Jumaat, Disember 19, 2008

hari-hari yang berlalu amat menekan emosiku

jangan tanye kenapa..cume frust..stress dan sebagainya yang bercampur aduk sehingga aku sendiri tak tahu perasaan tu dah jadi aper..tak rasa nak nangis..cuma rasa nak menjerit sekuat hati....

Isnin, Disember 01, 2008

hari2 yang berlalu

dah lama aku bercuti,aper yang dah dibuat sepanjang cuti ni?
jadi tukang masak sepenuh masa..
tu jer la keje aku tetiap hari..
bangun,sattle kan si kecik, masak sarapan, breakfast,masak untuk lunch plak
hurm..makin lama..ilmu masak memasak aku ni makin terror nampaknye..
hehehe..
ader la jumpa kengkawan lama kat jusco ari tue..sesaja gathering reramai..tak gi mana pon
lepak, berbual,ngumpat2,
yang aku tgk
semua kengkawan aku
bile aku tgk jer diorang
wow..besonyer korang..
hahaha
berat makin bertamabah, makin sihat...hheheh..
skang ni plak aku tgh melayan sailormoon,bace komik on9
tapi aku lagi prefer baca komik yang aku leh pegang setiap helaian kertasnya,takder feel la baca online..

Selasa, November 04, 2008

Translation paper

Exam translation tadi telah dapat aku lalui dengan cemerlang, gemilang dan terbilangnya..hahaha...
malam sebelumnya, dengan tak tidurnya..bukannye baca buku..tapi menyembang..huahaha...tibe2 plak leh dapat spot question, lagi la bertambah happy
kat rumah ader aku, nasya dengan efa jer... sembang punya sembang sampai la pukul 2 lebih..haish...tibe2 timbul lah keinginan yang memuncak untuk membaca nota...
dengan segala usaha yang teguh dan bersepadu stadi grupnyer(ceh!!!)..akhirnya dapat la habis kan nota2 tu semua..hahaha
mase masuk kelas periksa..aku cek dulu kertas soalan...curi2 tgk soalan
alhamdulillah
semua soalan yang di spot
semuanya keluar...dengan senang hati la aku menjawabnya...
aku harap semuanya berjalan dengan lancar..dapat la aku teruskan lagi impian aku ni..

Rabu, Oktober 22, 2008

setelah semuanya berlalu...




banyak gak benda yang dah berlalu dalam hidup aku ni


20 tahun usia yang tak menyumbang kemana-mana...


kereta pon tak leh belik lagik..tak mampu..fulus takrak..takkan mau mintak pa&ma finance..?ngak mau...BERDIKARI..!!




mpg yang dah lepas..
kelam kabot..
aku jer la kot
orang lain dressing lawa2
aku cam biasa

NO make up kat saloon (done the makeup by myself in 5 minutes!!)
NO hair setting (pakai tudung ma..)
NO aksesori (tak sempat beli)
NO hIGH HEELS (part ni yang rasa nak nangis..isk2)

aku dah sampai kat klcc kul 7..tapi nak tunggu kan eazy bawak baju..kul 9 lebih baru aku masuk dewan..after all...aku sempat la makan2..sedap wo...time makan nasik tu yang aku paling layan...sedap..udang beso2... selain nasik tu..yang paling masyuk malam tu...ESTRANGED PERFORM..!!!!!
aku nak jer gi depan stage join diorang nyanyi..tapi nak wat cammane..perot lapor..and meja aku jauh sangat dari stage..terpaksa la..aku menjerit kat meja jer...ESTRANGED....!!!! we love you..!!!!

after dinner aku yang tak seberapa..aku chow awal..after bergamabar dengan eazy..dan satu2nyer gambar kat mpg..aku terus gerak gi Ampang..lepak umah dayang..



baju mpg ku, eazy cakap aku pakai cam ikan duyung da...


another story.

ANTOO FIGHTER..!! to all radhi kipas susah mati.. korang kena tengok cerita ni..aku walau pun dah tengok kat dsb hari tu (budak2 filem promo filem2 baru) aku nak tgk lagik, tak puas hati...mmg tahap bes citer tu..


atas: stiker antoo fighter

bawah: admission ticket mpg aku



lastly,

final presentation aku,setelah di anugerahkan well done oleh cik jem aka panel kitorang lega sangat2

mmg dah tak kisah duit habis dekat seratos untuk siapkan report kitorang. dengan design berlambak2..perfect binding...harapan cerah untuk A kot..huhu...



from left: hafiz(logistic,designer yg tak sangat),bukhary aka conan (secretary,2nd editor), zetty(editor,chief designer),fahmi(designer yang tak wat design langsong)


Jumaat, Oktober 03, 2008

Di hari raya ini...




aku balik ke jb pada 27hb september dengan bus eagle jam 10.30 pagi..tapi pg tu aku mmg tak layan semua orang..wwalaupun manusia betul2 tengah ramai kat seksyen 17 tu..aku leh selamba tido kat bustand..huahahhi..tido duduk lagi,di amit dengan beg komputer dan juga beg baju aku yang tak sebesar mana..ramai yang perasan..(aku berdengkur ker??)tapi aku buat tak heran...



ala..badan aku tak sihat la..terima la excuse aku tu..sampai kat situ pun baru pukul 9.00..lagi sejam lebih nak tunggu bus tu...apa salahnya aku layankan kepala aku yang pening dan juga badan aku yang tak sihat ni..denagn demam dan batuk nyer..poning2 lagi..






aku terjaga kul 10pg..heheh.aku tgk org sebelah dah usha aku semacam jer..angkat bontot la per lagi..aku gi kaunter amik nombor bus..lepas amik..aku nampak aiman Pam..dia pun nak balik kg gak..gi peneng..tego2 kejap,bus udah sampai,bus dia juga...






naik jer atas bus..aku terus tido dan sampai kat jb dalam kul 3...sampai umah aku tak leh layan kepala ni lagi..terus carik katil dan tido..bangun sekejap untuk bukak pose pas tu tido balik..






alkisahnyer batuk aku tak bek2 sampai la skang..ditambah lagi dengan selsema..ubat batok yang doc bg pon aku tak leh layan..pas minum jer terus sakit pala..how come???






pada pagi raya, aku tak gi semayang raya, stay jer kat umah...kemas2 umah sikit..pas bermaafan dan mintak duit raya dari orang2 tua kat uma ni..aku terus melanta mihuunihuun sup..puh..sedap yang amat..bukan sahaja bihun sup ..ada ketupat palas yang confirm sold out kalo lambt telan..alamatnyer kena la tunggu raya tahun depan kalo nak makan..


juadah hari raya kat 51,pakis 3




raya kali ni tak kemana2 pun..duk rumah jer..aku tak beraya kerumah sesapa pun..cuma gi umah sedara yang ader kat tgh felda tu jer..



makin tua..makin tak bes raya ni..cammane la 10 tahun akan datang ..?mungkin lagi tak bes kot..yer la..kena bagi duit raya pulak

haha

selamat hari raya semua!!

Isnin, September 22, 2008

zombi kampung pisang

semalam mase borak2 dengan dila(house mate) aku..kitorang discuss pasal citer2 arahan mamat khalid, mase tu pulak aku baru nak layan kala malam bulam mengambang.
yer la..diakan blaja pasal filem..nak tau gak..kenapa citer mamat ni..semuanya cam selenga jer aku tengok..bangang2..

rupa2 nye..semua tu punya maksud yang tersirat..yang aku rasa orang yang berpengetahuan dalam filem jer tahu maknanya..

aku tanya dia.."knp citer zombi tu cam tu."

dia cakap (bg pihak lect yg bagitau dia info ni) "sebnrnyer citer tu ada maksud yg tersirat..sindiran dia amat mendalam..kalau nak buat dengan gaya serius..mungkin tak lepas lembaga penapisan kot."

aku:"huh?pulak dah...aku tgk cam bangang jer dengan zombi yang tak zombinyer..zombi pakai bedak sejuk!!! lawak2"

dila tnye aku balik "napa tajuk dia zombi kg pisang?"

"mana aku tau deyh.."

"kalo ko ingat betul2, peta malaysia cam bentuk jantung pisang..tol tak.."

ye tak ye ek..

"kiranya, zombi tu sebenarnye rakyat malaysia, kampung pisang tu negara malaysia sendiri..dan cerita tu mengkritik warga malaysia sendiri, dari pelbagai segi.."

tak pernah lak aku terpikir sampai cam tu sekali, tu ker maksud dia yang sebenarnya??mengkritik penduduk malaysia, budaya malaysia..aku rasa amnye orang melayu..

antara contoh scene yang mengkritik (according to dila n lect nye)
1. mase awie dikerumuni zombi, dia jerit "siti nurhaliza", semua zombi pun dengan bangangyer tgk
+ menunjukkan malaysian/ malay people mengagung kan penyanyi lagi2 si ct(sorry, tak minat siti yer..)

2. bile awie perli sofi jikan "yer la dia kan ader spm kite tak der(betol ker dialog dia ni?)"
+ ni menunjukkan yang malaysian/ malay ader taraf pendidikan yang rendah pun dah kire cukup bagos..dah belagak nak mati..

dan ader bnyk lagi scene lain yang aku tak leh nak recall.

kalo citer man laksa pulak mengkritik artis2 malaysia.
KMBM pulak aku tak tau dia nak sindir saper...
dah habis tgk pun citer tu..aku cube nak memahami isi tersurat yang ade dalam cerita tu..
tapi...
tak paham2..las2 aku ketawa jer tgk rosyam nor ber"opocot"..huhu..
bagi aku, citer tu mmg patut dapat bnyk pengiktirafan pun..sebab dia lain dari cerita yang sedia ader kat malaysia..walaupun cerita dia cam kembali ke zaman lampau, tapi, dia tak der cerita cintun 3 4 5 segi yang bnyak ader kat tv,drama dan wayang skang ni

p/s: mmg citer2 tu bangang2

Rabu, September 17, 2008

nuzul quran..

dah masuk hari ke-16 berpose..aku dah ponteng seminggu rasanye
hahaha...bendera merah la..mana leh pose huhu...sungguh opennya aku..hehehe..
minggu2 lepas gak penuh dengan mid term...
translation yang sial bangat..agak2nyer aku failed kot..harap2 jangan la...
mid term pr..yang aku tak dapat jawab keseluruhannya..disebabkan aku baca buku lama...haish..nak wat cammane..
professional pojek aku kat mastika pon tak sattle sepenuhnya lagik..cammane nak sattle aku tak gi survey pemasaran dia..malas aku nak gerak..
nak harapkan mangkuk 3 ekor tu mmg tak bergerak la.
nanti la..pose lagi la
tapi, after cuti raya dah kena submit
streesss tolll..
aku kena la perah otak cammaner nak buat untuk mengelakkan diri dari gi pemasaran mastika tu...
pr kena bagos beb..pr kan bertujuan unutk meng-kelentong orang
haahhah

by the way, hari ni nuzul quran.. leh la rilex sehari..bangun pun dah tengah hari...tengok full house ntah kali ke berapa..dah refresh balik memory aku pasal citer tu
dah lama sangat aku tinggalkan citer tu
hehehe

anyway, life must go on...

Isnin, September 08, 2008

week of exam

Dis week is the week of wif exam, aku ader test translation dengan P.R..
Tapi, tang translation tu aku malas nak baca sikit, bukan nya tak ader note, semuanya dah ader dalam tangan, Cuma malas jer..yer la..selama ni aku baca buku nak exam semuanya dalam English, seklai sampai kat translation, kena bahasa melayu pulak,

Bukan nak memperlekehkan bahasa sendiri, tapi disebabkan kami pelajar mass com ni dah dibiasa kan dengan English based test.sekali kena bahasa kebangsaan ni, agak malas jugak la nak baca..hehehe..rasa janggal pun ader..aku dah siap buat survey..hampir kesuluruhan budak kelas mengakuinye dan menyokong idea aku ini..

furthermore, minggu ni dan minggu sebelum raya aku ader double english test dan aku nak siap kan diri sebaik2 mungkin untuk amik muet dan berusaha untuk dapatkan band yang bagos..!!! ciayok..!!!

Beside that,(cheh!!!), sem ni bagi aku bukan sem Korean/taiwan fever, yer la, aku nka tgk citer korea dengan sape, budak2 umah aku semuanya peminat setia drama dan filem melayu,tension giler….huhu..baru aku ingat..ader citer Taiwan yang aku tak bis tengok lagi ada pada pija..harap2 dia bagi ler aku pinjam..hahhaha

anyway skang ni aku tengah tgk hanakimi versi jepoon...KaWai..!!! untuk yang ke-10 kalinye...haha

still leh wat aku ketawa terbahak2 cam orang gile lagi...

tapi..bagi aku versi taiwan walaupun sekali tgk korang mesti cakap.."pelakon taiwan lagi cute dari jepoon punya" aku pun cakap cam tu jugak dulu...tapi based on jalan cerita..bagi aku versi jepoon lagi happening walaupun cerita dia tak banyak beza..

so...tgk la yer pada sapa yang tak tengok lagi
cerita ni dah lapok pun..

Rabu, September 03, 2008

maha`s picta

the dugong..tak tau la mati ke idop lagi
in the maha fair
keta pm..
MAHA
Camel yang tak sehaluan
penyu...penyu aper..aku tak tau
ni mamber penyu tadik..se-kolam...
hafiz,tango,ikan2,bukhary and fahmi
elephant trip...rm4..malas kau nak naik..kalo free aku nak..heheh
kuda yang nak dilelong..


Global Muhibbah-eid one world

GLOBAL MUHIBBAH- EID ONE WORLD

tema mpg(Malam Pra Graduan) kitorang,
first impression aku bile dengar tema dia...aku terus...huh??!!whut d` fuck?
apesal lak skema nak mati..makin lama berlanjutan dan segalanya semakin tak di amik peduli lagi..lantak la eeid one world ker aper ker...
mula2 aku ingat nak pakai baju korea or japan...tapi..memandangkan budget tak der..aku beralih pada baju kebaya hijau aku jer...simple dan mudah...tapi lagi sekali aku bertukarr fikiran...bile aku nampak Rihanna pakai maxi long dress...terus aku rasa nak buat baju macam tu jugak..

alasan2nye
1.tutop aurat...(baiknye aku)
2.it`s trend..
3.fit me...(kot..)

balik cuti mid sem hari tu..terus aku citer kat ibu..sebagai tukarannya...itu jugak baju raya aku...huwaaa.....!!!
tapi..still ok la..sebab ibu yg byar duit mpg aku yang rm 200 tu, nak beli kain dengan byr upah..semuanya duit mak aku..huhu..aku tukang bagik idea je...
nanti la bile dah sattle baju tu
akan ku tayang kat blog ni
huhu

Rabu, Ogos 13, 2008

aku ker yang terlalu mangambil berat??

tadik dayang kol..dalam sedu sedan...
tibe2 dia kate " aku kat pkns ni"
aku dengan tak der pikir aper terus
"k.k. aku gi amik ko..."
sampai la aku sedar..aku mana ader transpot..
now..aku kat library ni tunggu dia...tapi..baru jer jap tadik..aku dapat msg...
"zeq..i`m going to seksyen 13..hmm..sorry..."
baik punya kawan..

4 guys and a girl...

semalam...12hb 08 2008
aku sepatutnya kena pergi ke art square creation yang bersituation kat Bandar Tasik Selatan before 10am..tapi..si Hafiz buat hal..aku dah cakap..kena ader kat sana kul 10..dia plak ingat kumpul pukul 10..hangin satu badan aku...bile dia dah samapi..dah kena sembur dengan aku 2 3 baris ayat yang menyakitkan hati..terus..kitporang rancang plan lain..aku gak la ynag kena menggerakkan nya...
so aku decide untuk gi utusan karya balik..cover printing diorang dengan pemasaran..nak serbu tibe2..doa jer la dlm hati yang diorang terima cadangan kitorang ni..bile aku kol pemasaran diorang...pompuan tu tak bagi..dia cakap kena fax everything 1st..tak kisah la...then try..en.mat nor...orang kuat printing..ok plak..
" datang b4 lunch k"....
yes mr.mat not..kitorang akan samapi kat sane...
by the way..yang pergi ke utusan karya kat bangi tu are...Aku, Hafiz,bukhary aka conan, famie and tango..gi nek keta tango..kancil jer..so terpaksa la berhimpit...wat bodo jer la...
happy2 dalam keta..dengan ketawa2..bile dah penat ketawa..semua diam..concentrate kat jalan..tango yang tibe2 terjebak dlam expidisi bangi kitorang ni..drive la keta..si hafiz bagi direction..yer la..dia dah ingat jalan..tak la cam minggu lepas..sampai sesat kat kawasan tu..huhu...on the way nak gi sana..si hafiz cakap ader MAHA kat serdang..
MAHA? kependa tu?
"ala..pameran peladangan..penternakan.."
ok..ok..i get it..
sesampai je..terus buat keje2 kitorang sampai la kul 1...
bile dah ber `to-che2` dengan en.mat nor..kitorang trus gerak ..ingatkan nak balik..sekali si hafiz...
"cendoll..!!! jom gi makan...!"
ikotkan jer la.walhal aku ni bukan la peminat cendol sejak azali..
duduk2..sambil tunggu cendol..tapi aku makan laksa..nasib bek ada laksa...perot pun dah lapar gile..
diorang wat la citer per2.. cam nak roboh gerai tu disebabkan gelak kitorang je...
bila dah...erk..alhamdulillah..kitorang teruskan perjalanan...
smapai kat area MAHA...
hafiz lagi sekali.." nk gi maha tak?"
dan lagi sekali...ok jer...
hahaha....
bile dah gi tu..naik train..masing2 cam budak kecik...
*gambar akan di uploadkan nanti..

hampir semua tempat kat Maha tu kitorang jalan..naseb bek aku tak bawak duit lebe..carik atm pun tak jumpa..kalo tak dah lama aku shoping buah kat sini..banyak gile...bukan setakat buah..benda2 frozen pun ada...baju..huhu...yang banyak nyer..makcik2 dan pakcik..orang2 muda cam kitorg ni..tak banyak sngt..orang tgk aku pun pelik..asal bayak sangat guys keliling aku..huhu..and yang paling menariknya..ader rodeo..huhu..tapi bukan lembu..rodeo kuda..ok la tu kan..walaupun tak seganas yang aku tengok kat dalam tv..ader rider yang kena pijak..haha..
sampai la around kul 6pm..baru la balik..
leh plak si tango ajak gi ipoh...makan durian pale hotak dia..tak pun gi makan ikan bakar...
kat kepala aku ni dah terbayang katil dengan bantal je...lagi mau jenjalan..
bil edah sampai umah..semua orang ber bye2..aku yang jalan dulu..tuju dining carik nasik ayam..lapar nak mati...lepas balon....tido sebentar..
itu la sehari di Maha terus lari dari perancangan asal..
anyway..
ssape yang ader kat area serdang.bangi or putrajaya..gi le Maha..and bawak duit banyak2 leh shoping huhu..

Khamis, Julai 24, 2008

Film screening at T.E.K.A

Semalam punya semalam, kelmarin la tu kan..aku.kay dengan Dila gi tgk screening kat Fact, memula aku ingatkan kerja2 pojek diorang,rupanya short film yang best2 semuanya..dan semuanya dari festivel Cannes ke -60..seperti kata en.Norman yang agak2 lembut tu..hehehe..
film2 diorang..bagus2 gile..dan yang paling penting..short film tu smeua tak ditayangkan kat malaysia...hahaha..
pujian harus diberikan kepada mereka2 yang buat short2 film ni...
spenjng penerangan en.norman(yg setiap kali s.film tu habis)kesemua pengarah2 s.film tu dah pun established kat negara masing2 ataupun kat mata dunia..or mata pengarah2 filem dunia..yer la kalo sebut2 nama diorang pun org common cam korang dan juga aku..bukannya kenal pun kan?kecuali lah korang ni blajar pasal filem..cam budak2 T.E.K.A ni...
pembukaan citer..the fan and the flower..
ntah ape2 je kan tajuk dia..tapi citer dia feeling habis..bukan pasal manusia pun..pasal benda..yang tak bernyawa..tapi punya perasaan..pengorbanan untuk yang tercinta ..antara kipas dengan bunga..huhu..mmg bes citer dia..walaupun hanya sekadar animasi..
citer kedua yang best..
the runway..director dia..ulrike grote,dari german..mmg best..
citer sorang laki yg tibe2 jer ader anak...haha..
dan banyak lagi la..
dari sini gak aku kenal takeshi kitano or beat takeshi..
abbas kirostami(awek2 iran cun nak mati..!!!)
mcm2 r..nak tulis panjang2 malas lak..anyway..support filem malaysia..!tapi..yang berkualiti jer la..bukan filem2 genre biasa..

Isnin, Julai 21, 2008

kenapa awan mendung suka ikut aku?

gloomy..gloomy day..boring yang teramat..
tak tahu lagi nak pergi mana..lepas habiskan research dengan bukhary aka conan dengan si fahmi tu..aku dah tau nak buat aper..
lepak depan komputer ni..layan internet dari pagi sampai e [etang ..
sampaikan boy aku pun dah bising...
dia tak tahu ker..aku ni dah boring tahap dewa..
penghabisannya..bergaduh sebab aku tak nak dengar cakap dia..
dah aku boring.. nak wat cammane...cube letakkan diri di akat tempat aku ni..tengok dia mati ke tak..hahah
dah apply banyak tempat..utusan karya(mastika), moy production(ujang/apo?)art square creation(gempak/utopia)tapi satu pun tak dapat feed back yang memberangsangkan... what can i do...
juz wait and see..

Rabu, Julai 16, 2008

everything change

hari ni baru aku berkesempatan untuk meng-online kan diri..mana la tau..ada anything new...
pencarian pertama...aku mencari kelibat blog ika...ternyata..blog itu telah dipadamkan oleh empunya blog...masih tidak berpuas hati..mana la tau aku tersalah key in perkataan ker..rupe2nya mmg blog itu sudah tiada lagi..digantikan dengan blog yang berwajah baru..aku pun tak tahu knapa..
kemudian aku mendaftarkan diri ini di facebook..saja..walaupun aku sudah mempunyai networking yang lain..masih dalam proses mempelajarinya..taip saja nama penuhku..ZETTY HANNAN ZAINAL..pasti dapt meng-find aku.
apa lagi yang lain..?
aku telah menukar no hp aku..sekali lagi..kali ini..aku punya dua ..celcom dan maxis..senang untuk aku berhubung dengan kawan2 yang tidak ber sim kad biru dan kebanyakannya bersim kad merah...

Jumaat, Mei 02, 2008

exam session

how should i say about this..? tension?bengang? ataupun kata2 kat dalam buku agama...nafsu amarah? tak der satu pun yang relate dengan kehidupan aku sekarang kerana semuanya telah bercampur baur cam perencah nasi goreng atas kuali..(??) nape pelik benar perumpamaan aku?

aku akan kembali ke johor dalam masa yang terdekat.insyaalah..jika tiada panggilan dari uitm yang menyatakan aku dapat kerja dekat web tv uitm (yang aku cam tak confident leh dapat...)aku akan terus manaiki kereta beroda 4 milik ibu ku..ke rumah ku...home sweet home..rindu ayang...

assignment semuanya telah di accomplishkan..melainkan journalism..Farah tak siapkannnya lagi..nampaknyer sekali lagi aku kana menyusahkan diri untuk membuat atau pu dengan kata lain men-finish-kan assignment..huh...itulah stress nya belajar di universiti ini.

semalam adalah hari boring sedunia..ini diperakaui oleh seluruh penghuni rumah aku..tak tahu kenapa..gloomy gila semalam..aku yang tak betah tidur siang..bole lena diatas katil yang keras tu..sambil berlindungkan buku journalism atas muka...bak kata Mona, bluetooth masuk dalam otak..tak payah baca..sekarang zaman dah moden..watever...itu haya ayat2 yang terkeluar bile dah malas nak baca helaian2 buku yang menimbun

semester ini dah sampai ke penghujungnya...banyak la gak yang berlaku daripada yang tak berlaku..every happy and sad moment terpahat dalam ingatan aku..dan bertambah lagi seorang musuh dalam hidup aku...just..fucked off with that bitch..! seorang pompuan yang tak tahu nak bertoleransi dan hanya memikirkan hanya diri dia betul..hanya sekadar berdasarkan.." aku tua dari korang..".. so..? rasa2nya..ada ker membawa sebarang maksud kepada aku? aku rasa, sikit pun tidak..!!!!

exam ku akan berakhir tak lama lagi..hanya tinggal lagi 2 paper sahaja

1. research - 3hb 05 2008 (esok)
2. event managemant - 6hb 05 2008

aku harapkan miracle,magic,kejaiban..segala yang bersangkut paut dengannya wujud..bile aku baca buku nanti..huhu..

another good news...baru tadik aku periksa carry marks aku di papan kenyataan mass com untuk subjek broadcasting...aku dapat 2nd highest..cuma terkalah satu markah dengan ayu..shit..!markah ku? 77 per 100...huhu itu hanya exam final hari tu..tak masuk coursework yang lain..aku harapkan a dalam tanagn untuk subjek ni..amin....

Selasa, April 08, 2008

the last 20 years...

i`m 21, finally....finally? are that somethig that i have to brag about? being old...burden with more responsible..have to get trough more and more "funny " things in life?
miss my last 20 years.. the 20 years that full with joy..full with tears...don`t ever ask me..what the pain that i`ve been carry all this time..just something that i can`t explain.even to myself.

Isnin, Mac 24, 2008

cuti hari tu..


sesi penyelamatan mangsa lemas-by ateh

nyesal tak bawak baju mandi...("- ")

pak ngah jadik "boya"

aku yang selekeh..

mr zainal and mr azizi, happy-happy in the water


Harith,Acik, Awanis- dalam "love" buatan sendiri

uda,faiz,ezaty-bergembira kat teluk cempedak

pemandangan telok cempedak..."lifeguard tgk anak2 masing2"(termasuk aku, jadi lifeguard tibe2)
secenery kat sg.(tak ingat nama tempat tu..)

my mom..



hnya gamabr2 yang di amik amasa bercuti ke pahang cuti hari tu..dah lama..kat dalam kamera tak upload kat mana2..heheh maklum lah
orang tengah sibuuk dengan assignmentnya..hehehe

Isnin, Februari 11, 2008

kebingungan

the first day in puncak..sampai2 jer rumah kosong..yang ada pun si Maduna..bile ditanya..yang lain mana?semua pergi outing...giant ar tu...
sepanjang cuti nie agak berjalan2 jer ar..gi pahang..kenduri kawin adik mak ndak..yang kelakarnya ..ada makcik tu tersilap panggil aku pengantinnya..mentang2 la kebaya aku tu penuh dengan kerawang2..tema pula se colour dengan baju aku..ijau..jadikan aku ketawa bahak2 jer la bile atip dengan jiha citer hal tu kat org len...ader ker...
semalam..bile aku samapi puncak..aku terus nak menghabiskan proposal event aku yang lagi seperenggan 2 tak siap...esoknya dah nak anta...tengah2 buat..komputer aku pulak leh mati tetiba..seterusnya pahma2 jer al...aku on berpuluh2 kali..still tak leh nak on...nasib baik gak fiza datang...lepas borak2 amik ati dia..aku ajak dia temankan aku hntr pc aku gi kandang..abang kat kandang pun still tak dapat figure out ape masalah pc aku ni..baran gak ar...
pagi tadik ader test event..punya la menghafal rupa2nya lagi 2 bab aku tak baca..osh..terus kepala aku berdenyut2 samapi la skang nie...sakit gak ati..apesal la aku tulis sampai chapter 5 jer padahal sampai chapter 7.banyak nyer masalah yang timbul...
bile habis kelas..aku ajak2 group aku wat discussion broadcasting yang nak kena hantar hari valentine nanti tapi satu benda pun tak stat lagi.bis tu diorang cakap " dah ready untuk exam marketing esok ker?"
shit..aku terlupa lagi ader test marketing...dah tau ader test pun aku still menghadap komputer kat library nie..
padahal niat aku nak sekejap jer..ni dah sejam lebih dah nie..hehehehe..
komputer aku rosak.....!!tak leh terima tul kenyataan tu...

Sabtu, Januari 19, 2008

blah la ko..!!@!!/

besendirian lagi didalam library..
tak tahu nak buat aper...
sebenarnya aku menetapkan diri aku kat dlam library ni nak mencri article berkaitan kl fashion week untuk assignment event management aku..tapi masalahnya komputer nie tak ada pulak programme flash..komputer yang aku guna semalam pulak ader gurl yang dah amik
nak jer aku gi kat dia dan cakap...
"kita tukar komputer nak??"
nak tunggu dia habis agak lama la jugak..
aku dari yang hanya memerlukan sdetkat 20 minit untuk mengambik bahan2 tu semua dah tergendala dekat 1 jam.
bile la pompuan nie nak blah..?
jap lagi aku nak gi merendek plak..
and the good news everyone..
my boy "azan",,dah keje kt sini..
tapi seperti yang aku selalu cakap kat dia..
" dady ader kat sini pun sama jer macam ader kat johor..bukannya tetiap hari jumpa..duit habis kat top up gak..."
asal gaduh jer aku halau dia balik johor...
huhu
jahatnya aku..
tapi hari nie dia keje half day and aku akan berdating sakan dengan dia
maksud berdating pada aku juga..
habiskan duit dia..hahahahah

sebut pasal duit...aku betul2 kering nie..
ptptn aku tak masuk2 lagi...
orang lain duit pt dah hampir kering dah pun ...aku pulak pt tak masuk2 lagi..
cammane?
kat dalam purse aku sekarang ada la rm2..
kesian kan??
nasib baik hari ni =keluar..aku tak payah lah nak pening tetiap malam makan megi jer..
dining plak hanya sediakan 4rm je seorang..dia dah tak bagik selepuk...
tu yang agak sakit pala aku nie...

bile la pompuan tu nak blah..???

untuk warga SMKTUN..
ingat cikgu ishak tak?
ala...cikgu yang pernah jadik penolong pengetua(tak silap aku) kat sekolah dulu..
anak dia dah jadik roomate aku..
huhahahhah
orangnye?
typical jb girl ..sosial..(macam lah aku tak sosial)

bile pompuan nie nak blah..????
weyh pompuan komputer 11..blah la ....aku nak guna komputer tu pulak..gi ar makan... dah kul 1 nie....

Jumaat, Januari 11, 2008

Hari yang indah

Finally..aku dapat jugak jumpa dady.
Aku spent a whole day juz to be with him..
Full of laughter..happiness..sampaikan nak gi makan kat maner pun kitorang gaduh..
Yer la..aku nak makan nasik and ABC kat seksyen 2..dia pulak nak makan McD kat pkns…huhu..last sekali gi PKNS..bukan gi makan McD pun ..tapi gi kiosk seri geylang kat tingkat atas..makan mee hoon soto dengan nasi lemak..
Dua2 tak makan aper yang nak..hahha
Pas makan..jenjalan…pusing2..sampai la pukul 7.00..baru la kitorang balik..dia naik bus 601. aku pulak 605..
Pergi kearah yang bertentangan dan menjarakkan kami untuk sekali lagi..tapi..dady cakap nak keluar lagi hari sabtu nie.itu pun kalo gaji dia dah keluar dan kitorang leh bershopping sakan..gi dating lagi…
Rindoo betul aku pada dia…
Nak tengok lagi senyuman dia..ketawa dia..muka stress dia bile kena marah sebab nyakat aku…
Rindu sangat2
Aku suruh dia dukung aku dia kata”tak nak”
Wa…!!!nak dia dukung, banyak kali aku mintak tapi dia tetap “tak nak”
Last2 dia buat pengakuan…
Tengok mumy hulo tangan jer pun dah dapat rasa yang nanti dady mesti jatuh kebelakang…
MANAA ADER….!!!
Like I’ m too fat or what…..wa…!!!

Khamis, Januari 03, 2008

lowyatt.net

aku tgh bacer satu forum kat lowyatt.nett.
girls club
diorang talking bout sex...wear or not to wear condom...
hahah..cam kelakar pun ader gak..
may be sebab manusia sekarang ni open minded sangat..they didn`t feel anything bile cakap2 pasal benda2 dalam kelambu ni...
so what kalo korang wanna do..or tak nak do it..
depends on ur self...
dosa tanggung sndiri..sengsara tanggung sendiri kan?
say no to sex
coz..akan melibatkan orang yang tak bersalah...

looooooner..

aku sensorang jer..
asik2 sensorang2...mentang2 la yang lain umah dekat2..
mimi: umah yang kat pahang dulu dah balik ker BTS( bandar tasik selatan ) balik..
so..tetiap minggu la dia kat sane..
hafiz: dato` harun..
zul: sentul
cik z: jb...

wa..!!!!!!!

teman aku sekarang blog...
itu jer la yang aku buat setiap kali habis kelas..nak makan ..pagi tadi dah makan..agak full la..walaupun rasa cam nak muntah bile telan kue teow dengan teh ais...
balik..nak buat aper?
tido?
adush...
boring nya...
nak main komputer...
komputer aku tak ada lagi..
tell me..
nak wat aper?

broadcasting

Hari ni first class for broadcasting..memang kedengarannya seperti wau..!!!
tapi semuanya khabar indah belaka..jangna percaya semua tue..
hari pertama jejak kelas saja dah ader 2 assignment yang menunggu...storyboard dan juga youtube..
youtube..huhu..hasil kerja akan aku pamerkan di you tube..
bukan untuk mencapub (ayat zaman sekolah dulu..)..
tapi di wajibkan oleh lecturer yang kecil .comel tapi mempunyai pengalaman 25 tahun dalam bidang penyiaran..!! wau lagi sekali..!
hasil kerja wajib di downloadkan ker youtube so maknanya setiap seorang wajib mempunyai akaun youtube sendiri..
aku mmg dah ada...lama dah..cuma tak ada post apa2..
tajuknya...berkenaan diri sendiri..
apa yang aku nak buat???
teman2 yang lain jauh di mata..
tapi hujung minggu ni aku akan pulang ke johor mengambil komputer..
aku dah pujuk ibu belikan komputer baru..tapi kata ibu..amik jer komputer kat rumah...
bole tue mmg bole tapi aku nak flat screen...haha..
ptptn pun dah masuk ...
apa lagi
meronggeng ramai2..!!yehaaaa..!

apa yang aku nak buat...?
kat dalam kelas tadi aku dah pikir2..
tajuk besar aku DUA SATU
aper yang aku nak buat??
ala2 back to the future..
nanti la korang tengok sendiri yer..tapi..mmg ranap la digicam mak aku..akan kugunakan semaksima mungkin..
aku berazam..(cewahh)
akn menghasilkan satu produksi yang amat bagus..!!!!!
individual assignment nie beb..!kena wat yang terbaik
kena puji pun kena puji sorang..kalo kena kondem..diri sendiri gak yang kena...

ciayokk..!!!

ika..nad..naper korang takder kat sini...??
kalo ader ..bole gak aku kerah tulang temulang ika untuk tolong aku....(cool ika..)

group plak..
hurm..aku dah tak payah2 susah2 carik group..sebab aku dah kaunseling budak2 nie..biar group yang sama sepanjang semester ni, untuk menyenangkan aku jugak huhu..
aku sekarang agak mementingkan diri sendiri..
orang lain aku tak mahu tahu
korang nak susah ker..atau korang nak terlingkup ker..tu masalah kamu sendiri..jangan libatkan aku..aku akan memboloskan diri sendiri..lagi pun..
aku tolong orang ..orang akan tolong aku ker?
itu lah dunia mass comm...
bukan semua yang indah
yang indah hanya sementara..!







Rabu, Januari 02, 2008

ika

pesanan untuk ika...ko carik la sendiri cammane nak post komen..yer..!!

Paintballers...




aku sekarang ni dikelilingi oleh bakal2 paintballers yang makin meningkat naik kat malaysia nie...
kawan2 aku
zul,joe, hafiz..
diorang semua tengah serius nak main paintball..kau harap tak lah diorang sekadar hot2 chiken shit..
senapang dia jer dah dekat 4500rm.
sealm gi ikot diorang pas gi lowyatt beli cpu zul ke seremban amik mask..
dah macam counter strike pun ader aku tengok bile dia paki mask tu..hage nya 300rm
tue 2nd tue..

senapang untuk main paint ball..joe punya kaler purple..smart gle...






sebijik cam mask zul jt nyer brand

ahad nanti si hafiz ader game..mimi sebagai manger tetap..kena la ikot..aku pulak kena ikot..hurm..ader mamat2 hensem tak nanti?
nanti aku checkkan ea...

happy new year..!!!

stress gile babi..!aku dah tulis panjang2 sekali hilang macam tue jer..!!!!!