Khamis, Julai 24, 2008

Film screening at T.E.K.A

Semalam punya semalam, kelmarin la tu kan..aku.kay dengan Dila gi tgk screening kat Fact, memula aku ingatkan kerja2 pojek diorang,rupanya short film yang best2 semuanya..dan semuanya dari festivel Cannes ke -60..seperti kata en.Norman yang agak2 lembut tu..hehehe..
film2 diorang..bagus2 gile..dan yang paling penting..short film tu smeua tak ditayangkan kat malaysia...hahaha..
pujian harus diberikan kepada mereka2 yang buat short2 film ni...
spenjng penerangan en.norman(yg setiap kali s.film tu habis)kesemua pengarah2 s.film tu dah pun established kat negara masing2 ataupun kat mata dunia..or mata pengarah2 filem dunia..yer la kalo sebut2 nama diorang pun org common cam korang dan juga aku..bukannya kenal pun kan?kecuali lah korang ni blajar pasal filem..cam budak2 T.E.K.A ni...
pembukaan citer..the fan and the flower..
ntah ape2 je kan tajuk dia..tapi citer dia feeling habis..bukan pasal manusia pun..pasal benda..yang tak bernyawa..tapi punya perasaan..pengorbanan untuk yang tercinta ..antara kipas dengan bunga..huhu..mmg bes citer dia..walaupun hanya sekadar animasi..
citer kedua yang best..
the runway..director dia..ulrike grote,dari german..mmg best..
citer sorang laki yg tibe2 jer ader anak...haha..
dan banyak lagi la..
dari sini gak aku kenal takeshi kitano or beat takeshi..
abbas kirostami(awek2 iran cun nak mati..!!!)
mcm2 r..nak tulis panjang2 malas lak..anyway..support filem malaysia..!tapi..yang berkualiti jer la..bukan filem2 genre biasa..

Isnin, Julai 21, 2008

kenapa awan mendung suka ikut aku?

gloomy..gloomy day..boring yang teramat..
tak tahu lagi nak pergi mana..lepas habiskan research dengan bukhary aka conan dengan si fahmi tu..aku dah tau nak buat aper..
lepak depan komputer ni..layan internet dari pagi sampai e [etang ..
sampaikan boy aku pun dah bising...
dia tak tahu ker..aku ni dah boring tahap dewa..
penghabisannya..bergaduh sebab aku tak nak dengar cakap dia..
dah aku boring.. nak wat cammane...cube letakkan diri di akat tempat aku ni..tengok dia mati ke tak..hahah
dah apply banyak tempat..utusan karya(mastika), moy production(ujang/apo?)art square creation(gempak/utopia)tapi satu pun tak dapat feed back yang memberangsangkan... what can i do...
juz wait and see..

Rabu, Julai 16, 2008

everything change

hari ni baru aku berkesempatan untuk meng-online kan diri..mana la tau..ada anything new...
pencarian pertama...aku mencari kelibat blog ika...ternyata..blog itu telah dipadamkan oleh empunya blog...masih tidak berpuas hati..mana la tau aku tersalah key in perkataan ker..rupe2nya mmg blog itu sudah tiada lagi..digantikan dengan blog yang berwajah baru..aku pun tak tahu knapa..
kemudian aku mendaftarkan diri ini di facebook..saja..walaupun aku sudah mempunyai networking yang lain..masih dalam proses mempelajarinya..taip saja nama penuhku..ZETTY HANNAN ZAINAL..pasti dapt meng-find aku.
apa lagi yang lain..?
aku telah menukar no hp aku..sekali lagi..kali ini..aku punya dua ..celcom dan maxis..senang untuk aku berhubung dengan kawan2 yang tidak ber sim kad biru dan kebanyakannya bersim kad merah...