Rabu, Oktober 22, 2008

setelah semuanya berlalu...




banyak gak benda yang dah berlalu dalam hidup aku ni


20 tahun usia yang tak menyumbang kemana-mana...


kereta pon tak leh belik lagik..tak mampu..fulus takrak..takkan mau mintak pa&ma finance..?ngak mau...BERDIKARI..!!




mpg yang dah lepas..
kelam kabot..
aku jer la kot
orang lain dressing lawa2
aku cam biasa

NO make up kat saloon (done the makeup by myself in 5 minutes!!)
NO hair setting (pakai tudung ma..)
NO aksesori (tak sempat beli)
NO hIGH HEELS (part ni yang rasa nak nangis..isk2)

aku dah sampai kat klcc kul 7..tapi nak tunggu kan eazy bawak baju..kul 9 lebih baru aku masuk dewan..after all...aku sempat la makan2..sedap wo...time makan nasik tu yang aku paling layan...sedap..udang beso2... selain nasik tu..yang paling masyuk malam tu...ESTRANGED PERFORM..!!!!!
aku nak jer gi depan stage join diorang nyanyi..tapi nak wat cammane..perot lapor..and meja aku jauh sangat dari stage..terpaksa la..aku menjerit kat meja jer...ESTRANGED....!!!! we love you..!!!!

after dinner aku yang tak seberapa..aku chow awal..after bergamabar dengan eazy..dan satu2nyer gambar kat mpg..aku terus gerak gi Ampang..lepak umah dayang..



baju mpg ku, eazy cakap aku pakai cam ikan duyung da...


another story.

ANTOO FIGHTER..!! to all radhi kipas susah mati.. korang kena tengok cerita ni..aku walau pun dah tengok kat dsb hari tu (budak2 filem promo filem2 baru) aku nak tgk lagik, tak puas hati...mmg tahap bes citer tu..


atas: stiker antoo fighter

bawah: admission ticket mpg aku



lastly,

final presentation aku,setelah di anugerahkan well done oleh cik jem aka panel kitorang lega sangat2

mmg dah tak kisah duit habis dekat seratos untuk siapkan report kitorang. dengan design berlambak2..perfect binding...harapan cerah untuk A kot..huhu...



from left: hafiz(logistic,designer yg tak sangat),bukhary aka conan (secretary,2nd editor), zetty(editor,chief designer),fahmi(designer yang tak wat design langsong)


Jumaat, Oktober 03, 2008

Di hari raya ini...




aku balik ke jb pada 27hb september dengan bus eagle jam 10.30 pagi..tapi pg tu aku mmg tak layan semua orang..wwalaupun manusia betul2 tengah ramai kat seksyen 17 tu..aku leh selamba tido kat bustand..huahahhi..tido duduk lagi,di amit dengan beg komputer dan juga beg baju aku yang tak sebesar mana..ramai yang perasan..(aku berdengkur ker??)tapi aku buat tak heran...



ala..badan aku tak sihat la..terima la excuse aku tu..sampai kat situ pun baru pukul 9.00..lagi sejam lebih nak tunggu bus tu...apa salahnya aku layankan kepala aku yang pening dan juga badan aku yang tak sihat ni..denagn demam dan batuk nyer..poning2 lagi..






aku terjaga kul 10pg..heheh.aku tgk org sebelah dah usha aku semacam jer..angkat bontot la per lagi..aku gi kaunter amik nombor bus..lepas amik..aku nampak aiman Pam..dia pun nak balik kg gak..gi peneng..tego2 kejap,bus udah sampai,bus dia juga...






naik jer atas bus..aku terus tido dan sampai kat jb dalam kul 3...sampai umah aku tak leh layan kepala ni lagi..terus carik katil dan tido..bangun sekejap untuk bukak pose pas tu tido balik..






alkisahnyer batuk aku tak bek2 sampai la skang..ditambah lagi dengan selsema..ubat batok yang doc bg pon aku tak leh layan..pas minum jer terus sakit pala..how come???






pada pagi raya, aku tak gi semayang raya, stay jer kat umah...kemas2 umah sikit..pas bermaafan dan mintak duit raya dari orang2 tua kat uma ni..aku terus melanta mihuunihuun sup..puh..sedap yang amat..bukan sahaja bihun sup ..ada ketupat palas yang confirm sold out kalo lambt telan..alamatnyer kena la tunggu raya tahun depan kalo nak makan..


juadah hari raya kat 51,pakis 3




raya kali ni tak kemana2 pun..duk rumah jer..aku tak beraya kerumah sesapa pun..cuma gi umah sedara yang ader kat tgh felda tu jer..



makin tua..makin tak bes raya ni..cammane la 10 tahun akan datang ..?mungkin lagi tak bes kot..yer la..kena bagi duit raya pulak

haha

selamat hari raya semua!!