Khamis, Jun 21, 2007

My boo

Juz miss him so much.. sekarang nie mesti dia tengah kerja..
juz to earn money to build our future family.
rindu bangat samanya..
pukul 7 nanti baru dapat msg him again and get reply from him..nasib baik la aku pakai Digi..sms aku 0 sen..huhu..Free..!coz of MTV Power pack yang aku guna..
dia plak degil..aku suro tukar plan gi kat mtv plan dia tak nak...suka hati kamu la labu...

few days ago aku tnya dia... bile dia betul2 falling in love wif me...love me so much...
y i ask that Q?
Sbb aku tau..mana ader orang baru couple..terus suka..terus sayang giler2...
then, he answered.

" masa gi first time kita gi cs tgk wayang dulu..mumy dress up lawa2...kan mula hari tue..dady dah stat pgang tgn mumy...tgk badi pada sesaper jer yang tgk mumy..ingat tak? lagipun..mumy banyak bersabar dengan dady..banyak sangat tolong dady bile dady susah..and...mumy jer la satu2nya gurl yang sanggup bergolok gadai untuk tolong dady bile semua orang buang dady..."

ouch..! betul ker aku? hahha

hahah..and that was after 6 month kitorang declare...

Laptop ku sakit..!

i`m having trouble wif my laptop rite now...
tak tahu kenapa dia nak wat hal dalam dua tiga hari nie..as far as i knew..laptop ni adalah salah satu benda yang amat lah menurut perintah aku.eventhough, aku on dia dari hari selasa sampai hari jumaat.NONSTOP..!tapi, sekarang ni pulak dia wat hal..aku tak tahu dah kena virus aper dah kat laptop aku nie.Hurm...think about virus..dah lama gak aku tak bawak dia gi jumpa Dokternyer...(ader doc khas utk laptop kau nie ker?)

vg
kalau lah ader doc ynag sanggup nak ubatkan laptop nie.antara penyakitnye:
1. aku tak leh tgk muvee kat you tube lagik...asal nak tgk jer nanti dia akan * bLANK *..!
2. Aku nak tambah dia RAM dia...4,5 gig ok kot...
3. Make it wireless...plz..
4. Nak tambah segala aksesoris yang tak der...



Bile lah aku nak dapat duit Ptptn nie lagi..huhu..mmg ar syiok..!

Ahad, Jun 17, 2007

another shortage in my housew

Semalam hantar amet gi tempat study dia yang baru..kat Mantin..huh? kat mana tue?that`s my first reaction..
Mantin..kat N.9, area kampung yang teramat sangat...jauh dari bandar...kalo aku ynag tercampak kat sana..tak tahu la nak idup cammane...at least itu aper yang aku tgk..Puncak Perdana still ok lagi..
Sian gak aku tengok amet..kena tinggal kat tempat camtue..and rumah also bilik yang dia nak tinggal wat sementara waktu nie agak tak menyelerakan..agaknye..mmg rumah budak2 laki cam tu..bak kata ibu: cam dlm gua...aku bersetuju sangat2...rumah aku kat Puncak lebih selesa..may be sebab yang tinggal gurl kot..ntah la
aku cadangkan kat amet..kalo dia dapat pindah umah...cop rumah baru..takkira la rumah tu jauh ker..rumah baru.,.everything is new..kalo yang dah pnh org duduk kan, rasa cam rumah tinggal..
pandai2 la ko nak idup met..

Khamis, Jun 14, 2007

Si Juling







kucing yang family aku bela since dia baru lahir..nama nya juling...kadang2 belang...kenapa juling???sebab matanya satu kat atas satu kat bawah..hhahahah






"Rind0o0o0o0o0 segalanya"

Sudah berhari2 asyik menghadap komputer..membatukan diri dalam bilik sambil telinga disumbatkan lagu2 dari oag...ulang2 lagu mereka..ulang2 mereka lagi...dah tak tahu mau dengar apa...kemudian ditambahkan sedikit lagu dari soundtrack freaky friday..hanya ingin membuat sedikit kelainan dalam playlist..

- siang hari
semalam edit layout blog.trus hilang segalanya...hehehe..(ampunkan ku ika)

-malam hari
mengepau amet topup 5 ringgit tapi....

amet: aku blanja 2 hinggit jer..lagi 3 hinggit ko support sendirik...
aku: ala...dekut ar ko...keje penat2..blanja la akak ko nie...
amet: tak cucuk duit lagi la.....
angah: boleh ar....
amet:tapi dengan syarat...
angah:mender????
amet: buatkan aku karangan yang MARA mintak nie...aku malas...
angah: layan....

hampir pukul 11mlm baru aku siapkan karangan 300 perkataan tue...sambil menaip sms..mmg la agak lembab sikit..
rindu hp saboon ku...dah lama kat kedai...isk..isk..

tadi aku asyik meng-surf web2 fotopages oleh photographer amatur ataupun yang dah top cam iskandar ibrahim..hadui...sungguh lawa gambar2 yang diambil..anglenyer..positioningnyer..colournyer..cukup untukbuat aku rindu oada kamera dslr sewaktu kelas foto comm dulu...
macam mana pun aku nak beli jugak kamera bagak tue..
tak kira la lagi setahun, dua tahun, bertahun2..sehari simpan sposen...hahahasampai bile pun aku takdapat beli
tapi aku akan beli jugak tak kira macammane pun...agak2 bile harganya nak turun..dari 3000++ ke 300++ haha..berangan sungguh...nantilah..akan aku ikhtiarkan..walaupun aku nie bukanlah seorang fotographer yang terrer..yang tangkap gambar pun asal lawa...itu di namakan kepuasan..

Sabtu, Jun 09, 2007

burden on ma back

after being an "amah" for almost 2 weeks in dis house...
my D.O ( dapur officer) position have been taken back by my granny...
thank god...
tak payah la nak pening2kan kepala lagi nak memikirkan...
ikan nie nak masak aper huh?
sayur ader lagi tak kat dalam fridge? planning all the house chores yang nak kena buat untuk keesokan harinya
for short... i`m managing everything in dis house
and itu adalah keje yang aku rasa agak membosankan dan juga memningkan plus..memenatkan
kalo aku kahwin nanti aku rasa nak amik maid jer.
penat wo...
mana keje
mana nak buat semua kemas2 thingy
tak sanggup lagi wo..
walaupun aku rasanya tak melepaskan position tu hundred percent lagi..tapi aku dah leh bangun lambat....
huhu....
best nye
back to reality...
ok
for the past two weeks ..my mum and atok gi umrah and aku diamanahkan untuk jadi orang gaji merangkap baby sitter kat rumah nie
nak kuar gi mana2 pun NGAK BISA SIH..!!!
tapi...tu semua dah jadik past tense..heheh..
i`m back
being a teenage girl again
huhu
sape2 agak2 nak minum air zam2 tu dtanaglah umah aku yerk
masa terhad
promo...
huhu

Ahad, Jun 03, 2007

aku seorang aries

just now baru terbaca blog at ma frenster..the tittle " aries.."
well, oleh kerana aku pun seorang aries..i`m clicking on it and read it...
this is what ape yang didiscribe kan sebagai seorang aries

ARIES:- IrresistibleNice Love is one of a kind. Greatlisteners Very Good in bed... Lovernot a fighter, but will still knockyou out. Trustworthy. Always happy.Loud. Talkative. Outgoing VERYFORGIVING. Loves to make out. Has abeautiful smile. Generous. Strong.

ok..let we compare it with me...(ika..wanna join me?)
IrresistibleNice Love is one of a kind.
:- hurm...kalo selalu gado wif my boy tue kire one of d kind ker?hehehhe

Greatlisteners
:-i think it`s me..!! juz a great listener but a lousy respondent, hehehe

Very Good in bed
:- am i??? huhu...let`s do some experiment... DADY.....

Lovernot a fighter, but will still knockyou out.
:- YEAH..!totally benar..huhu...STAY AWAY FROM MY BOY AND MY LIFE..!!!!

Trustworthy.
:- tu r pasal aku simpan banyak secret orang..hahha

Always happy. :- still happy eventhough i`m sad..:(

Loud.
:- juz when i can`t take it anymore

Talkative.
:- yer ker???bukan ke aku seorang yang pendiam..hehehhe

Outgoing VERYFORGIVING.
:- not available to everyone juz for my boy

Loves to make out.
:- damn right..!

Has abeautiful smile.
:- heheh ... yer ker????

Generous.
- depends.. Strong. hell yeah..!!!

well... nilaikan sendiri k..!!! am i saying out the truth..nothing but the truth???
huhahhaha

Sabtu, Jun 02, 2007

Ietadakimasss....

Engine on channel 8..
huahahha
dah tengok citer nie banyak kali...from cd of course.
takiyua kimura starring this drama.
everything is sterted from cerita Beautiful Life.
addicted wif jpoon drama series.. yer la ..in Puncak tak banyak aktiviti yang boleh di buat.
selain daripada main game, khatamkan cd2 berulang2 kali also merayap2 sekitar shah alam( juz for pada sesiapa yang ader balak di sana) tu jer la yang dapat dibuat..
selain dari tu yang penting sekali...ASSIGNMENT..!!!!must finish it on time.
after watching the beautiful life, zatiell( ma roomate) bwk banyak lagi cd2 takuya kimura.
huhuu....
rupanya, dia pun mmg dah addicted dengan jpoon nie..
aku tgk engine, and another cd, ntah ape nama dia... tapi TAKUYA KIMURA in it.
b4 terlupa, one of my fave takuya kimura drama, yang dia jadik pemain hoki ais...
so handsome in that suit...
for me, dat drama also engine are the best among the best( sbb tak tgk yang lain lagi).
:)