Rabu, Januari 24, 2007

D~week

ujung minggu yang lepas...spent 3 dys wif my boy
happy?
of ourse...
itu la saat2 bahagia yang tak mungkin berulang
tiap saat bersamanya..
tiap detik gelak tawanya..
kehangatan tangan nya...(yang mana body parts yang paling aku suka)
mmg happy sangat2...
makan disuap..
tangan aku ni tak kan kotor dengan nasi...selagi bersamanya...
aku..
cuma sedia nasi...lauk dan air..hidangkan kepdanya...
pertama sekali aku masak ayam masak merah..tanpa gangguan dari dia..
aku masak ikut hati sendiri..ikut selera sendiri..
walaupun dia kate
"masin kit"
tapi tetap habis....siap bertambah...
akan kah semua tu jadi kenangan untuk selamanya..
dan tiada lagi episod bahagia seperti itu lagi?...
aku harap tidak...
dan tidak akn terjadi...
kerana dia orang yang paling kusayang..

Selasa, Januari 16, 2007

Hari raya korban yang lalu...

aku takder citer pun pasal hari raya haji yang lepas kan????
bagi aku..tu la antara masa2 yang seronok bile bersama keluarga..
antara banyak2 hari yang menyeronokkan la...
sebelum hari raya...kitorang dahbalik dulu ke kampung..tak silap aku kitorang whole family
(except along) balik kampung masa krismas..25.12.2006
on the way to kedah nothing happen..semuanya bejalan dengan lancar..
tapi yang tak bestnya..aku tak dapat bawak keta..
cit..
aku duk kat sit belakang je..
ala..tak kisah la..
kitorang sampai kat kedah around 6.30pm...tak terasa penat pun..yang ader kat rumah..biasala..pakndak`s family and tokcik`s.
seronok dapat tengok aiman...si anak jepun...yang terlampau tembam tu...









tapi cam biasa la..dia mmg takut dengan orang..bile la dia ni dapat aku pelok..tgk muka aku jer dah lari cari mama dia..
untill the next day..baru la jumpa family makchak...
seronoknya dapat jumpa baby harith..
si comel yang lincah..dan sentiasa buat orang geram dengan pernagai dia..
salah satunya baby yang tak banyakl meragam dan paling senang nak di handle..
aku tak paham pulak kenape..akaknya (atip and jiha) malas nak jaga dia..
may be tu adik diorang kot...
sebab tu macam malas nak jaga...
ala..samala cam aku...dengan ateh and baby pun aku sakit je hati bile melayan kerenah diorang...mmg diorang muka menyakitkan hati..hahhaa...aper2 pun tu adik2 aku...
28.12.2006.
kitorang menjalankan tour ke kuala kedah..ala tempat yang kena tsunami dulu...
2 keta..
keta family aku dengan family makchak..
mula2 aku,jiha and atip malas nak pergi ( 3 dara pingitan: gelaran kitorang kat kampung),tapi...masa diorang nak bertolak tu..tetiba jer...ayah masuk dalam umah balik and terus cakap nak mandi pantai...
ha?????
ader masuk dalam senarai ke nak mandi pantai...?
aku dah terpengaruh dengan kelakuan diorang yang sibuk amik baju..aku punterus amik baju...lompat masuk dalam keta...hehehe...
pergi kuala kedah..tgk kesan2 tsunami(atok nak tgk sangat)
then kitorang pergi pantai merdeka...
hahaha...cam lagu aku dengan d..
CINTA KITA DI PANTAI MERDEKA-TROPIKA
aku tak mandi laut..sebab..malas ar...nak basahkan baju..atip pun ader cakap dengan aku
" ni la baju angah yang paling selekeh untuk keluar kan?"
aku juz walk along the beach..dengan atip and jiha..tapi jiha akhirnya gi mandi jugak..walaupun hanya di persisiran pantai..
lantak kamu la...
lepas tu pi makan kat warong yang ade kat situ..
CHAR KUEY TEOW...
hurm...sedapnya char kuey teow tu...dah lama aku tak makan char kuey teow yang sedap...
lepas tu kitorang balik and sampai kat umah dalam kul 7/8 kot
hari tu jugak keputusan peperiksaan PMR dikeluarkan.
pagi2 sebelum pergi tour tu atip dah amik keputusan dia...
dia dapat 6A,2B...SAINS DENGAN APENTAH DIA B...
uda tak tahu lagi keputusan dia...
mula2 ala..dia buat selamba je..tak takut..lama2 dia cuak...
petang masa makan kat pantai merdeka baru la dia dapat tahu keputusan dia dapAt 5A,3B,PANDAI GAK ADIK AKU..
TAPI KESIAN DIA KENA MARAH JE DENGAN IBU AND AYAH MASA ON THE WAY BALIK...SEBABtak dapat kalahkan atip
DAH LA UDA SABAR JE...
esoknya...hahahha.
yang best ni..hari jumaat.
kitorang semua (except pak ndak.tok cik ya) semua gi pulau pinang.kitorang stay kat TM Resort.
diorang seronok la..yang laki le..dari lepas semayang jumaat sampai la petangnye nak maghrib..baru la diorang nakmasuk umah.bukannya yang besar2 jerk yang kecik pun dah tak kisah dah sejuk gile..mulut dah biru..pun tak nak naik bilik lagi.lantak korang la.
bile maghrib..turn kitorang lak yang pompuan ni nak bermandi-mandi..aku yang mandi sekejap ni pun dah sejuk gile..diorang boleh tahan ber jam2 kat dalam air tu..bia betul adik2 aku ni??

malamnya gi makan..aku ingat nak makan pasembur dengan char kuey teow..yerla..dah sampai penang mesti la nak rasa kan? kat tempat lain mana rasa..sekali..!akunye pasembur tak sampai..char kuey teow aku masuk dalam tong sampah je..tu pun setelah di bungkus dan makan balik ke hotel..
siotnye mamak..kuey teow dia cam sial..!
end of that day..
soknya kitorang semua pergi bukit bendera..tak pernah pergi kan..
masuk dalam train je nak naik atas..weyh...stengah jam naik..setengah jam turun..nak muntah aku kat dalam train tu..dah la bau badan berkepok dengan manusia2 kat dalam tu...tak tahan aku...uwekk..!!!!!
after the tour..kitorang pun balik la ke kedah balik..tanpa singgah kat mana2 lagi...tak silap aku singgah kat gurun kot...benti makan jap...
......................................................................End of story.............................................................................

Hari yang mengenyangkan..

bermula hari ni aku dapat makn dengan sepuas2 nya...
kenapa?
sebab...akaun subsidi makan aku dah penuh balik..hahhaha..
tadik aku makan ade lagi 50 lebih...macam mana aku tak mati kekenyangan kat sini.
jb banjir..
aku harap...kawasan umah aku tak de aper2..
yer la aku tgk paper pun kawasan yang tenggelam semuanya kawasan kamoung..yang kat ceruk mana pun aku tak tahu..jalan dalam ke kota..kat senai...
semuanya tenggelam..nanti..jb dah tak der lagi ke...atau..hanya tinggal bandar2 yang besar saja..
no more kampung...like segamat..
kesian org negeri aku..
hujan tak henti2..
kat puncak ni pulak...asik hujan time malam je...
hujung minggu ni aku nak balik umah kan?
aku nak rembat selimut yang tebal2 kit...
baru la malam2 aku tak kesejukan..
kalo ader d tak per jugak kalo aku sejuk malam2 badan aku dia leh panaskan..
ala...
rindu pulak kat d..
nak dia...
nak jumpa dia
bile la aku dapat jumpa dia..?
lagi 2 minggu ke...?

Isnin, Januari 15, 2007

hari isnin yang boring

hari ni tak der kelas..aku dari kul baper ek kat library ni..dari kul 3 sampai la skang..

apesal?
aku boring..dah tak der keje sangat...
aku ingat nak jumpa kak diba kat ofis..nak setelkan hal2 yang sepatutnya aku satel kan sejak lama dulu..tapi, macam mals jer aku nak jumpa.
aku semalam tak makan nasi satu hari suntuk..perut aku laparbangat..tapi nak buat macam mane.. duit aku dah habis..so..kan aku budak umah aku punya no.aku try,tapi dia tak approve..dia cakap
" no pin tidak sah "
habis tu mcam mana..? aku nak makan pun tak leh..
so.. aku decide..aku lepak umah naz..dengan harapan dia akn gunakan akaun sesapa untuk blanja aku makan..hahahah
jahatnya aku..dan akhirnya aku berjaya..
setelah beberapa jam aku lepak kat bilik dia..akhirnya.
"zeq, aku rasa lapar la...jom makan.."
hahhahha...
aku on jer..itu mmg yang aku nak kan...
cam jahatkan aku ni..
sampaila kat dining tu aku puisng ntah berapa round..tak tahu buat ape ntah..
las-last..
"zeq amik jer nasik ala...nanti aku guna akaun sesapa"
hahahahaha
aku aper lagi..mmg prut aku dah lapar gile babi kan nak suro kau buat ape
topup duit akaun pun masuk esok..bukan hari ni..membuatkan aku bertambah derita..
tak per..buat pertama kalinya tahun ni..aku makan banyak tapi tak muntah..hehehehe..
lepas makan aku bali k umah..solat..dan terus kesini..aku tengah download benda ni
lambat gile babeng..nak buat cammane?
sabar je la

Ahad, Januari 14, 2007

In d` 10-2-3 ALONE...

aku sepatutnya balik jb hari jumaat yang lepas..tapi disebabkan [perkara yang tak sepatutnya berlaku..aku menunda ke hari sabtu..tapi akhirnya..hai sabtu pun aku tak balik jugak..sampai la kehari ni..akhirnya aku tak balik jb
ibu dah marah2..pagi tadi tepon aku kejut semayang pun...juz cakap "bangun..semyang" terus letak tepon..tu pun dengan nada yang kasar.
aku sedih bukan sebab ibu cakap ibu cakap macam tu kat aku...tapi aku sedih sebab..aku dah sakitkan hati ibu lagi..
maafkan angah bu..
hujung minggu ni aku akn pastikan aku balik jb..esok..lepas d banking kan duit aku..aku terus gi beli tiket..kesian ibu..kesian atok..
semalam eqa overnite kat lua..tinggal aku sorang kat umah..nasib baik mimi panggil aku...so..aku tido uma dia..buat pertama kalinya dalamsejarah aku sem ni aku tido kul4 pagi..sebelum ni mana pernah..selalunya kan aku pukul 10 or 11 aku dah terkulat2 sorang-sorang kat atas katil..
d pulak dah janji ngan aku akan lebih amik berat pasal diri aku..hurm...
my harap d akan buat ape yang d cakap...

Rabu, Januari 10, 2007

Kelas puan Nora.!

aku datang sikit punya awal..yerla kelas masuk lab..mmgla jadik faveret aku..dari kul 1.50pm sampai la kul 2.30.sorang pun tak nampak batang hidung..
kelas dah tukar ke..?? atau aku sorang je yang tak tahu..?siot nak mampus...habis tu nak buat macam mane..?nak kol sesapa..ader pulak sen aku ni...purse pun aku tak bawak..binawae tul..!!!!ader ke tak der kelas ni...?
apesal tadik masa klelas shifa..tak plak gatal nak bagitau takder kelas nora..!!!!
argh..
tensionnya aku..nasib baik aku turun library ni..komputer banyak yang kosong...boleh jugak aku main tenet..!!!siot..
jap lagi aku nak naik atas balik..nak tgk balik kelas tu adrr orang ke tak der..binawe..!!hampeh..!!!siot..!!!!lagi sekali aku round tak der orang aku nak gi umah mimi..aku nak gi tanya dia lak..tu pun kalo dia ader kat umah la....malasnya aku...kenapa la jadik macam ni..????
aku datang kelas pun susah..tak datang kelas pun susah..!!!!
MAMITA....kol angah...!!!!
i`m stress..!!!!!
nampaknya aku kena bagi no pon aku kat orang la ni..
nak bagi sape..? mimi..
ala..jalan la...tu pun aku nak suro dia kol aku ke..msg aku ke kalo tak der kelas..!!!

Isnin, Januari 08, 2007

Wish to be like this forever.

seronoknya aku sem baru ni..ataupun semua ni hanyalah di awal semester saja..yerla aku ni kan trouble maker..
aku nak jadikkan semua benda se perfect mungkin tapi aku juga yang merosakkan semuanya..aku tak tahu nak kata cammane.atau bagaimana lagi.
aku dilanda kerisauan sekarang ni tadik gi pejabat amik slip periksa aku yang maha merosakkan reputasi aku.aku pergi tanya sekali tentang repeat class untuk bell 200
argh..susahnya..
aku kena repat semua kelas tu dalam sem ni jugakker?
dah salah aku..
STOP!!
bukan salah aku semata2...mungkin salah aku kerana tak mendengar suara hati tak menjadi lebih tegas
kalu tak semua ni takkan pernah terjadi...!
dan aku yakin..!kali ni semua tu takkan berulang lagi
cukup lah 3 sem aku semgsara..aku nak jadikkan 3 sem ni sebagai zaman kegemilangan aku walaupun tanpa teman atau pun pangkat yang lebih rendah "kawan" disisi.
aku tak perlukan tu semua
aku tak perlukan mereka..
bagi aku sekarang ni
mereka hanya penting buat akuketika untuk menyiapkan group assignment selepas itu..mereka tak membwa sebarang pengertian melainkan pengacau dalam hidup aku...
aku berharap kawan2 ku yang membca tidak mengambil hati
kerana
AKU MMG TAK PERLUKAN KAMU LAGI!

AKU SERONOK DENGAN KEHIDUPAN AKU sekarang ..
walaupun banayk kali keseoranagn dan kesuyian kat rumah tu..tapi aku tak kisah...hidup aku lagi aman...dah tentu assignment aku nanti akn lebih cepat siap..kerna tak der pengacau lagi
aku bole concentrete sepenuhnya...
aku juga bahagia dengn hubungan aku dengan ibu..aku taknak menyusahkan ibu..aku tak nak mengecewakan dia lagi.
sudah cukup aku buat dia menangis kerana seorang lelaki.
lelaki yang mungkin bila2 masa saja boleh melupakan aku walaupun dah berjanji setia.
ku takkan buat ibu menangis lagi
aku takkan buat ibu risau lagi
maafkan angah bu
untuk langkah yang pertama..aku rajin memnelepon ibu sekarang ni
aku juga merancang untuk pulang ke rumah 20 hb nanti.setiap setengah bulan aku akan pulang ke jb..
jumpa keluarga..aku nak bina semula semua kepercayaan diorang dan kebanggan diorang terhadap aku.