Isnin, Disember 31, 2007

mohd ziqrie haikal

ziqrie umonyer 3 hari
masa raya hari tu..
faveret dish: chicky fingers..(jari jemarinya sendiri)

aku and sayang...dah macam mak budak lak kan?
muka nak nangis la nie

happy new year!

hapy new year korang..!!!!

new year at puncak.!

picture 1
from kiri:zila??dee,adik dee,fana,nad,ieka
gambar2 raya puasa hari tue..
thanx korang sebab datang umah aku..
picture 2:
dari kiri:zila in utm kl..(kan?)dee..bakal2 keje kat NASA..adik dee..hurm..??fana, bakal cikgu fizik..nad..jadik orang umah ayob..ieka orang umah baby daus nya

HARI NI SECARA OFFICIALNYA AKU MENJEJAKKAN KAKI KAT PUNCAK BALIK..!
aku jugak tengah menjejak balik kawan2 aku yang lama...
here frens..my new number..

0196661344
SEKALI CELCOM LA....
HUHU
MAK AKU CAKAP: SENANG SIKIT NAK CALL ANGAH..murah!!!
DAH AGAK LAMA GAK LA AKU TAK MENULIS SEBARANG ENTRY KAT SINI
bukan aper..komputer kat rumah rosak...internet nyer la..modem terbakar..
dah di repair modem network card pilak rosak..last2 aku amik keputusan..stop meng-internet for a while..
tadik baru chek blog ika...makin berseri ea blog ko... ader gambar ayob and nad...
ala...sweetnya diorang..
agak2 bila la aku dapat mengecapi ke-sweet-an tu lagi???


hari ni sepatutnya ada kelas...ETR 300(enterpreneurship)
tapi...setan2 (zul,mimi,joe,hafiz)heheh...(setan2 pun kawan aku gak....)ajak aku gi window shopping kat low yatt..pass tu nak gi jenjalan..dah tanya kak diba tadik(kerani kat sini) ader kelas ker tak...dia pun tak sure..alamatnya...kena ponteng la nie...
diorang duk pakat ramai2 cakap...etr tak der lecturer ar...hurm...
nak gi ker tak nk?
dah lama gak aku tak merayap...

malm nie new year..diorang dah pakat2 nak kuar...hua...beshnya...
dengan segala konfidennya aku...OK SET..!
huhu...dah lupa pesan ibu la tue..JANGAN MERAYAP SANGAT..


ku sem nie duk rumah lain ..dah tak sama dengan budak2 lama..rumah diorang tinggi sangat ar..aku malas tol umah tinggi2nie..last2 aku mengambil keputusan yang drastik untuk tinggal dengan budak I.S (information system) yang tak syoknyer..toilet kongsi ramai2 sebab toilet lagi satu rosak..dengan dalm toilet punya siling tercabut..sempit bilik..duduk bilik c pulak tue..bilik 4 orang..ala..tak kisah la..bukannya aku nak lepak umah sangat pun...untuk tido dan tukar baju jer..tu pun kalo aku tak tido kat umah orang lain hehehe...


nad fellina:
dah lama aku tak jumpa manusia sorang tue..
dengar citer sekarang ni dah jadik aktress dah...
duduk pun dah kat damansara..
yang aku perasan dia ader berlakon kat citer "KAMI"
jadi akak fotostat..
mimi ader cakap yang dia sekarang ni ader berlakon kat drama RTM...
pija plak cakap dia jadik seketeri kat satu drama astro..namanya jamilah..
ala..tak kena betul dengan orang nya...

Khamis, Jun 21, 2007

My boo

Juz miss him so much.. sekarang nie mesti dia tengah kerja..
juz to earn money to build our future family.
rindu bangat samanya..
pukul 7 nanti baru dapat msg him again and get reply from him..nasib baik la aku pakai Digi..sms aku 0 sen..huhu..Free..!coz of MTV Power pack yang aku guna..
dia plak degil..aku suro tukar plan gi kat mtv plan dia tak nak...suka hati kamu la labu...

few days ago aku tnya dia... bile dia betul2 falling in love wif me...love me so much...
y i ask that Q?
Sbb aku tau..mana ader orang baru couple..terus suka..terus sayang giler2...
then, he answered.

" masa gi first time kita gi cs tgk wayang dulu..mumy dress up lawa2...kan mula hari tue..dady dah stat pgang tgn mumy...tgk badi pada sesaper jer yang tgk mumy..ingat tak? lagipun..mumy banyak bersabar dengan dady..banyak sangat tolong dady bile dady susah..and...mumy jer la satu2nya gurl yang sanggup bergolok gadai untuk tolong dady bile semua orang buang dady..."

ouch..! betul ker aku? hahha

hahah..and that was after 6 month kitorang declare...

Laptop ku sakit..!

i`m having trouble wif my laptop rite now...
tak tahu kenapa dia nak wat hal dalam dua tiga hari nie..as far as i knew..laptop ni adalah salah satu benda yang amat lah menurut perintah aku.eventhough, aku on dia dari hari selasa sampai hari jumaat.NONSTOP..!tapi, sekarang ni pulak dia wat hal..aku tak tahu dah kena virus aper dah kat laptop aku nie.Hurm...think about virus..dah lama gak aku tak bawak dia gi jumpa Dokternyer...(ader doc khas utk laptop kau nie ker?)

vg
kalau lah ader doc ynag sanggup nak ubatkan laptop nie.antara penyakitnye:
1. aku tak leh tgk muvee kat you tube lagik...asal nak tgk jer nanti dia akan * bLANK *..!
2. Aku nak tambah dia RAM dia...4,5 gig ok kot...
3. Make it wireless...plz..
4. Nak tambah segala aksesoris yang tak der...



Bile lah aku nak dapat duit Ptptn nie lagi..huhu..mmg ar syiok..!

Ahad, Jun 17, 2007

another shortage in my housew

Semalam hantar amet gi tempat study dia yang baru..kat Mantin..huh? kat mana tue?that`s my first reaction..
Mantin..kat N.9, area kampung yang teramat sangat...jauh dari bandar...kalo aku ynag tercampak kat sana..tak tahu la nak idup cammane...at least itu aper yang aku tgk..Puncak Perdana still ok lagi..
Sian gak aku tengok amet..kena tinggal kat tempat camtue..and rumah also bilik yang dia nak tinggal wat sementara waktu nie agak tak menyelerakan..agaknye..mmg rumah budak2 laki cam tu..bak kata ibu: cam dlm gua...aku bersetuju sangat2...rumah aku kat Puncak lebih selesa..may be sebab yang tinggal gurl kot..ntah la
aku cadangkan kat amet..kalo dia dapat pindah umah...cop rumah baru..takkira la rumah tu jauh ker..rumah baru.,.everything is new..kalo yang dah pnh org duduk kan, rasa cam rumah tinggal..
pandai2 la ko nak idup met..

Khamis, Jun 14, 2007

Si Juling







kucing yang family aku bela since dia baru lahir..nama nya juling...kadang2 belang...kenapa juling???sebab matanya satu kat atas satu kat bawah..hhahahah






"Rind0o0o0o0o0 segalanya"

Sudah berhari2 asyik menghadap komputer..membatukan diri dalam bilik sambil telinga disumbatkan lagu2 dari oag...ulang2 lagu mereka..ulang2 mereka lagi...dah tak tahu mau dengar apa...kemudian ditambahkan sedikit lagu dari soundtrack freaky friday..hanya ingin membuat sedikit kelainan dalam playlist..

- siang hari
semalam edit layout blog.trus hilang segalanya...hehehe..(ampunkan ku ika)

-malam hari
mengepau amet topup 5 ringgit tapi....

amet: aku blanja 2 hinggit jer..lagi 3 hinggit ko support sendirik...
aku: ala...dekut ar ko...keje penat2..blanja la akak ko nie...
amet: tak cucuk duit lagi la.....
angah: boleh ar....
amet:tapi dengan syarat...
angah:mender????
amet: buatkan aku karangan yang MARA mintak nie...aku malas...
angah: layan....

hampir pukul 11mlm baru aku siapkan karangan 300 perkataan tue...sambil menaip sms..mmg la agak lembab sikit..
rindu hp saboon ku...dah lama kat kedai...isk..isk..

tadi aku asyik meng-surf web2 fotopages oleh photographer amatur ataupun yang dah top cam iskandar ibrahim..hadui...sungguh lawa gambar2 yang diambil..anglenyer..positioningnyer..colournyer..cukup untukbuat aku rindu oada kamera dslr sewaktu kelas foto comm dulu...
macam mana pun aku nak beli jugak kamera bagak tue..
tak kira la lagi setahun, dua tahun, bertahun2..sehari simpan sposen...hahahasampai bile pun aku takdapat beli
tapi aku akan beli jugak tak kira macammane pun...agak2 bile harganya nak turun..dari 3000++ ke 300++ haha..berangan sungguh...nantilah..akan aku ikhtiarkan..walaupun aku nie bukanlah seorang fotographer yang terrer..yang tangkap gambar pun asal lawa...itu di namakan kepuasan..

Sabtu, Jun 09, 2007

burden on ma back

after being an "amah" for almost 2 weeks in dis house...
my D.O ( dapur officer) position have been taken back by my granny...
thank god...
tak payah la nak pening2kan kepala lagi nak memikirkan...
ikan nie nak masak aper huh?
sayur ader lagi tak kat dalam fridge? planning all the house chores yang nak kena buat untuk keesokan harinya
for short... i`m managing everything in dis house
and itu adalah keje yang aku rasa agak membosankan dan juga memningkan plus..memenatkan
kalo aku kahwin nanti aku rasa nak amik maid jer.
penat wo...
mana keje
mana nak buat semua kemas2 thingy
tak sanggup lagi wo..
walaupun aku rasanya tak melepaskan position tu hundred percent lagi..tapi aku dah leh bangun lambat....
huhu....
best nye
back to reality...
ok
for the past two weeks ..my mum and atok gi umrah and aku diamanahkan untuk jadi orang gaji merangkap baby sitter kat rumah nie
nak kuar gi mana2 pun NGAK BISA SIH..!!!
tapi...tu semua dah jadik past tense..heheh..
i`m back
being a teenage girl again
huhu
sape2 agak2 nak minum air zam2 tu dtanaglah umah aku yerk
masa terhad
promo...
huhu

Ahad, Jun 03, 2007

aku seorang aries

just now baru terbaca blog at ma frenster..the tittle " aries.."
well, oleh kerana aku pun seorang aries..i`m clicking on it and read it...
this is what ape yang didiscribe kan sebagai seorang aries

ARIES:- IrresistibleNice Love is one of a kind. Greatlisteners Very Good in bed... Lovernot a fighter, but will still knockyou out. Trustworthy. Always happy.Loud. Talkative. Outgoing VERYFORGIVING. Loves to make out. Has abeautiful smile. Generous. Strong.

ok..let we compare it with me...(ika..wanna join me?)
IrresistibleNice Love is one of a kind.
:- hurm...kalo selalu gado wif my boy tue kire one of d kind ker?hehehhe

Greatlisteners
:-i think it`s me..!! juz a great listener but a lousy respondent, hehehe

Very Good in bed
:- am i??? huhu...let`s do some experiment... DADY.....

Lovernot a fighter, but will still knockyou out.
:- YEAH..!totally benar..huhu...STAY AWAY FROM MY BOY AND MY LIFE..!!!!

Trustworthy.
:- tu r pasal aku simpan banyak secret orang..hahha

Always happy. :- still happy eventhough i`m sad..:(

Loud.
:- juz when i can`t take it anymore

Talkative.
:- yer ker???bukan ke aku seorang yang pendiam..hehehhe

Outgoing VERYFORGIVING.
:- not available to everyone juz for my boy

Loves to make out.
:- damn right..!

Has abeautiful smile.
:- heheh ... yer ker????

Generous.
- depends.. Strong. hell yeah..!!!

well... nilaikan sendiri k..!!! am i saying out the truth..nothing but the truth???
huhahhaha

Sabtu, Jun 02, 2007

Ietadakimasss....

Engine on channel 8..
huahahha
dah tengok citer nie banyak kali...from cd of course.
takiyua kimura starring this drama.
everything is sterted from cerita Beautiful Life.
addicted wif jpoon drama series.. yer la ..in Puncak tak banyak aktiviti yang boleh di buat.
selain daripada main game, khatamkan cd2 berulang2 kali also merayap2 sekitar shah alam( juz for pada sesiapa yang ader balak di sana) tu jer la yang dapat dibuat..
selain dari tu yang penting sekali...ASSIGNMENT..!!!!must finish it on time.
after watching the beautiful life, zatiell( ma roomate) bwk banyak lagi cd2 takuya kimura.
huhuu....
rupanya, dia pun mmg dah addicted dengan jpoon nie..
aku tgk engine, and another cd, ntah ape nama dia... tapi TAKUYA KIMURA in it.
b4 terlupa, one of my fave takuya kimura drama, yang dia jadik pemain hoki ais...
so handsome in that suit...
for me, dat drama also engine are the best among the best( sbb tak tgk yang lain lagi).
:)

Ahad, Mei 27, 2007

the short conversation

me: hello.
him: hello.
me:kat maner nie?
him: saper nie?
me:?????
him:saper nie?
me:(isk..isk)

hang up..

Sabtu, Mei 26, 2007

A mess!

should i leave him or should i just be with him and bear all the pain?
forgiveness seem like didn`t work out anymore
all the fight...
all the words...
all the tears...
have being my buddy lately..
am i so arrogant or was he too ego?
to whom should i talk?
who will understand me?
seem like nobody will be at my side when i needed somebody to be with me..
life..
love...
pain...
am i didn`t suit in this world?

Isnin, Mei 21, 2007

Mohd Afendy Abdul Hamid

I`m having shock..!!!
hwa...hahhahaha....
wanna know something?
endy..my ex-boy juz call me
hahahaha
takpernah aku sangka ex aku akan kol aku balik
lagi2 dia
sebab aku clash dengan dia dah lama tu
aku kaple dengan dia rasa dalam form2.
clash rasa form 3
then...we juz being fren yang tak macam fren sangat
tonite...aku dengar sore dia again....
bile aku kire2 agak2 6 tahun
tapi dia cakap 3 tahun
hahaha...
aku still kenal sore dia
bile aku tanya " ni sape"
dia jawab" fendy"
" nama penuh"
" mohd afendy abdul hamid"
hahhaha
kenal sangat
mana ika nitak on ym lagi
aku nak bagi tau dia nie

Selasa, Mei 08, 2007

the opportunity cost

esok econs lagi 3 hari lepas tue broadcasting.esoknyer balik jb..
hurm...agak pntgak ar nak tunggu hari2 yang mendatang nie...
tgh bace econs.lagi satu bab jer..tapi lambat gile nak abis...
ape taknye...depan mata laptop yang berserta dengan internet...mmg kertas ekonomi nie...aku dah tak pandang la...
hahhahahaha...
lagi ader mamber (ika) yang boleh aku borak panjang...
mmg meng "ym" jer la....
semua salah ko ika...
aper2 pun.
kna gak abiskan study econs ni..
wat latihan dia...
kalo tak
mampus aku exam esok
hahaah

Jumaat, April 13, 2007

achum..!!!!

yeah..i`m sick....
after setahun tak pernah sakit... wat pertama kalinya aku sakit yang amat teruk sekarang...
mungkin aku terlalu push diri aku untuk wat dan siapkan semua assignment..hadirkan diri dalam setiap perjumpaan...segalanya..
semuanya bermula dengan awal minggu ni..aku bertungkus lumus menyipakann replika giant yang nazz cakap..."not so important" tu...
and malam tu aku juz tido 2 jam..t pun lepas kepala aku dah terasa sengal2...
bangun..dan continue wif my job...
sebelum aku terlupa...i`m p......t........ aku paham aper yang aku tulis
dady happy..tapi aku semakin jadi ornag yang pemarah...ntah..aku opun tak tahu,,,ader jer yang aku tak suke...
aku jadi semakin kuat merajuk..nasib baik aku ader laki yang suka memujuk...
tapi...dia juga kerap marah...
sekarang still tgh gado lagi...
makin lama makin berat...dan semakin hari semkain tak tahan
semalam ke umah legendary broadcaster aku..
mahani ujang
a very sweet, hardworking lady...baik sangat..dan bagi aku dia tersangat lah lawa...
umurnya hampir 63..tapi..muka dia putih...tak berkedut pun..mana dia blaja cara jaga muka
bole la..dia mix and match dari pelbagai bangsa

Selasa, Mac 13, 2007

my boy missing!

yeah..my boy missing..!
masuk hari ni dah 3 hari dia tak ditemui..oleh sesiape pun..!!!1
where he gone?
tolonglah...jangan lah menakutkan aku yang sentiasa takut ni...
aku tak mampu untuk kehilangan dirinya...
keran adia tempat untuk aku meluahkan segalanya...
tapi kemana dia menghilang?
please...
don`t ever scare me like this..
aku akan berpuas hati hanya dengan satu panggilan dari nya setiap hari...
tapi tolong la...
jangan hilang tanpa berita..
kemana aku nak mencari..
tiada arah...
aku nak start mencari di mana?
aku tak tahu...
tolong la...
jangan takutkan aku sebegini...
aku tak mampu untuk kehilangan seorang yang amat aku sayang.......
sayang......
hilang kemana?
sihat ke?
dah makan kah dia...?
saban hari aku menangis..
tak kasihan kan aku kah dirinya...?

Jumaat, Mac 09, 2007

assignment

although aku bersyukur satu group dengan mimi and hafiz..tapi..leh tak kalo korang gimme some works to do?
cam..everything is complete..nothing much to do...but i look at the others..
diorang cam trying so hard to do the assignment...
while my group..
always coming with finishing everything..
out of no where..aku dah tahu,,keje2 tu dah siap..
thanks...
mmg aku tak banayk keje..
juz..individual assignment je yang buat aku sesak sendiri

Stupid girl

dont know her...
tapi dia selalu adr masa aku nak bukak internet kat blok 2 ni..and dia slalu katy sebeblah aku..
dont know why..
but...bagi aku pompuan ni cam tak betul kit..
tgk tv cakap sorang2...then kat dlam bilik komputer ni pun kalo bole nak nyanyi kuat2 and bukak lagu kuat2...
dia tak ahu ke ader orang lain yang ader kat dalam bilik ni...
so keep the voice low...!!!
dia dak P.A...coz i knoww....
ntah apehal ntah dia...juz being a P.A are u allowed to do so..?
not to complaining..but please have some little respect towards other la...
it is so hard???

Rabu, Mac 07, 2007

in nora`s class

kalo dulu skang ni time cik jem..skang ni plak Puan Nora..
apesal aku rasa cam cuak jer nak tunggu dia skang ni..
owh ..aku lupa..aku dah lama tak masuk kelas dia..
aku gak selalu merungut kat zatil...
" bile aku tak der baru dia nak buat kelas...
bile aku ader tak der pun nak buat...
k dia da masuk

Jumaat, Mac 02, 2007

it`s been a while

dah berlalu beberapa ketika aku meninggalkan alam blog ni..dan banyak juga yang berlaku..
antaranya..
balik jb..umah my ibu yang tercinta...wif onjah..eventhough juz for a few days...feel very happy...comfort...and kenyang..hahahah...
my 2nd anniversary...
walaupun ape yang aku nak untuk anniversary aku tak tercapai walau satu pun...even akunye blue berry cake tak de...sound angry..?
musn`t i?
dan sekarang ni..kembali ke [puncak again..wif tons of work...
and duit pun makin lama makin berkurangan...
for dummy presentation nora..
dengan advertising shifa..
banyak nyer keje2 aku..
nak wat cammane...
tapi i`m still lucky ... i think...
aku ber group dengan manusia yang leh bertolak ansur..buat masa ni..aku tak tahu masa depan nanti macam mana..
keje aku elh dikatakan ringan...walaupun aku m,emerlukan kerja yang berat sebenarnya...
for dummy..
suppose aku keluar untuk tangakap gamabr restoran..tapi oleh kerana keta dah tak muat..and diorang nak kua ke tem[pat lain..aku di excusekan untuk pergi...diorang pun tak kisah untuk wat jkeje tu semua kan?

Rabu, Januari 24, 2007

D~week

ujung minggu yang lepas...spent 3 dys wif my boy
happy?
of ourse...
itu la saat2 bahagia yang tak mungkin berulang
tiap saat bersamanya..
tiap detik gelak tawanya..
kehangatan tangan nya...(yang mana body parts yang paling aku suka)
mmg happy sangat2...
makan disuap..
tangan aku ni tak kan kotor dengan nasi...selagi bersamanya...
aku..
cuma sedia nasi...lauk dan air..hidangkan kepdanya...
pertama sekali aku masak ayam masak merah..tanpa gangguan dari dia..
aku masak ikut hati sendiri..ikut selera sendiri..
walaupun dia kate
"masin kit"
tapi tetap habis....siap bertambah...
akan kah semua tu jadi kenangan untuk selamanya..
dan tiada lagi episod bahagia seperti itu lagi?...
aku harap tidak...
dan tidak akn terjadi...
kerana dia orang yang paling kusayang..

Selasa, Januari 16, 2007

Hari raya korban yang lalu...

aku takder citer pun pasal hari raya haji yang lepas kan????
bagi aku..tu la antara masa2 yang seronok bile bersama keluarga..
antara banyak2 hari yang menyeronokkan la...
sebelum hari raya...kitorang dahbalik dulu ke kampung..tak silap aku kitorang whole family
(except along) balik kampung masa krismas..25.12.2006
on the way to kedah nothing happen..semuanya bejalan dengan lancar..
tapi yang tak bestnya..aku tak dapat bawak keta..
cit..
aku duk kat sit belakang je..
ala..tak kisah la..
kitorang sampai kat kedah around 6.30pm...tak terasa penat pun..yang ader kat rumah..biasala..pakndak`s family and tokcik`s.
seronok dapat tengok aiman...si anak jepun...yang terlampau tembam tu...









tapi cam biasa la..dia mmg takut dengan orang..bile la dia ni dapat aku pelok..tgk muka aku jer dah lari cari mama dia..
untill the next day..baru la jumpa family makchak...
seronoknya dapat jumpa baby harith..
si comel yang lincah..dan sentiasa buat orang geram dengan pernagai dia..
salah satunya baby yang tak banyakl meragam dan paling senang nak di handle..
aku tak paham pulak kenape..akaknya (atip and jiha) malas nak jaga dia..
may be tu adik diorang kot...
sebab tu macam malas nak jaga...
ala..samala cam aku...dengan ateh and baby pun aku sakit je hati bile melayan kerenah diorang...mmg diorang muka menyakitkan hati..hahhaa...aper2 pun tu adik2 aku...
28.12.2006.
kitorang menjalankan tour ke kuala kedah..ala tempat yang kena tsunami dulu...
2 keta..
keta family aku dengan family makchak..
mula2 aku,jiha and atip malas nak pergi ( 3 dara pingitan: gelaran kitorang kat kampung),tapi...masa diorang nak bertolak tu..tetiba jer...ayah masuk dalam umah balik and terus cakap nak mandi pantai...
ha?????
ader masuk dalam senarai ke nak mandi pantai...?
aku dah terpengaruh dengan kelakuan diorang yang sibuk amik baju..aku punterus amik baju...lompat masuk dalam keta...hehehe...
pergi kuala kedah..tgk kesan2 tsunami(atok nak tgk sangat)
then kitorang pergi pantai merdeka...
hahaha...cam lagu aku dengan d..
CINTA KITA DI PANTAI MERDEKA-TROPIKA
aku tak mandi laut..sebab..malas ar...nak basahkan baju..atip pun ader cakap dengan aku
" ni la baju angah yang paling selekeh untuk keluar kan?"
aku juz walk along the beach..dengan atip and jiha..tapi jiha akhirnya gi mandi jugak..walaupun hanya di persisiran pantai..
lantak kamu la...
lepas tu pi makan kat warong yang ade kat situ..
CHAR KUEY TEOW...
hurm...sedapnya char kuey teow tu...dah lama aku tak makan char kuey teow yang sedap...
lepas tu kitorang balik and sampai kat umah dalam kul 7/8 kot
hari tu jugak keputusan peperiksaan PMR dikeluarkan.
pagi2 sebelum pergi tour tu atip dah amik keputusan dia...
dia dapat 6A,2B...SAINS DENGAN APENTAH DIA B...
uda tak tahu lagi keputusan dia...
mula2 ala..dia buat selamba je..tak takut..lama2 dia cuak...
petang masa makan kat pantai merdeka baru la dia dapat tahu keputusan dia dapAt 5A,3B,PANDAI GAK ADIK AKU..
TAPI KESIAN DIA KENA MARAH JE DENGAN IBU AND AYAH MASA ON THE WAY BALIK...SEBABtak dapat kalahkan atip
DAH LA UDA SABAR JE...
esoknya...hahahha.
yang best ni..hari jumaat.
kitorang semua (except pak ndak.tok cik ya) semua gi pulau pinang.kitorang stay kat TM Resort.
diorang seronok la..yang laki le..dari lepas semayang jumaat sampai la petangnye nak maghrib..baru la diorang nakmasuk umah.bukannya yang besar2 jerk yang kecik pun dah tak kisah dah sejuk gile..mulut dah biru..pun tak nak naik bilik lagi.lantak korang la.
bile maghrib..turn kitorang lak yang pompuan ni nak bermandi-mandi..aku yang mandi sekejap ni pun dah sejuk gile..diorang boleh tahan ber jam2 kat dalam air tu..bia betul adik2 aku ni??

malamnya gi makan..aku ingat nak makan pasembur dengan char kuey teow..yerla..dah sampai penang mesti la nak rasa kan? kat tempat lain mana rasa..sekali..!akunye pasembur tak sampai..char kuey teow aku masuk dalam tong sampah je..tu pun setelah di bungkus dan makan balik ke hotel..
siotnye mamak..kuey teow dia cam sial..!
end of that day..
soknya kitorang semua pergi bukit bendera..tak pernah pergi kan..
masuk dalam train je nak naik atas..weyh...stengah jam naik..setengah jam turun..nak muntah aku kat dalam train tu..dah la bau badan berkepok dengan manusia2 kat dalam tu...tak tahan aku...uwekk..!!!!!
after the tour..kitorang pun balik la ke kedah balik..tanpa singgah kat mana2 lagi...tak silap aku singgah kat gurun kot...benti makan jap...
......................................................................End of story.............................................................................

Hari yang mengenyangkan..

bermula hari ni aku dapat makn dengan sepuas2 nya...
kenapa?
sebab...akaun subsidi makan aku dah penuh balik..hahhaha..
tadik aku makan ade lagi 50 lebih...macam mana aku tak mati kekenyangan kat sini.
jb banjir..
aku harap...kawasan umah aku tak de aper2..
yer la aku tgk paper pun kawasan yang tenggelam semuanya kawasan kamoung..yang kat ceruk mana pun aku tak tahu..jalan dalam ke kota..kat senai...
semuanya tenggelam..nanti..jb dah tak der lagi ke...atau..hanya tinggal bandar2 yang besar saja..
no more kampung...like segamat..
kesian org negeri aku..
hujan tak henti2..
kat puncak ni pulak...asik hujan time malam je...
hujung minggu ni aku nak balik umah kan?
aku nak rembat selimut yang tebal2 kit...
baru la malam2 aku tak kesejukan..
kalo ader d tak per jugak kalo aku sejuk malam2 badan aku dia leh panaskan..
ala...
rindu pulak kat d..
nak dia...
nak jumpa dia
bile la aku dapat jumpa dia..?
lagi 2 minggu ke...?

Isnin, Januari 15, 2007

hari isnin yang boring

hari ni tak der kelas..aku dari kul baper ek kat library ni..dari kul 3 sampai la skang..

apesal?
aku boring..dah tak der keje sangat...
aku ingat nak jumpa kak diba kat ofis..nak setelkan hal2 yang sepatutnya aku satel kan sejak lama dulu..tapi, macam mals jer aku nak jumpa.
aku semalam tak makan nasi satu hari suntuk..perut aku laparbangat..tapi nak buat macam mane.. duit aku dah habis..so..kan aku budak umah aku punya no.aku try,tapi dia tak approve..dia cakap
" no pin tidak sah "
habis tu mcam mana..? aku nak makan pun tak leh..
so.. aku decide..aku lepak umah naz..dengan harapan dia akn gunakan akaun sesapa untuk blanja aku makan..hahahah
jahatnya aku..dan akhirnya aku berjaya..
setelah beberapa jam aku lepak kat bilik dia..akhirnya.
"zeq, aku rasa lapar la...jom makan.."
hahhahha...
aku on jer..itu mmg yang aku nak kan...
cam jahatkan aku ni..
sampaila kat dining tu aku puisng ntah berapa round..tak tahu buat ape ntah..
las-last..
"zeq amik jer nasik ala...nanti aku guna akaun sesapa"
hahahahaha
aku aper lagi..mmg prut aku dah lapar gile babi kan nak suro kau buat ape
topup duit akaun pun masuk esok..bukan hari ni..membuatkan aku bertambah derita..
tak per..buat pertama kalinya tahun ni..aku makan banyak tapi tak muntah..hehehehe..
lepas makan aku bali k umah..solat..dan terus kesini..aku tengah download benda ni
lambat gile babeng..nak buat cammane?
sabar je la

Ahad, Januari 14, 2007

In d` 10-2-3 ALONE...

aku sepatutnya balik jb hari jumaat yang lepas..tapi disebabkan [perkara yang tak sepatutnya berlaku..aku menunda ke hari sabtu..tapi akhirnya..hai sabtu pun aku tak balik jugak..sampai la kehari ni..akhirnya aku tak balik jb
ibu dah marah2..pagi tadi tepon aku kejut semayang pun...juz cakap "bangun..semyang" terus letak tepon..tu pun dengan nada yang kasar.
aku sedih bukan sebab ibu cakap ibu cakap macam tu kat aku...tapi aku sedih sebab..aku dah sakitkan hati ibu lagi..
maafkan angah bu..
hujung minggu ni aku akn pastikan aku balik jb..esok..lepas d banking kan duit aku..aku terus gi beli tiket..kesian ibu..kesian atok..
semalam eqa overnite kat lua..tinggal aku sorang kat umah..nasib baik mimi panggil aku...so..aku tido uma dia..buat pertama kalinya dalamsejarah aku sem ni aku tido kul4 pagi..sebelum ni mana pernah..selalunya kan aku pukul 10 or 11 aku dah terkulat2 sorang-sorang kat atas katil..
d pulak dah janji ngan aku akan lebih amik berat pasal diri aku..hurm...
my harap d akan buat ape yang d cakap...

Rabu, Januari 10, 2007

Kelas puan Nora.!

aku datang sikit punya awal..yerla kelas masuk lab..mmgla jadik faveret aku..dari kul 1.50pm sampai la kul 2.30.sorang pun tak nampak batang hidung..
kelas dah tukar ke..?? atau aku sorang je yang tak tahu..?siot nak mampus...habis tu nak buat macam mane..?nak kol sesapa..ader pulak sen aku ni...purse pun aku tak bawak..binawae tul..!!!!ader ke tak der kelas ni...?
apesal tadik masa klelas shifa..tak plak gatal nak bagitau takder kelas nora..!!!!
argh..
tensionnya aku..nasib baik aku turun library ni..komputer banyak yang kosong...boleh jugak aku main tenet..!!!siot..
jap lagi aku nak naik atas balik..nak tgk balik kelas tu adrr orang ke tak der..binawe..!!hampeh..!!!siot..!!!!lagi sekali aku round tak der orang aku nak gi umah mimi..aku nak gi tanya dia lak..tu pun kalo dia ader kat umah la....malasnya aku...kenapa la jadik macam ni..????
aku datang kelas pun susah..tak datang kelas pun susah..!!!!
MAMITA....kol angah...!!!!
i`m stress..!!!!!
nampaknya aku kena bagi no pon aku kat orang la ni..
nak bagi sape..? mimi..
ala..jalan la...tu pun aku nak suro dia kol aku ke..msg aku ke kalo tak der kelas..!!!

Isnin, Januari 08, 2007

Wish to be like this forever.

seronoknya aku sem baru ni..ataupun semua ni hanyalah di awal semester saja..yerla aku ni kan trouble maker..
aku nak jadikkan semua benda se perfect mungkin tapi aku juga yang merosakkan semuanya..aku tak tahu nak kata cammane.atau bagaimana lagi.
aku dilanda kerisauan sekarang ni tadik gi pejabat amik slip periksa aku yang maha merosakkan reputasi aku.aku pergi tanya sekali tentang repeat class untuk bell 200
argh..susahnya..
aku kena repat semua kelas tu dalam sem ni jugakker?
dah salah aku..
STOP!!
bukan salah aku semata2...mungkin salah aku kerana tak mendengar suara hati tak menjadi lebih tegas
kalu tak semua ni takkan pernah terjadi...!
dan aku yakin..!kali ni semua tu takkan berulang lagi
cukup lah 3 sem aku semgsara..aku nak jadikkan 3 sem ni sebagai zaman kegemilangan aku walaupun tanpa teman atau pun pangkat yang lebih rendah "kawan" disisi.
aku tak perlukan tu semua
aku tak perlukan mereka..
bagi aku sekarang ni
mereka hanya penting buat akuketika untuk menyiapkan group assignment selepas itu..mereka tak membwa sebarang pengertian melainkan pengacau dalam hidup aku...
aku berharap kawan2 ku yang membca tidak mengambil hati
kerana
AKU MMG TAK PERLUKAN KAMU LAGI!

AKU SERONOK DENGAN KEHIDUPAN AKU sekarang ..
walaupun banayk kali keseoranagn dan kesuyian kat rumah tu..tapi aku tak kisah...hidup aku lagi aman...dah tentu assignment aku nanti akn lebih cepat siap..kerna tak der pengacau lagi
aku bole concentrete sepenuhnya...
aku juga bahagia dengn hubungan aku dengan ibu..aku taknak menyusahkan ibu..aku tak nak mengecewakan dia lagi.
sudah cukup aku buat dia menangis kerana seorang lelaki.
lelaki yang mungkin bila2 masa saja boleh melupakan aku walaupun dah berjanji setia.
ku takkan buat ibu menangis lagi
aku takkan buat ibu risau lagi
maafkan angah bu
untuk langkah yang pertama..aku rajin memnelepon ibu sekarang ni
aku juga merancang untuk pulang ke rumah 20 hb nanti.setiap setengah bulan aku akan pulang ke jb..
jumpa keluarga..aku nak bina semula semua kepercayaan diorang dan kebanggan diorang terhadap aku.