Khamis, November 16, 2006

MisS HOmE alReADy...

baru sampai kat Puncak ni semalam, tapi dah start rindu kat rumah..kenapa baru sekarang aku rasa rumah macam syurga?
huhu...
bukan nak kata ape...
ape yang aku nak semuany aku akan dapat..kat umah la...
bukan kat tempat lain...
ingat lagi satu hari tu...atok tengah masak..
aku terus kedapur..ade ayam..
"atok...masak per hari ni?"
"masak sambal petai "
" ala...masak la sambal ayam..."
"nak makan gi goreng ayam tu"
hahah...
walaupun arahan yang diberikan ..aku yang kena goreng ayam tu..tapi akhirnya aku terpacak kat depan tv tgk ANIMAX...atok yang masak sampai siap....sedap gile air tangan atok...
kalau dulu aku rasa nak balik umah cam tak best..
tapi sekarang ni aku rasa cam nak ader kat umah tetiap hari..
tengok ajala perubahan pada badan aku
asalkan kat puncak ni...aku mesti tak cukup makan....makin lama makin kurus..(walaupun tak sekurus mana)... yerla duit takder..nak buat cammane..
kalo balik umah jer...selera aku terus bertambah2.. makan macam takder untuk hari esok...ceh...
rindunya kat umah...
yang lagi membuatkan aku rindu kat rumah...
senyuman mak aku..
tak tahu kenapa..kalo aku sebut pasal ibu je...hati aku jadik sebak..
mungkin sebab aku banyak buat salah ngan dia..(mmg pun)
lagi seminggu kat sini...jap lagi exam psikologi..kul 2...
doakan aku berjaya..
walaupun aku baca buku ala kadar..
ala kadar pun semalam aku pulun baca sampai kul 3 pagi ok...
pagi pun bangun awal..baca buku kejap lepas tu terus main game..hahha
26hb aku dah balik jb balik..nak angkut semua barang2..
lagi sebulan aku akan bergelar part4..
makin banyak dugaan dan halangan yang akan aku tempuh..
tak siapa yang tahu apa yang ada dalam hati ku ini..
orang tgk aku cam tak kisah..tapi hanya aku yang tahu..
pelikkan?..
kenapa setiap nak mula semester baru je kau mesti jadik cam serba tak kena..
argh..persetan tu semua...sialan mereka2 yang tak berguna...
aku strong enough untuk menempuh segala halangan...hahahah
jia yok..!!!
salam perantauan dari aku di puncak perdana