Selasa, Ogos 22, 2006

Rumah Sewa...

argh... Sakit kepala aku...pija dari tadi asyik jerit "BODOH TENGIN" je....hm... tak dapat den nak nolong ko pija oi...

Berbalik pada tajuk yang sedia ada..
Aku dah menghabiskna duit2 syiling aku nak menelepon...
Nak cari rumah sewa for my boy...
Dah dapat..dan harganya RM450..
aku rasa mahal la jugak...
Bile aku tanya kat dalam umah tu ade perkakas ape...dia bole jawab..."Ade kipas dan lampu jer la..." TENGIN!!!!!
sakit kejap jiwa dan raga aku...

maknanya semua benda kat dalam umah tu nak kena beli...
wah..takkan nak biarkan laki aku tido atas simen..?gile la tu...

kadang-kadang aku rasa macam tak nak bagi dia datang sini jer.. sebab aku tau..nanti mesti dia susah kat sini...
tapi..dia jugak yang nak datang sini...nak keje kat sini...
nak buat camane ni?
hm...
macam nak carik umah lain..
tapi.. ape yang aku dapat hanya lah bilik sewa...
takkan nak bagi dia tinggal dengan orang lain..
tak nak aku...
tilam nakbeli...bantal...
macam mane ni?
kalo setakat bantal tak kisah lagi..sebab.. aku bole guna bantalpuncak..
tapi tilam...
nak kaut mane?
pening kepala aku
dah lah kat dalam tu satu benda pun tak der...
langsir pun tak der...
nak buat camane huh?

siang tadi mase kelas psiko cik mat...
group aku..pija ngan naz kena present kat depn..
the 1st group present..
bukak citer typhoon tu...
cik mat puji citer aku...hahahhaha
banyak gile manusia kat kelas t nak pinjam cd aku...
muahahahahahha
lepas group aku, group hafiz,mimi ngan zul...diorang buat pasal "transvetism"...ala.. pasal lelaki atau perempuan yang memakai pakaian tak mengikut cara yang betul...
laki pakai baju pompuan...gurl plak pakai baju lelaki....
diorang letak cerita beautiful boxer...
aku nak tgk citer tu..
dulu ader bli gak citer siam beautiful boxer..tapi citer yang aku beli tu lain dari apa yang aku nak...
ni baru citer betul...best citer dia...
tapi....
cik mat marah...
dia cakap..movie ni tak ikut tajuk...hm..
kna marahlah ape lagi...
ksian kat diorang
dah terkebil2 kat depan tu...

hari ni jugak tangkap gambar kelas ramai2...cam poyo jer..kna pakai blazer...aku try saiz s dulu..muat..tapi tangan senteng...aku malas nak pakai...habis tu aku pakai saiz 16... cam biasa la...aku jadik pemain rugby sementara...
dah pakai ...mimi pun cakap ok...aku gi toilet jap nak betulkan tudung....
bila aku balik je..aku tgk blazer aku kat tgn fatin...
aik...nak amik blazer aku ker?
aku cakap la tu blazer kau...

"tapi saiz 16 dah takder.."
"i amik dulu blazer tu..so blazer tu i punya...u dapat saiz berapa?"
"17( atau 18 aku tak ingat)"
"hm.. tak perla..."

aku terus pakai blazer tu...
"knapa la nasib aku selalu macam ni,pakai dah jadi baju sejuk.."

ok...the question is..
aku dapat baju tu dulu kan...?
so..aku lagi berhak...
aku rasa baju tu dah kena badan aku..
knape?
aku kena berkorban untuk orang lain ker?
biakan gambar org lawa...gambAr aku buruk...SORRY..PLEASE...!!!!
THAT`S NOT ME..!!!

Isnin, Ogos 21, 2006

in the photo communication class

Skip a day to finish the psycho assignment.... and still left the summary part unfinished
tomorrow is the presentation day...
and unfinished everything
at least my paperwork are complete...hahahah
satu hari yang penuh dengan keringat..and the result didn`t disappoint me..hahahah once again
Naz puji my dvd...TYPHOON..
.citarasanya yang melampau dan susah nak difahami akhirnya..tanpa disedari aku berjaya memenuhinya...

now...
in the photo comm class...
didn`t do any fucking things...juz...listen for the lecture for 10 minutes...
the rest..
searching for the internet
that what i always do...
myspace...friendster...
and
my online diary...

cik nia giving us an assignment...taking picture according to the theme...
hurm....
i love this class..
juz because i didn`t have the camera...
buat dono je la...
and juz start doing those assignment...once i get the camera...
harap2 faculty bagik la pinjam...

NOW..
consentrate to the other assignmnt....
and the class

Jumaat, Ogos 18, 2006

Melekat Di rUMAH...

18hb august 2006
hari jumaat yang tak begitu tenang..
paginya ke kelas terlambat seperti biasa...
semalam...
pija ngan lia still melekat kat atas katil....pija demam(katanya...) lia plak....bahana dgn eddy semalaman agaknya
jumpa katil terus rebah....ape la yang korang buat..????
hari ini..
aku meneruskan perjalanan ke kelas agama sorang diri tinggalkan lia yang tgh bersiap kat umah pija plak dah lama blah..!
sesampai je..pija bagi isyarat..kat sebelah dia takder kerusi...tak per la...
aku duk sebelah syami...
dari kelas ni kau dapat tau tentang kes lina joy....
solan pertama yang keluar kat dalam minda ni....
-sape pompuan tu?
dari penerangan dari pada ustaz yang ala2 kiut tu...baru la aku tau..
lina joy adalah seorang jawa yang murtad dan kes dia jadi hot story kat malaysia ni...
habis je kelas..ke embun...makan nasi lemak dulu..baru la balik....
sampai kat umah je
ingat nak buat assignment psiko
tu lah niat suci aku yang pertama.....Tapi...
kejadian berubah setelah itu...tatkala...(wah..aku menggunakan penanda wacana yang jarang aku gunakan...eh???knapa dengan bahsa mlayu aku ni???) aku bukak laptop yang maha lao ya ni ...TETIBA...!!!!aku nampak...AVG tgh update....aku pelik gak...apesal ek?bukan ke update kna pakai internet...aku try bukak ym....TING..! internet bole diguna...baru pukul brape....11pagi...
wah..puncak memanjangkan masa internet...bagus....mmg bagus untuk orang cam aku ynag asik lepak kat umah je....sementara aku masukkan diri aku ke alam maya ni....budak 2 eko tu dah masuk alam mimpi....dan begitu la aku smpai ke malam...
niat suci aku tak terjalan samapai sekarang...tgk la esok ke....aku pun bukannya kua pun...bertepatan dengan tajuk ni..hahahha

Ahad, Ogos 13, 2006

A4

Ni lah kehidupan bakal2 mahasiswa/siswi seluruh malaya amnya..penuh dengan kertas2 A4..bilalah keadaan ni nak berubah...bila lagi kah para pelajarkat institusi tinggi ni tak payah nak dibelenggu oleh kertas2 ni lagi..tapi..bila di fikirkan kembali...kalo takde kertas2 A4 ni....semua student tak dapat nakmenunjukkan ape yang dah dipelajari..walaupun sebenarnya semuanya membebankan..

aku pulak dikehendaki men"interview" para2 masscomers yang dah berjaya dalam hidup dan adalah satu hari dalam beberapa minggu yang lepas aku telah menghantar email kepada Awal ashaari, YA..AWAL YANG MENGACARA OIAM...huhu..taksangka awal sanggup terima interview yang serba budak ni....ini menunjukkan artis2 yang baru menginjak naik di persada seni malaya..tak lokek ilmu dan tak condempress..walhal awal2 aku dah bagitau yang aku ni hanyalah " pelajar uitm mass com part 3" sungguh bertoleransi nya artis kita pada hari ini.
ok ini adalah email yang dibalas oleh awal

hi zetty. well i have no problem with that. u can email me at (have to be secret)@gmail.com.
thank you! awal

----------------- Original Message -----------------
From: ~cUtEsT gODdEsS~
Date: Aug 7, 2006 5:30 PM
hi awal. I`M zetty hannan, pelajar part 3 diploma kT UITM PUNCAK PERDANA... to make it short i have to cover a column for faculty bulletin on mass comm student who have make it in the real world... and you are one of the person that would be feature on the collumn so...if you agree, can i make an interview with you via internet?


see......our artist still have their own manace...

Jumaat, Ogos 11, 2006

*bucuk*

Hua..!!!!
Aku tak mandi lagi..stillinthe baju kurung kuning aku...hahaha...
dari pagi smpai malam aku still membusukkan diri sendiri..malas nak mandi...malamkit ar..

Khamis, Ogos 10, 2006

Orang

Orang...sepeti yang di ketahui..
orang bermakna manusia..
yang mempunyai hati dan perasaan...
punya rasa yang berbagai..
sakit..pedih...pilu...gembira...riang dan bermacam lagi perasaan yang tak dapat digambarkan oleh kata-kata....
Tapi, sikap seseorang selalu berbeza..pernah tak hadapi keadaan seseorang bila berhadapan dengan diri kita...manisnya mulut..indahnya bahasa yang ditutur...sejuk hati bila mendengar kata-kata mereka...tapi bila dibelakang.. kita yang dipuji seminit lepas..menjadi bahan cacian...umpat dan keji...
Selalunya perkara sebegini berlaku dikalangan wanita.gurlz, ataupun perempuan..
Tak tahu kenapa perkara sebegini selalu terjadi dikalangan kaum hawa yang sepatutnya terkenal dengan kelembutannya..
mungkinkah kerana takut ataupun kecut....poyo bercakap dibelakang..tapi sukar nak diluahkan dihadapan..
ataupun kerana memang sikap perempuan yang hanya mahu mengatakan sesuatu yang tidak tahu antara kebenarannya..

Rabu, Ogos 09, 2006

The beginning

Permulaan BLOG aku.
nothing much to say.just a beginning...
Aku tahu, blog aku takkan menjadi sehebat naz atau khaleed, tapi aku masih ingin mencuba, cuma tiada ideea yang rasanya nakmuncul di hujung jari ini.
Jam sudah menunjukkan 3pg, mata masih tak menunjukkan isyarat untuk mencapai bantal.Mungkin kerana penangan kopi segelas yang diminum beberapa jam lepas.
Aku intai2 blog naz, terjumpa blog khaleed, cacak dan beberapa orang yang lain.lantas aku terfikir"mengapa aku tak mulakan diari aku sendiri"...pengalaman diari dibaca orang asing membuatkan aku amat berhati2 dalam menyimpan diari..sudah lama tak mengolah ayat yang panjangkadnag-kadang penat juga otak ni nakmemikirkan perkataan yang sesuai.
Apa dilemaaku sekarang.....oh..groupwork..
huh... betul juga kata fiza, manusia semua jahat...suka mengambil kesempatan..tiada yang betul2 tulus..kenapa mereka suka mengambil keatas orang seperi aku..fiza...
Bukan heendak mengatakan aku ini seorang yang teramat baik, aku juga sering mengata belakang..seperti gurl yang lain...aku juga sering memandang serong padaorang lain...memang itu lumrah manusia..sentiasa mencemburui insan lain. tapi aku tak pernah mengambil kesempatan keatas orang lain seperti yang berlaku keatas diri aku dan fiza.
Aku jahat..aku mengakuinya...aku akan membuat muka sekiranya tidak menyukai seseorang..aku tidakkisahtidak bertegur sapa jika aku sudah membenci seseorang itu...Jika pernah dilihat aku tidak bercakap dengan seseorang untuk jangka masa yang panjang..mknanya aku ada menyimpan dendam ataupun amarah.... dengan senang orang akan dapat menafsirnya...tetapi...ada segelintir manusia yang sering mengambil kesempatan yang tidak pernah teringatkan susah payah yang pernah ditempuhi bersama..tetapi ditinggalkan unuk mencapai kesenangan sendiri..
Itulah manusia...mungkin aku tergolong dalam golongan itu dan juga mungkintidak..
entah lah