
AKU BALIK ESOK.!!!JB I'M COMING

p/s: mr.ptptn, sila balik kepangkal jalan yer..

Khamis, Julai 23, 2009

-aku seorang yang independent-

pada entri aku yang sebelumnya(skroll ke bawah yer...)aku ader tulis ayat2 yang agak dramatis,sedeyh dan menusuk kalbu..(yer ker?!) sampaikan si ketot-nad tepon aku tanyakan keadaan aku..
aku okla sis..problem sikit2 jer..biasala tu..tak hidup la tak ada problem..
antara problem aku:

1. ketiadaan umah sewa skang..(duk menumpang umah mamber jer ni)
:: syukor sangat2. banyak kengkawan aku yang sudi2 membuka pintu bilik untuk aku wat berteduh buat beberapa malam..bermula dari kolej puncak..aku lepak umah k(housemate aku dulu) sehiggalah skang kat umah tini,eazy dan wida.

2. ketiadaan fulus
:: Mr. PTPTN masih menghilangkan diri.entah bila nak muncul..adayang kata 28..29..8hb pon ader..sabar jer la menanti

3. ketiadaan laptop
::laptop ader kat jb..takkan nak angkut barang banyak2 kan..bak kata k..aku ni takder hala tuju lagi..

4.masalah peribadi yang tak perlulah aku ungkapkan disini..cukuplah bila aku katakan ianya amat2 peribadi.(ni jugak masalah terbesar aku!)

secara ringkasnya..aku yakin..aku boleh sattlekan semuanya..dun worry my fren.. aku seorang independentlis..hahaha

Selasa, Julai 21, 2009

terserah aku sekarang

hidup aku sekarang makin lmaa makin tunggang langgang..cuma aku dan dy..berusaha sebaik mungkin untuk meng-straightkan segalanya..walaupun ada cacat cela dalam kehidupan kitorang..akan dibetulkan jugak..
dengan tanggungjawab yang makin bertambah..tak pernah di komplen pun..huhu..thanks to dady..
ibu,
angah dah tak tau nak cakap macam mana lagi..hanya maaf yang dapt angah pohon..
amet,
thanks untuk pemahamn mu terhadap kehidupan akak mu skang..
atok,
miss you so much

Jumaat, Mei 29, 2009

kehilangan mood untuk semuanya

ada beberapa perkara penting yang perlu aku lakukan dalm minggu ni..tapi aku meng-kanselkan semuanya..
hati tengah sakit..
kepala tengah serabot..
membantutkn segala benda yang wajib aku buat..
aku hnya mahukan semuanya berlalu dengan tenang..
walaupun kekecohan mesti timbul punya la.

Selasa, Mei 26, 2009

tagged by nad

1)Bekas kekasih saya adalah..
lelaki yang pandai bermuka2..nseb bek aku dah kikis duit dia sesuka hati aku

2)Saya sedang mendengar..
bunyi2 kereta,lori dan motor yang tak henti2 dari siang ke malam

3)Mungkin saya patut..
maki seseorang sekarang

4)Saya suka..
laki ku.
jalan2
baju baru
kasut baru
hp baru
tengok tv tak bergerak walau seinci dari sofa
menghadap komputer dari pagi ke malam
new environment
being with ID classmates (diorang best..!)
jumpa kawan2 lama
ym

5)Sahabat-sahabat saya...
manusia yang paling best di muka dunia..harap2 di akhirat pun begitu juga

6)Saya tak paham..
kenapa,siapa,bgaimana,mengapa saya suka terlibat dalam masalah besar

7)Saya kehilangan..
kebebasan buat seketika

8)Ramai yang berkata..
saya teramat puteyh..puteyh ke..?

10)Cinta itu adalah..
perasaan yang menyakitkan dan menggembirakan dalam satu masa yang sama

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
menangis kerana aku

12)Saya akan cuba..
repair segala-galanya yang telah aku musnahkan

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
ada awalan ada juga pengakhiran

14)Telefon bimbit saya..
dah berderai..sekarang ni guna hp orang..heheh

15)Bile saya terjaga..
menyesal terhadap segala benda2 bodoh yang dah dibuat

16)Saya paling meluat..
assignment yang menimbun
takder internet..
hp takder kredit
pakai topi kledar
hp tak berbunyik satu hari suntuk
komputer rosak
internet lembab
manusia pemalas
bimbo
jantan2 perasan hensem
manusia berlagak pandai
kawan yang hanya pandai mintak tolong tapi tak pandai menolong

17)Pesta/parti adalah..
bukak lagu kuat2 and menari dan menyanyi bgai org gile SORANG2

18)Haiwan yang paling comel pernah saya temui..
Ulat gonggok (ejaan betul?) yag aku bunuh pukul 4 pagi

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
high school

20)Hari ini..
keluar dan akan keluar lagi

21)Malam ini saya akan..
meronggeng..maybe..heheh

22)Esok pula saya akan..
back to normal..

23)Saya betul2 inginkan..
life yang perfect..tapi mana ader kan..semuanya mesti ada cacat cela

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
cermin?dah lama tak tgk..heheh

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
my room

26)Makanan barat atau jepun..
barat ok lg..jepon sux..aku muntah kot makan sushi..masak lomak cili api dgn asam pedas gak sedap

27)Bilik yang terang atau gelap..
half2 bole?

28)Makanan segera adalah..
drive thru mcd..segera...!

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
bye2

30)Siapa yang anda ingin tag..
sesapa je

Tagged by SI KETOT.NAD

teman2 perempuan yang rapat..

1. ecut: dah berkawan since form 1 kelas 1es1..duk sebelah2..shared problem,stories and secret together..seorang manusia yang bengong..tapi being a wonderful friend to me..help me a lot..mempunyai taste yang berbeza dari pelbagai segi dengan aku..but i still love her..

2. nad milik ayob: dah mengenal si ketot ni semenjak sekolah menengah and start rapat masa form 4..kn? sbb sekelas..sama2 bute sains tapi berlagak nak masuk kelas sains..sama2 turun kelas dari sains 1 ke sains 2 masa form 5..huhu..sama2 kaki gossip masa reunion (the best thing ever..)

3.ika anak muta`ali : dah kenal since.....kecik2..!!sekolah agama sama2 sebab aku sekolah kebangsaan lain dari sekolah korang kan..shared besday dengan aku..berbeza dengan aku..sikit..dia kuros..aku "comel" ..sangat berseni orang nya..

4.dayang makwe ja : kenal masa aku sem 5..sekelas..shared stories together..trouble maker..huhu

5. mimi marisya: kenal since diploma part 1..kami didalam kumpulan berkecuali..berkecuali dalam pelbagai segi..almaklum la kelas d kan dikenali sebagai kelas yang " drama".

6.eryn: baru jer kenal 1 sem..tapi..ntahla..chemistry kot.heheh..we have the chemistry ok..

7. diri aku sendiri , zetty hannan zainal: diri aku adalah teman yang paling rapat untuk aku..

nak ngetag:
1. kamu.
2.kamu.
3.kamu
4.kamu

p/s : hurm..sikitnyer kawan rapat aku..huhu

Ahad, Mei 10, 2009

hari terakhir

hari ini..
exam dah berakhir..lega sangat2...tapi ujian hidup akan bermula tak lama lagi..aku kena kuat untuk menghadapinya
tak kira lah macam mane pun..aku kena hadapi nya..
bak kate omputeh..
"sooner or later.."

sehabisnya exam tadik yang disambut dengan girangnya oleh budak2 kelas aku expecially batch diploma..except, tiqah, zira and andy(diorang balik awal..)
kitorang mulakan dengan makan lunch sesama kat restoran kayu manis..
3 meja untuk 4 orang digabungkan sekali..sebanyak itu jugaklah budak2 batch diploma kelas aku..
dan aku terperasan..pompuan ada 4 1/2 jer..
4= aku, eryn,wida and eazy
1/2= asyh..hehehe..
yang lain2 semuanya budak laki..
paul, some, acap,pali,hafiz,jo,
makan2..nareem (awek some) and her friend datang..join sekaki..
tak lama lepas tu..aku, paul, eazy,wida and eryn pon blah..
kitorang nak gi PAS (Plaza Alam Sentral)
eay ngan wida nak join audition belakon pilih kasih kat sane..
paul lak heading back to jb dgn kereta wiranya..

dengan tujuan yang satu..akhirnya terpaksa dibatalkan jua..
"nak masuk kena bayar rm10 la..beli i-talk.."
eazy dgn muka hampa bagitau kat aku and eryn..
agak berat la rm 10 tu untuk kitorang yang tak berduit skang ni..
tak per la..kitorang gi "karaoke jamban" kat atas..
seperti yang telah aku katakan aku teramatla admire pada sesiapa yang mempunyai sore sedap
dan kali ni aku jumpa sorang lagi kawan yang ada sore yang sedap//
WIDA..
hoho..
sebaGai pembukaan nyanyi lagu XPDC..
patut la selalu pergi karaoke..sore sedap rupanya..
ader gak mamat yang penyibuk lalu sebelah k-box kitorang cakap sore eazy sedap masa dia nyanyi lagu whitney houston..
aku??
oo..
sore aku mmg tak sedap..leh tanya budak2 tu..huhu

sebagai lagu "cinta di akhir garisan" sebagai penutup..kitorang..gi men game lak kat arked..sebelah jer pon..huhu..
aku..men tembak2..masuk leval 2 jer..terus mati..ces..
wida and eryn men keta..
hoho..aku sejak azali mmg tak reti men game keta tu..needforspeed tu pon..si baby lagi terrer dari aku..hehehe..
after that, kitorang beli kasut eazy untuk konvo..and aku still ngidam nak wedges...nak beli gak nanti..tak kire..!!

kat booth celcom..
eryn jadik giler..
kitorang men jawab2 soalan dengan dj dia..and dapat la bawak balik setiap sorang walkman radio lambang xpax..
eryn orang 1st yang test naseb..
dia gak la yang dapat hadiah last..nak menangis pon ader..sebab asik jawab salah jer..

another story,
nad dah terbang berholiday ke jepon..
semoga dia selamat pergi dan selamat balik..
and mae sure.. bawak balik ole2 untuk kitorang kat sini..
seronok la ko nad..dapat i jepon
f.o.c lagi..
kim salam kat nobita ngan doraemon yer..giant tak payah..kat malaysia pon ader..

lain2 cerita,
tadik pas habis exam, dapat balik paper2 statistik..
huhu
midterm ku dapat 30/30..tak sia2 aku bawak buku add math bentang luas2 atas meja masa exam tu..
tak kurang juga berbincang kiri kanan depan belakang..
tak pernah kot sepanjang aku amik exam kat u ni..dip mahupon dgree..aku dapat full mark..
setelah di total dan dibahagikan semua..carry mark aku..38/50..
final konpem hancur..huhu

hurm..
mana la si eryn ni..kata nak tido umah aku malam ni

Sabtu, Mei 09, 2009

pokok gharqad..

Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud: " Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada waktu itu (tentera) Yahudi akan dibunuh oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung di sebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya: 'wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya', kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi ".

Hadis ini menceritakan tentang peristiwa akhir zaman iaitu waktu hampir kiamat. Pada waktu ini tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. Dalam peperangan ini, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggakan apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Allah pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang Yahudi yang berlindung di sebaliknya. Akan tetapi satu pohon yang tetap berdiam diri dan akan bersekongkol dengan Yahudi iaitu pohon yang bernama Gharqad.

Saya telah dimaklumkan bahawa orang Yahudi pada waktu ini sedang giat menanam pokok Gharqad secara berleluasa di Negara Haram Israel sebagai suatu persediaan menghadapi tentera Islam pada akhir zaman. Ini juga bermakna bahawa orang Yahudi sebenarnya memang tahu dan sedar tentang kebenaran Islam dan kebenaran hadis nabi saw....*****a keegoaan dan sikap bongkak mereka menyebabkan mereka tidak menerima ajaran Islam, sebaliknya terus berusaha memerangi umat Islam dari semasa ke semasa.

Ramai juga yang bertanya tentang bagaimanakah pokok Gharqad. Ada yang menyatakan bahawa ia pokok Krismas, dan ada pula yang menyatakan bahawa ia pokok ru, pokok kaktus dan sebagainya. Moga gambar pokok Gharqad yang dipapar di atas dapat menyelesaikan kekeliruan tentang gambaran pokok Gharqad. Dan yang pastinya pokok Gharqad tidak sesuai dengan iklim di Malaysia dan ia tidak tumbuh di tempat kita. Wallahu'alam.

credit: http://www.omaq.org/v3/index.php?do=post&id=kenali_pokok_gharqad_yahudi

Khamis, Mei 07, 2009

mood: boring..

tadi kuar makan dengan zul kat medan..
makan2..borak2..ngumpat2..
then balik..dan kembali terpacaknyer aku kat depan compaq ni..
semlam aku dah download 2 game..
bak kate zul
"game pompuan2.."
diner dash flo on the go dgn sandy sundae..
hurm..
terpaksa jadik game whore balik
isk isk

Selasa, Mei 05, 2009

dengan suara sumbang..aku menyanyi sekuat hati..

aku kat shah alam sekarang ni..
teramat la boringnya..
wish aku ader kat jb skang ni..tapi..boleh ker..?
miss everyone there..
walaupon banyak problem yang aku dah, akan, timbulkan..
everyday, received calls from ibu..remind me this and that..
every morning...
ibu akan call..kejut aku bangun pagi..semayang suboh..
tapi..aku tidur balik selalunyer..hehe
thanks ibu for all that..
sorry ibu..if i`m hurting u..
aku bersendirian dalam bilik ni..most of the time..
bile tak der sesaper kat rumah..aku menyanyi sekuat hati..
malu babe..
suara aku dah la sumbang..
takder bakat nak nyanyi depan orang..
aku admire pada orang yang dapat menyanyi..
lakiku..
paul..
eryn..
iffa..
and..
my mom..
pernah hari tu laki aku ajak gi karaoke..
tapi..
"malas ar..nak wat per..bek gi tgk wayang jer.."
selama ni pon dia tak penah tgk aku menyanyi live depan dia..hehhe
through phone pon kenkadang

Sabtu, Mei 02, 2009

masa berdua..

sniper muvee
dah lama tak tengok wayang berdua..
semalam baru ada kesempatan..
last tengok wayang..dengan bad and anak bini dia..walaupon duk kat kaple seat(seat faveret)..tapi tak leh nak bermanjer2..ces..!
semalam jer la..dari tghari sampai ke malam..berjalan jer keje..sampaikan kaki dah sengal2 skang ni pon tak baik2 lagi.
tengok citer sniper..edison chen..if i`m not mistaken..tak sure pulak dia yg mana satu..
semuanya hensem2 belaka..tengok muscle2 diorng..
huhu..terliur sebentar..
tengok lakiku disebelah..
hurm..
muscle dah jauh dah..dah hilang dah semua kepadatan badan dia masa baru2 kenal dulu..
digantikan dengan lemak2 yang berlebihan..
huhu
tak per la sayang..
jadik la camaner pon...nak over size ker..aper ker..kamu tetap dihati ku..
pas tu berjalan2 dari bandar tu sampai ke kota masai..
saja jer jalan2 nek bus..dah lama tak duk berdua..
rindu..heheh..(gatalll)
hari itu diakhiri dengan kepulangan aku ke bandar shah alam ni..
menangis sekejap tak nak balik shah alam..padahal tiket dah beli

Ahad, April 26, 2009

ayat sedap hat :i"cantek la tu"

aku beli handbeg ni semalam..of course gune laki aku nyer duet..
dia kata lawa..
aku kata tak..
tapi kne beli gak..nanti dia tarik muke dari jb sampai kat shah alam ni leh nampak moncong dia tu..
cantek ker?

Khamis, April 23, 2009

ader yg nk bg aku perfume hugo??

hari ni aku pergi lagi warehouse sale tu..walaupon tak seghairah semalam..huhu..
pergi pon setakat nak temankan pija dan buat research..tajuk research ku..
"adakah metrojaya warehouse sale akn menambah merchandise2 yang dijual sekiranya ada stok dah habis..??"
dan jawapannya tentu sekali tidak
bersyukur gak sebab semalam beli nina ricci tuh..
hari ni aku gi tgk dah tak der..
huhu
tapi terasa nak beli vera wang sheer veil(?!)..wangi gak..
yer la..hari ni aku gi bertemankan seorang peminat setia perfume..so..mungkin..(huhu) dia tau lebeyh banyak dari aku mana yang sedap dan tak..
tapi..dalam banyak2 perfume..aku jatuh cinta kat hugo..
walupon untuk laki..tapi bau dia..alahai..jatuh cinta beb..
rasa nak beli..tapi bile tgk harge..172..
hahah
tak per la
siap tnye kat yang jaga kaunter tu..
"takder botol kecik ke.."
172 tu harga untuk 150ml..berbaoi ler..tapi..mahal dowh..

Rabu, April 22, 2009

warehouse sale




baru balik dari warehouse metrojaya kat stadium tadik..
huhu..
pergi ngan kak su..
aku sedaya upaya mempercepatkan daya kepantasan menaip aku menghabiskan kerja cik azha
tepat kul 2 aku sent kan semua bahagian aku pada wieda..huhu..
tapi..kak su pulak tak siap keje lagi
tak per..aku tunggu..
gi kemas dapo..
mop2 lantai..
org letak pencuci lantai..aku tuang sabun mandi aku..
bg wangi sikit..
sebb umah aku ni dah bau sampah..
budak2 kan..
pandai makan je..
buang nyer tak pandai..
huhu
sampah tu terperok la bape lama pon kat situ..yer la..katanye "orang bertugas yang kena wat keje!!" siol..
aku yang tak duk kat ruang tamu tu..nak kemas kan tempat tu untuk diorng berlepak n wat sepah?
masak pelbagai benda..itu ini..tetiap hari masak..tapi sampah bia 2 3 platik kat bawah sinki tu pon tak pe..selagi "org bertugas tak buang, bia jer la..".
bgos tol prinsip diorng..
ei
aku ader tong sampah sendiri dlm bilik ar
tak kaco org..!
tu..semua sampah aku ikat cantek2 aku letak kat tempat sidai bju..
bia dgn bju2 diorng bau busuk..
huhu
jahat2
tgk ar..sok ker..baru aku nak buang..
sambung2 citer aku tadik
warehouse sale
kat sane aku beli perfume nina ricci premier jour.50ml.rm60..murah?
baju si kecik 2 lai..
shampoo elseve..
cuci muka revlon..rm10..
tupon sbb cuci muka aku dah bis..
aku rncng nak beli kasot
ader emmanuel tadik..tapi tak der yg berkenan lak
ish
susah tol
beg2 bnyk..tapi tunggu la laki aku dtg sini..
dia jer yang leh decide kan aku ni kena pakai aper..kalo ikot pale aku..
pusing 90 kali pon aku tak leh decide lagi
hehe..
ni lah antara hasil2 nya

flyers nyer


baju muke katak,baby bugs, shampoo elseve,

nina ricci perfume,revlonnyer cuci muka = RM127

exam fever

hari ni dah sattle lagi dua paper.. ctu dgn comm research..
paper ctu..
aku hentam semata2..aper yang aku tulis pon aku tak ingat..lagi2 pat esei soalan a..soalan no 3 yer...
aku tulis setengah jalan..terus aku tertidur dalam dewan periksa serba dingin tu..huhu..
tidur sekejap jer..sebab banyak lagi yang aku nak kena goreng atas kertas ni..huhu.
ngantok giler beb..
malam sebelumnya aku tidur kul 4 pagi gitu..itu pon disebabkan memikirkan amanat mak aku suro gi tido jam 12 tadik..takot tak leh wat exam..kang pengsan tengah jalan..huhu..pas hantar msg kat ibu,,suro kejotkan aku..set alarm kul 7..terus aku amik posisi kuak lentang kaki sebelah parking tergantung kat dinding..dan melayari alam mimpi..tapi mimpi aku malam tadi kosong jer...
tepat kul 7..alarm berbunyi..dah bangun..celik2 mata..tapi tak berganjak dari bantal..masih peluk bantal ayang..tak sampai 2 minit..ibu lak kol..nak kejut aku bangun..tapi angah dah bangun ler bu..huhu..
celik2..terpejam..celik lagi..tepejam lagi..
keadaan berlarutan sampai lah pukul 7.30..
mmg lah dah tak leh jadik..
kena gak bangun..
bangun dan mandi..
dalam kul 8 kot aku siap...
mandi pagi mmg lama..
lama buang masa tengok air tu depan mata..sejoook..
kul 8 ibu kol lg..tkot2 aku tertido balik..kebiasaan ler tu..habit bak kata omputeh
siap2 ala kebiasaan...turun gi beli donut 2=rm0,80
jalan menuju ke bus stop
sampai2 jer naseb mmg bek..
ader bus 604 unutk masuk uitm..tapi nak lintas pon satu hal..driver tu aku tgk..ader gak ala2 menunggu aku..tapi lalu lintas tak mengizinkan aku melintas..bus tu pon blah..siot..
tapi..bus uitm pulak yang lalu..per lagi..nek ler.
sampai la kat seroja..
nak memanjat tangga tinggi2 tu lagi..mmg sempot aku dibuatnya..
sesampai jer budak2 semua dah sedia masuk
ingatkan aku yang lambat..rupanya ader yang lagi lambat..
si paul yang duk blakang aku..huhu..
dah habis ctu..
aku ngan eryn..gi makan kat cafe..
tgh2 makan kitorng asik mengomel betapa tak sedapnyer makanan kat situ..
best lagi cafe mass comm..murah dan sedap
heheh..
then..
gi library..nak bace..
tapi bukan baca pon..
asik berborak jer memanjang..
masuk dewan balik dalam kul 2 gitu..dan sambuung piksa comm research..
abg lan (en.roslan lateh) jaga pintu..huhu..lalu jer depan dia dah kena sound..
"ha ade aper lagi zetty,borak tak habis2 lagi.."
heheh...aku jalan jer..wat2 cam tak dengar,huhu..
comm research..
boleh la..
jawapan yang confirm betul..
soalan 1: jwapan dia a(snowball sampling)
heheh
yg len2 tu berserah jer la
untuk esei
aku tgk ramai yang wat kire2..aku nak wat..tapi tak tau..dan aku pun malas nak amik risiko buat2 pandai
aku buat la soalan yang len..
soalan yang panjang berjela kena tulis esei..
yg besnyer...
semlam yang aku bacer pasal telephone survey..kuar..
itu la yang aku pilih dan kelentong panjang2..huhu..
aku kuar awal
taksanggup rasanyer tunggu lama lagi..
3 dah berlalu..ader lagi 4..
dan antaranya 3 subjek yang berderet..
kalau sequence lain cakap..
stadi lah management betul2 banyak2 orang fail..
aku akan balas balik..
kalo setakat management ti=u leh goreng lagi ayat2 dia..ader gak la markah sikit..
tapi kalo statistik..??
ko nak goreng aper..?
tak tau buat...
kosong la markah anda..

wassalam..

Isnin, April 20, 2009

seorang pemimpin yg glamour gitu..!!!

Source from Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr. Fadzilah Kamsah

Ciri-Ciri yang dikenal pasti....
1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Cara mengira...birthday saya 27/053/1987

(1) kita kira jumlah hari..

2+7=9

(2) then, kita kira pulak jumlah keseluruhan tarikh lahir..


2+7+3+1+9+8+7=3+7=1+0=1

akhir sekali, amik jumlah (1) dicampur dengan (2)

9+1=1+0=1
Makanya dari kiraan di atas, saya adalah seorang yg

9 glamour

1 pemimpin

1pemimpin


yes..!!! aku lah pemimpin yang glemer


Definisi ringkas.
No 1 = Pemimpin

Layak menjadi seorg pemimpin, namun jika visinya pemimpin tanpa disokong no 5 (boleh berunding) akan berasa sedikit gila kuasa.

No 2 = Lembut

Kita boleh lihat no 2 pd sikapnya yang lembut, namun jika no 2 pd sifat dlmn, dia mudah mengaku kalah dan terlalu lembut tanpa org lain sedar. Oleh itu, org yg memiliki no 2 pada sifat lembut harus berusaha menjadi lebih kuat dan pendirian tetap.

No 3 = Kemas/Cerewet
Cara pengurusannya amat teliti namun ada sesetengah org yg terlalu cerewet. Visinya yg kemas tanpa disokong no 4 (rajin) akan menjadi seperti biasa shj.

No 4 = Rajin
Sikap rajinnya amat terserlah, Visinya yang rajin mampu membuat sebarang kerja atau apa bidang sekalipun dan mampu mengeluarkan idea2 bernas lain drpd org lain.

No 5 = Boleh Berunding
Sikapnya boleh berunding dan senang berurusan dgnnya, namun dia juga dipengaruhi no-no lain pd visi dan sifat dlmn. Mampu berkomunikasi dgn org lain secara diplomasi.

No 6 = Angin
Sikapnya seperti angin, jika kita tiup angin, dia akan pergi, jika kita sedut angin, dia akan dtg. Maksudnya di sini, dia tidak begitu tetap pendirian. Sesiapa yg mempunya no 6 pd visi, dinasihatkan duduklah di sebelah org yg positif kerana anda mampu menjdi seorg yg hebat drpd org yg menyokong anda dan jika duduk sebelah org negatif, hancurlah anda.

No 7 = Patuh
Seorg yg sgt patuh pd sikap, kalau visinya patuh, kira bguslah boleh mendengar kata nasihat2 org dan harus dipraktikkan, namun jika sifat dlmnnya patuh, jgnlah terlalu menunduk dan menyerah kalah.

No 8 = Berniaga
Org yg mempunyai no ini mmg suka berniaga, suka tgk duit dan mampu mengembangkan harta, dll. Hati2 jika no 8 jatuh pd sikap kerana semua bisnes dia mahu ceburi tanpa focus dan menjayakan sesuatu. Visi 8 mampu bekerja keras dlm berniaga dan itulah kerjaya sebenar. Yg paling bgusnya jika sifat dlmnnya no 8 (jrg org ketahui) bhw dia mempunyai bakat dlm perniagaan.

No 9 = Glamour
Glamour di sini bermaksud berani menonjol diri, pandai berkomunikasi, pandai bergaya. Visi glamour mampu dan berani menceburi bdg2 spt penyiaran, penyanyi, peguam, dsb. Jika sifat dlmnnnya 9, jgn la terlalu branded style jika tidak disokong sikap dan visi yg tertentu.

final exam

1. bell 482 - ahad-19hb 4-2.00->5.00pm <sattle>
2. ctu553 (ethnic)-selasa-21hb 4- 9->11am

3. com566 (research mariah n zaridah)- selasa 21hb 4 2-6pm

4. muet ku 25hb 4
5. lib501 (management ahlam) isnin-27hb 4-9-1pm

6. com 530 (comm theory pn yati) selasa-28hb 4-9-12pm

7. com 531 (statistik cik wan) rabu-29hb 4- 2-5pm

8.muet ku 6hb 4
9. cit560 (instrutional design azhar)- ahad-10hb 5- 9-12pm

Ahad, April 19, 2009

kerja gila

aku bangun awal hari ni..
aawal lah kirenyer kul 9 ni kalo nak di ikotkan aku sepatutnye bangun kul 12 ker..sebab exam aku kul 2 ptg ni..
bangun, gosok baju, siap2 untuk gi print spss aku yang aku tak hantar lagi..
sedia menghadapi exam bell..harap2 aper yang aku baca sekali imbas semalam dapat aku ingat sampai ke petang nanti..cukup la..
selepas petang tu keje gile aku akan bermulaa..
aku harapkan..
semua dapat memaafkan ku..
tuhan mengampuni dosa2ku..
semuanya ku lakukan agar hidup ini mnejadi sedia normal kembali..
bukan seperti hari2 yang telah aku lalui selama ini..
aminnn...
doakan aku pergi dan pulang dengan selamat..
semuanya berjalan dengan lancar
aku lakukan ini semua untuk mengelakkan sebarang kesulitan yang bakal mendatang..
maafkan ku

Sabtu, April 04, 2009

gile2 kelas cik lan

mc226 redesign books

kiri: book jacket nyer, kanan: cover page nyer

my group

last tuesday kitorang ader presentation cik lan, redeishn buku..gruo aku dapat redesign novel..tok sah citer la cmmner buku tu diredisgn balik..every single word kitorng copy balik..
penat tangan menaip tak kire ar
bape hari tak tido malam sebb nak siapkan design dia
aku dgn eryn bhgn content..cover page ngn book jacket..si paul
hasil nye..amat membanggakan..sampai kan pija(budak pub) cakap hasil keje kitorng budak ID ni sangat dasat mengalahkan budak pub
bangga beb..!!
ni yg nak menayang buku2 kitorang kat budak2 sequence len..
hehhe..one more..cik lan amatlah bangga dengan kitorang..huhu..susah tu nak buat cik lan proud!!!

Sabtu, Mac 28, 2009

underconstruction

blog is under construction..
aper2 yang menyakitkan mata juz ignore jer la yer

Jumaat, Mac 27, 2009

selamat hari tua

27hb 3 2009.

birthday aku yang ke-22 tahun..tapi..ada rasa cam birthday ker?hurm..tak rasa ape2 pon..sebab kerja2 yang banyak dah buatkan kepala aku cukup serabut nak pikirkan pasal birthday...
hari ni..aper yang aku buat..
8-9pg:tido
9pg-10pg:tido2 ayam,berkire nak gi kelas statistik ke tak..
10pg:amik keputusan untuk sambung tido..
10pg-11pg:tido
11pg++: sayang tepon..ckp kejap...sambung tido sampai kul 12
12tgh hari++: start mengadap komputer,mengenangkan keje2 tak siap lagi..
1ptg++: gi potostat kat kedai abg depan
ngamuk dengan bangla potostat..cakap tak paham2..last2 aku yang wat potostat tu
sendiri
2ptg:beli nasik ayam.mkn tgh ari tapau..
2-3ptg:melantak
3.30ptg: gi bank nak amik penyata akaun...gi ppd mintak cop
5ptg++:sampai umah,tgk spongebob,
6ptg:sambung wat keje
8.25mlm:masih depan komputer.pinggang dah sakit.tgh plan nak makan ape mlm ni..

jadual aku stakat ni..
so..mana kemeriaahan birthday nyer??
tarak..!
anyway..thnks to ibu yang wish besday, sayang (janji manismu untuk kek blueberry nanti),brothers (yg menjerit kat tepon wish birthday),frens..yg mengucapkan selamat hari tua untuk aku

Isnin, Mac 23, 2009

sehari bersama kak su

Hari ahad, 22 mac,
bangun pun dah tengah hari..kul 12..tu pon sebab kak su ketok2 pintu bilik..kalo tak kul 1 pon tak tentu bngun lagi..hehehe..
"jom gi mkn.."
"ha..jom.."
bngun..capai towel blkg pintu angkot toilettries dan terus menuju gi kamar mandi..mandi dalam 5 minit gitu..huhu(aku pemegang rekod mandi paling cepat dlm umah ni...)
siap2..sarung jeans..pakai bju oren mcd aku..pakai tudong..calit eyeliner sini sikit sana sikit..terus blah..
perot pon dah start nyanyi2..
kitorang pon melabuhkan ponggong kat salah satu warung femes kat seksyen 2..beratur2 carik lauk..
aku siap tawaf 2 kali sebab tak tau nak makan per..last2 nasi dgn ayam percik..
"makan jer ape nak.. kak su blnje hari ni.."
wah...murah gile rezeki aku hari ni..kak su cam2 tau jer dalam purse aku ader rm7 jer..huhu..
mkn2 ala kadar..aku dgn abc feveret ku..kak su..on diet..
mkn pon..alahai...ulam2 ikan bakar..nasik tak amik.. air limau suam..
agaknyer termakan cerita aku pasal diet miss shifa semalam..huhu..
moga berjaya yer kak su..
dah bis makan per semua..angkot ponggong dan blah..
ingatkan terus balik.. rupanya kak su leh bawak gi jj bukit raja..
dekat gile dgn umah aku rupanya..
apesal la aku tak tau
tapi kalo jalan kaki agak berpeluh la
huhu..gi
hurm..gi jj..?
aku dgn poyo2 sempoinyer..nak masuk shopping complex..alahai..kena buat muka selamba lagi la..
naseb bek ader touch up muka sikit..
hahha
sampai2 jer..terus gi kedai yang tulis sale paling besar..VOIR..masuk2 jer..aku dah tersenyum2 jer..alangkah indah kalo pt aku dah masuk..wa.. :(
aku jumpa bju yg aku berkenan..harga pon baru 20++,kasut..
alahai...dah la sale..tak lama lagi nak habis..duit plak tak der..
hurm..tgk jer la
kak su ligat jer tangan dia capai tu ini.. siap bisik kat aku..
"kalo zetty nak beli aper2 pinjam duit kak su dulu..tak per.."
ces...kat dahi aku ader tulis ' no money ' ka..?
dgn malu2 aku tolak perlawaan yang teramat la menarik tu..
bukan sehelai bju yang kak su beli..
gi f.o.s beli lagi 2..
masuk jj beli barang lagi..
aku?
tgk jer la..aim brg..hahah
tapi yg paling aku suke ader satu beg Carlo Rino..harge dia rm161.00,hahha..beg yg sempoi tapi mahal nak mati..siap ingat harga dia lagi..
begitu kempunannya aku..
dalam kul 5 gitu kitorang pon balik..
sehari bersama kak su yang membuatkan aku terasa kempunan yang amat..
dalam hati asyik salahkan ptptn..naper bg duit lambat..dah nak habis sem kot..!!
haih...

Ahad, Mac 15, 2009

a day to remember at cerakah hill,14march

14 mac..
hari ni ader family day untuk semua sequence baru kat mass com..mc226,227 dgn 228..
walaupon acara di adakan dengan serba sederhana..kat bukit cerakah agrolodge jer pon...takder yang grand2..agak poyo2 pon..tapi meriah..fun..dan akan diingta sampai bile2..
aku sebagai ajk explorace..yang tak main pon kaki dah sengal2 ubi..ni kan pulak orang yang main..lagi la korang rasa cam nak mati kan?huhu..
walaupon family day ni menggabungkan 3 sequence yang berbea..tapi tak nampak la sebarang perbeaan ketika permainan diadakan..sepnjang masa..terima kasih kepada semua peserta yang terlibat.dan terima kasih juga pada lecturer yang hadir dan memberikan support untuk acara yang serba sederhana ni..thanx pn massila and family,cik faizah,cik din..thanx sebab memeriahkan lagi suasana.
walaupun banyak yang tak kena..adr yang tak berkenan di hati..harap semuanye jadikan lah sebagai ingatan semata2..semua ni takkan dpat diulangi lagi..


aku dgn azira




poyo2 dpn banner (aku,pali,eryn)

thanks for the cute badge(manusia2 berkecuali jer ader k..)

Selasa, Mac 03, 2009

thanks uitm

dalam beberapa minggu ni..bnyak betul assignment aku, dari yang di tangguhkan saban minggu sampai ke yang dah buat dan ditambah lagi..
tidur pun dah tak selena dulu..
makan pun..hurm..makin bertambah kenyang..heheh.masak kat rumah..save budget, makan pon sedap..walaupun tepaksa berdepan dengan sup cendawan tetiap hari..huhu..mentekedarah la sebanyak mana pon
nasi habis masak lagi..lauk habis..pau orang lainnyer lak
hehe
semalam baru jer hantar assignment cik lan. khamis ni nak hantar lagi book jacket cik lan..baru tadi lepas test management ahlam.. esok lusa test arab yang aku tak paham satu benda pulak..
nak buat cammane..
juz say thanks to uitm..
kerana bagi aku assignemnt yang banyak..
sampai badan aku ni dah lemah lesu sepanjang masa..
dah tak da energy yang tinggal..
by the way..
puan yati lecturer communication research aku dah selamat melahirkan baby gurl(tak silap aku..) minggu lepas..
harap2..baby nyer..secomel mak nyer..huhu..
nak gi tgk bb..tapi..jauh la...

Khamis, Februari 26, 2009

virus merebak...

haih laptop ni..makin bnyk masalah plak..
mana datang ntah oink2 ni dalam laptop ni..
nak format lagi?
haduih..pening pala makcik..ader antivirus pun tak leh harap..kang aku guna awan yang mendung tu..habis segala benda dideletenyer..
tak tahan...
si antivirus berkotak2 kaler ni lak..
asyik2 tak leh heal..bis tu ape keje ko jadik antivirus..
detect jer..pas tu biakan jer..asalkan aku tau ader oink2 dalam ni..pas tu kena biakan jer..pening2

Ahad, Februari 22, 2009

marry mr brown..

here we are again..in marrybrown.. buat assignment..aku rasa la kan..krew kat marrybrown ni sah2 dah kenal dengan muke2 bebudak 3 orang ni..aku.paul ngan erin..asyik2..kitorag jer yang melepak kat sini..asal ujung minggu jer nampak la muka kitorang..
cari skandal kat marrybrown ni pon bagus gak kot..leh mintak makan free..ahakz..

birthday

ada sesuatu yang berlaku pada aku pada tanggal 21hb ni..
dari masa modul (yang dari pukul 8.30 sampai kul 6 tu..)..aku asyik menghantar msg to my ayah.. nak wish besday.. yer la..dah la tak balik rumah..dekat sebulan gak ar..besday pon takkan tak nk wish..juz..one sms away..hehhe..tapi..
nak di jadikan cerita..aku msg kat no ayah tak dapat2..sampai la aku balik rumah..
dah agak fedup dah asyik hntr msg sending failed..hantar msg kat orang lain..ok jer..
kredit pon dah tinggal 7 sen jer...
sesampai jer kat rumah.. aku terus hantar wish tu ..tapi kat hp ibu..tak sampai 10 minit ibu kol..soalan pertamanya..
"apa mimpi ni...??"
"benda per?" cuak gak.. takot terhantar salah hantar msg ker..hantar msg yang tak sepatotnye ker..hehehe
"tak der la.. wish besday segalanya..mimpi ker..."
ok ok konpem..msg yang betol dihantar pada tempat yang betol...
"la..kan hari ni besday ayah.."
"bile besday ayah..?"
eh ibu ni..laki sendiri pon tak ingat besday ker...
"hari ni la..kan 21hb.."
"21hb berapa..."
"bulan mac la..." pas tu aku terus terdiam..eh..ni dah bulan 3 ke belum ni..
"ni baru bulan 2 la..."
cis.. aku dah tersilap bulan la...
"ni mesti kes nak bodek ni..."
baru aku tersedar..skang ni baru bualn 2 tak sampai bulan 3 lagi..punya la konpem tadik..hanta msg wish segala..patot la hp aku cam tak membenarkan jer aku hantar msg tu ke no ayah...salah bulan rupa nya..
terus la aku menyambung perbualan dengan ayat2 cover malu..huhu..
kenapa la aku bole terlupa nak make sure bulan tu betul ker tak...ni kes confirm gile la ni..

anyway, kat sini, aku nak wish happy besday.. kapada kengkawan ku..yang besday dah lepas aku tak wish..besday akan datang aku wish dulu..selamat ulang tahun atok..5hb 2 hari tu..amet..2hb 2 hari tu..yang akan datang ni..si bong(classmate aku), bibi, paul (hapy belated birthday)

and another hari ulang tahun yang amat mngembirakan aku,
22hb 2 2009..

"SAYANG,HAPPY ANNIVERSARY YG KE-4"

SEMOGA KITA KEKAL SELAMANYA. WALAUPUN ASYIK GADUH..LUAHAN PERASAAN DALAM PERKATAAN YANG TAK SESUAI, ACARA MAKI2AN, MY TETAP SAYANG D..MY TERIMA D SEADANYA..MY HARAP D PUN BEGITU JUGA..SEGALA KESUSAHAN PENAH KITE TEMPUHI..SEGALA KESENANGAN YANG AKAN KITA KECAPI..MY BERSYUKUR ADA D DALAM HIDUP MY..WALAU PERJALANAN HUBUNGAN KITA TAK SEPERTI ORANG LAIN...LUV U SAYANG..MUAHX..MUAHX..

yang sedeyh nya..dia dah gi melawat alam mimpi sebelum wish kat aku..wa...!!!!! :(

Khamis, Februari 19, 2009

jangan pernah berubah

tagged by paul (PPA)
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.4. Tag 10 friends
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
I believe-ayaka +jawapan yang bernas..huhu+

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
kiss from a rose-seal +takkan la aku ni mawar berduri kot..ei..kiss aku priceless k..orang2 tertentu jer yang dapat..hahaha+

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
ingatlah allah - sakhra+sesungguhnya ingatlah PENCIPTA kalian+

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Flying without wing-westlife+haruslah..aku dah monteng kelas dah ni..hahhaha+

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
kiss me-sixpence none the richer +yeah babe..yeah..+

WHAT'S YOUR MOTTO?
in the end-linkin park+ di pengakhiran segalanya akan berakhir..kebenaran akan terserlah..+

FRIENDS THINK OF YOU?
by myself-linkin park+terimalah aku seadanya..+

PARENTS THINK OF YOU?
spotlight-mutemath+haruslah jadi spotlight..TROUBLEMAKER..!!! ahhahaah+

ABOUT VERY OFTEN?
semua untukmu- anuar zain +hahahha..segala2nya untuk ku..+

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
apologize-timbaland+haruslah..mulut lazer nak mati..hahaha+

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
bukan ku tak sudi-iklim+ala..ader jer alasan aku kalo aku nak rejek benda2 kn..hahha+

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
bunga angkasa-terra rossa+yea..menjadi bunga di angkasa..+

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIke?
toy soldier - eminem+ai ai captain+

WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
what goes around comes around - justin timberlake+lagu peringatan untuk lakiku..semuanya akan ku balas..baik ataupon buruk..hahah+

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
i wanna be like you - jonas brother+ala ala..so sweet...+

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
all by myself - celine dion+personal space tu penting..+

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
bring me to life - evenescene+biakan jer la aku kat alam fantasi ni...+

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
marabahaya-pop shuvit+uish..jerangkong dalam almari...+

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
aku bukan untukmu - rossa+betul3x...sakitkan lagi hati aku..+

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
what you waiting for - gwen stefani+tau la aku lambat selalu..tak payah tunggu2..hahha+

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
jangan pernah berubah-marcell+be my self..selamanya takkan berubah+

nak tag..
1. ika
2.mr.joeliar
3. nad
4.sesapa jer la...

Khamis, Februari 12, 2009

Beban

kalau diri dah menjadi beban..pandai2 lah undurkan diri..
kalo rase undur kan diri itu menambahkan beban..
aku pun tak tau nak wat per lagi

Jumaat, Februari 06, 2009

kepada semua bloggers

kepada semua bloggers..
need a little help here...
aku memerlukan beberapa orang responden untuk research aku pasal blog..
anyone yg interested to be my respondent tak berbayar..(keje amal ar ni...)
please leave a comment and i will take note..ok...
tak susah pon..
juz answer a few silly question yang aku akn tnye via email,ym or skype..mana2 yg korang suke..thanks..
and remember..for those yang ader blog sahaja..sebab dah terang2 lagi bersuluh..

"KEPADA SEMUA BLOGGERS"

Khamis, Januari 29, 2009

makna besday ku

You are sensitive and vulnerable. Tears often run down your cheeks even when the matter is not that bad. This might be the result from being to pessimistic. You might seem cold on the shell, but your inner self is a loving person. Your Love, You will be elegantly dressed, no matter how casually dressed your date may be. You are demanding in love and sometimes to an unacceptable extend.
p/s: yer jer..bukan ke aku ni seorang yang kuat...semangat..dan kental...hahaha

Rabu, Januari 28, 2009

hatiku..

apa kata hatiku..
bila mengetahui diri telah tertipu..
tertipu dengan janji setia yang sering diungkapkan
apakah janji-janji itu..
hanya untuk mengaburi pandangan zahir..
supaya diri ini tidak menyedari..
bahawa dia telah tertipu.....

apa kata hatiku lagi..
bila mengetahui kebenarannya...
kebenaran suatu penipuan...
penipuan yang tidak pernah diundang...
walau sekejap masa..

hatiku jelas berkata..
lupakan ia..
teruskan hidup...
kerana aku lebih berharga dari segalanya....
dan dia tidak layak untuk ku....

tetapi hatiku...
airmata sering mengalir...
bila keseorangan..
bila kesunyian...
bila tekenangkan suatu yang indah yang pernah kukecapi...

hatiku..
berikanlah ku jawapan..
tuhanku..
tabahkan lah hatiku...
diriku...
kau pasti dapat mengatasi segalanya

Isnin, Januari 19, 2009

cutest blogger award


thanks ika for the award..!!!
(The first award ever)

Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
ika: the aries girl that sharing the same date of birth with me.skinny and never gain weight (i guess).together, we are the librarian, graduated from the same high school and even class. in love with pessa at the moment.love the artistik things.

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag

10 facts about me.
1. Teramatlah happynye apabila berada dikalangan kengkawan yang ceria...
2. hate bus rides (no offense ika)
3.Teramatlah seram....dgn lipas,cicak dan tiks...ular tak pernah jumpa face to face lagi...huhu
4. Tak berapa minat dgn cokelat.so,no cokelat for my besday...hahaha
5. teramat lah suke..in love..admire pade kek bluberry...kek wajib untuk besday ku.
6. sukekan ruang persendirian yang mutlak hanya untuk diri ini.
7. Malas kua jenjalan bile matahari dah tak der
8.in love with what i`m studying now
9.sayang,cinta dan rindu yang teramat sangat pada ayang ku.ziqry.
10.always facing financial problems..hahahha

10 cute blogger award receiver.
sape2 je la yang bace..

Ahad, Januari 18, 2009

sentences that make me feel...in love again

"Before you, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars—points of light
and reason… And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; therewas brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon,everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn't see thestars anymore. And there was no more reason for anything."
-stephenie meyer:new moon-

p/s: juz love the sentences.wishing there`ll be someone that "in love,care,fond" to me, will say anything like this to me.

p/s 2: disebabkan sentence berikut adalah dalam bahasa selain dalam bahasa melayu.aku terpakse,have to, post blog dalam bahasa lain juga..huhu..don`t be mad..

Ahad, Januari 11, 2009

Seksyen 7,blok 38,tingkat 1




semalam, 10hb, aku dah mule hidop bak org bujang..huhu..duk rumah bujang..makan pon sendiri masak..dah tak der sape nak sediakan...sape2 yang nak lepak sini..lepak ar umah aku..huhu..boring dowh..dah la kat umah ni sorang pon aku tak kenal..bis tu..aku pulakmenghadap komputer ni dari pagi sampai kemalam..hahah..men game..yang paling penting...internet dia takder sekat2..hahahha..tu aku suka..ni pon baru lepas makan..ape menu aku sebagai orang yang berdikari pada hari kedua?


nasi+sambal belacan+telur goreng+kicap+ tom yam (thx to kak june)..bole lah tahan kenyang perot aku ni..sok..aku dah stat kelas..kul 2.10 dan habis kul 8mlm..hurm..ponat la makcik..dah la kena travel nek bus..malas tol..aku mau keta..bile la aku nak dapat duit pt ni


Sabtu, Januari 03, 2009

oh tuhan..tabahkanlah hati ku

aku bukan nak marah atau mengata..tapi aku cuma kesal..kesal yang teramat sangat kepada manusia yang memanggil dirinya "kawan aku".

untuk memulakan semester yang baru ni..aku berhajat untuk lepak luar kawasan kolej..maksudnya aku tak nak duk kat dlaam asrama..ataupun dorm kalo dah stay kat induk tu.memang dari awalnya..aku tak mengharap sangat untuk tinggal bersama2 sesiapa shaja yang di panggil kawan..sebab bagi aku..dah banyak yang aku dah lalui dgn mereka dulu...so..bialah aku dgn hidupku..mereka dgn alam mereka..

tetapi..semuanya berubah bila ada salah seorang kawan ku ini mengatakan mahu mencari bilik sewa juga..hurm..dah ade yang berkata..aku mengelauarkan usul untuk tinggal bersama2 dgn aku..

mmg aku stay kat jb all the time..tak turun shah alam untuk survey rumah macam yang len2 manusia buat..aku hanyalah survey kat internet ni jer..mana a tau

nasib aku baik..

permintaan aku untuknya hanyalah "aku kol org tu..kalo konpem, ko gi ar tgk umah tu cmmner.."

tapi..

ape yang kawan ku ni leh lakukan..?hurm..nanti lah dulu..aku konpemkan yer...

aku tahu..dia ader apply rayuan untuk kolej..tapi,salah ker kalo dia pergi menjenguk rumah tu?kalo dia dah dapat kolej..tak per aku tak kisah..ini tak...tak bagitau aper2..msg pun tak..aku kol pun terus reject...

hey..aku niat nak tolong ko..aper salah ko bagi tahu aku kalo ko dah dapat mane2 tpt tinggal sekali pun..sekurang2nya..aku dah leh budget duit..!