Rabu, Ogos 13, 2008

aku ker yang terlalu mangambil berat??

tadik dayang kol..dalam sedu sedan...
tibe2 dia kate " aku kat pkns ni"
aku dengan tak der pikir aper terus
"k.k. aku gi amik ko..."
sampai la aku sedar..aku mana ader transpot..
now..aku kat library ni tunggu dia...tapi..baru jer jap tadik..aku dapat msg...
"zeq..i`m going to seksyen 13..hmm..sorry..."
baik punya kawan..

4 guys and a girl...

semalam...12hb 08 2008
aku sepatutnya kena pergi ke art square creation yang bersituation kat Bandar Tasik Selatan before 10am..tapi..si Hafiz buat hal..aku dah cakap..kena ader kat sana kul 10..dia plak ingat kumpul pukul 10..hangin satu badan aku...bile dia dah samapi..dah kena sembur dengan aku 2 3 baris ayat yang menyakitkan hati..terus..kitporang rancang plan lain..aku gak la ynag kena menggerakkan nya...
so aku decide untuk gi utusan karya balik..cover printing diorang dengan pemasaran..nak serbu tibe2..doa jer la dlm hati yang diorang terima cadangan kitorang ni..bile aku kol pemasaran diorang...pompuan tu tak bagi..dia cakap kena fax everything 1st..tak kisah la...then try..en.mat nor...orang kuat printing..ok plak..
" datang b4 lunch k"....
yes mr.mat not..kitorang akan samapi kat sane...
by the way..yang pergi ke utusan karya kat bangi tu are...Aku, Hafiz,bukhary aka conan, famie and tango..gi nek keta tango..kancil jer..so terpaksa la berhimpit...wat bodo jer la...
happy2 dalam keta..dengan ketawa2..bile dah penat ketawa..semua diam..concentrate kat jalan..tango yang tibe2 terjebak dlam expidisi bangi kitorang ni..drive la keta..si hafiz bagi direction..yer la..dia dah ingat jalan..tak la cam minggu lepas..sampai sesat kat kawasan tu..huhu...on the way nak gi sana..si hafiz cakap ader MAHA kat serdang..
MAHA? kependa tu?
"ala..pameran peladangan..penternakan.."
ok..ok..i get it..
sesampai je..terus buat keje2 kitorang sampai la kul 1...
bile dah ber `to-che2` dengan en.mat nor..kitorang trus gerak ..ingatkan nak balik..sekali si hafiz...
"cendoll..!!! jom gi makan...!"
ikotkan jer la.walhal aku ni bukan la peminat cendol sejak azali..
duduk2..sambil tunggu cendol..tapi aku makan laksa..nasib bek ada laksa...perot pun dah lapar gile..
diorang wat la citer per2.. cam nak roboh gerai tu disebabkan gelak kitorang je...
bila dah...erk..alhamdulillah..kitorang teruskan perjalanan...
smapai kat area MAHA...
hafiz lagi sekali.." nk gi maha tak?"
dan lagi sekali...ok jer...
hahaha....
bile dah gi tu..naik train..masing2 cam budak kecik...
*gambar akan di uploadkan nanti..

hampir semua tempat kat Maha tu kitorang jalan..naseb bek aku tak bawak duit lebe..carik atm pun tak jumpa..kalo tak dah lama aku shoping buah kat sini..banyak gile...bukan setakat buah..benda2 frozen pun ada...baju..huhu...yang banyak nyer..makcik2 dan pakcik..orang2 muda cam kitorg ni..tak banyak sngt..orang tgk aku pun pelik..asal bayak sangat guys keliling aku..huhu..and yang paling menariknya..ader rodeo..huhu..tapi bukan lembu..rodeo kuda..ok la tu kan..walaupun tak seganas yang aku tengok kat dalam tv..ader rider yang kena pijak..haha..
sampai la around kul 6pm..baru la balik..
leh plak si tango ajak gi ipoh...makan durian pale hotak dia..tak pun gi makan ikan bakar...
kat kepala aku ni dah terbayang katil dengan bantal je...lagi mau jenjalan..
bil edah sampai umah..semua orang ber bye2..aku yang jalan dulu..tuju dining carik nasik ayam..lapar nak mati...lepas balon....tido sebentar..
itu la sehari di Maha terus lari dari perancangan asal..
anyway..
ssape yang ader kat area serdang.bangi or putrajaya..gi le Maha..and bawak duit banyak2 leh shoping huhu..