Rabu, Disember 20, 2006

Ketakutan

aku sekaang kat utm..amik kursus pembinaan laman web..
tak sangka plak leh main internet kat sini...
pagi tadi..aku mmg dah ingat malas nak datang...yer la aku rasa mesti budak kecik2 je yang ade...
mmg pun budak2 kecik yang banyak tapi tak sangka plak banyak budak yang se batch aku masa kat sekolah dulu..
farihin ade
masyitah ader
tapi... malas ar nak campur
bukan klik aku pun
kursus ni 2 hari
hari ni ngan esok
terperap la aku kat depa komputer ni ari kul 8 sampai kul 5 petang

macam tittle yang dah tertera kat atas.
aku sebenarnya tengah cuak gak result exam nak kua
aku tak tahu la macam mana..
kena buang agaknya
cuak gile aku
tadik masa bukak ym..
paul ade hantar msg dia cakapkena tepon puncak baru tahu result
lagi la aku cuak
nak buat macam mane ni???
aku pun dah tak tahu nak buat macam mana..
mesti aku kena marah gile2...
giler ar

aku nex sem nak bia si pijah tu kuar dari umah aku

Khamis, November 16, 2006

MisS HOmE alReADy...

baru sampai kat Puncak ni semalam, tapi dah start rindu kat rumah..kenapa baru sekarang aku rasa rumah macam syurga?
huhu...
bukan nak kata ape...
ape yang aku nak semuany aku akan dapat..kat umah la...
bukan kat tempat lain...
ingat lagi satu hari tu...atok tengah masak..
aku terus kedapur..ade ayam..
"atok...masak per hari ni?"
"masak sambal petai "
" ala...masak la sambal ayam..."
"nak makan gi goreng ayam tu"
hahah...
walaupun arahan yang diberikan ..aku yang kena goreng ayam tu..tapi akhirnya aku terpacak kat depan tv tgk ANIMAX...atok yang masak sampai siap....sedap gile air tangan atok...
kalau dulu aku rasa nak balik umah cam tak best..
tapi sekarang ni aku rasa cam nak ader kat umah tetiap hari..
tengok ajala perubahan pada badan aku
asalkan kat puncak ni...aku mesti tak cukup makan....makin lama makin kurus..(walaupun tak sekurus mana)... yerla duit takder..nak buat cammane..
kalo balik umah jer...selera aku terus bertambah2.. makan macam takder untuk hari esok...ceh...
rindunya kat umah...
yang lagi membuatkan aku rindu kat rumah...
senyuman mak aku..
tak tahu kenapa..kalo aku sebut pasal ibu je...hati aku jadik sebak..
mungkin sebab aku banyak buat salah ngan dia..(mmg pun)
lagi seminggu kat sini...jap lagi exam psikologi..kul 2...
doakan aku berjaya..
walaupun aku baca buku ala kadar..
ala kadar pun semalam aku pulun baca sampai kul 3 pagi ok...
pagi pun bangun awal..baca buku kejap lepas tu terus main game..hahha
26hb aku dah balik jb balik..nak angkut semua barang2..
lagi sebulan aku akan bergelar part4..
makin banyak dugaan dan halangan yang akan aku tempuh..
tak siapa yang tahu apa yang ada dalam hati ku ini..
orang tgk aku cam tak kisah..tapi hanya aku yang tahu..
pelikkan?..
kenapa setiap nak mula semester baru je kau mesti jadik cam serba tak kena..
argh..persetan tu semua...sialan mereka2 yang tak berguna...
aku strong enough untuk menempuh segala halangan...hahahah
jia yok..!!!
salam perantauan dari aku di puncak perdana

Ahad, Oktober 15, 2006

newspaper

newspaper aku hampir siap..
hanya tinggalpage 7 dan 8, dan juga letak gambar.
aku tak tau macam mane si naz leh cakap penat..
tak tido 3 4 hari
padahal akubole siap kan bnda tu dalam beberapa jam..
kul 8 aku stat.1.30 dah sampai page 6..
gambar je aku tak letak lagi..
untuk news..
hurm..
news dah salin awal2 kat word..
juz cut and paste je..
apesusah
aku siap ader news yang tak leh masuk sebab dah pack sangat
advertisement aku pun tak banyak
dah 6 page baru 2 advertisement aku
tu pun kecik
hm..
ade hikmah disebalik semuanya
aku tk penat sangat
aku relax..
siapleh ym ngan tulis blog lagi
aku nye myspace dah buang..
hurm..
d taksuke aku main myspace kan?
tak kisah la
masa nak buang tu sakit gak la
yerla
benda tu aku dah ader lama.akhir form 5 tak silap aku..
banyak komen kat dalam tu
kawan pun ramai
tapi
bia la

Khamis, Oktober 12, 2006

dont you ever trust your fren at puncak!!!

ape yang aku nak cakap...headline aku dah menerangkan segalanya...
jangan percaya sesapa saja di puncak...
aku hilang dari puncak selama seminggu..ada sebabnya kenapa aku buat begitu..
menghilangkan diri untuk mengelakkan tekanan dalam diri aku...tapi bila aku kembali ke sini..
macam 2 yang aku dengar...
kelas aku....kelas 3d..kelas yang paling sial...tak kira lelaki atau perempuan....
alia...!huh...
orang yang aku anggap kawan rupanya lawan aku selama ni
aku tak amik tahu hal orang..
korang nak terlungkup ke korang terbalik ke..aku tak amik pusing..
korang bercerita dan aku mendengar..
tapi sumpah aku tak pernah menjaja nama orang ..
membusuk kan nama orang..
tapi..kenapa korang selallu nak amik tahu hal aku..
memalukan aku satu puncak..
lia menuduh aku seminggu takdatang sebab aku keguguran..
apa jenis kawan kah itu?
kawan or lawan..?
aku tak pernah menyisihkannya walau dia susah..
aku tau
akutak bole nak mmbantu kalo dia takder sen..tapi aku sentiasa ader disampingnya bile dia dalam dilema or kesusahan..selagi aku bole membantu
tapi..
ape yang aku dapat.?
nama aku dibusukkan...!!!
ini ke yang aku harapkan daripada sorang kawan..?
korang baca..korang fikir..
aku tak rasa cara aku nak buat bising satu puncak hanya untuk bersih kan nama aku akan berjaya..aku tak nak bising..
aku juz harap...orang yang pandang serong pada aku...
DAPAT BALASAN YANG SETIMPAL..!!!!

Ahad, September 24, 2006

Bulan Pose

Hari ni first day pose...
bangun2 tido je tadik tetiba perut aku cam kejang...macam nak suro aku makan je..tapi,iman aku masih kuat..heheh
aku menghadap komputer lepas bangun tido sampai la sekarang....
tak der keje lain nak buat...
lepas mandi...basuh baju...layan komputer ni balik...
apa nak jadik dengan aku la.........
tadik internet ader problemkit...apesal ntah...kul 5 baru dia berfungsi balik
aku ingatkan first day pose ni aku dapat la saho ngan d..
tapi, dia buat hal
dan..aku masih lagi kat puncak..
tgkla
hai jumaat ni mungkin aku balik jb kot
semalam tepon ibu...
ader 20sen je tak leh nakcakap lama
tanya ibu
masak ape??
segalanya masakan yang sedap2
terkecur air liur aku
cam nak balikumah time tu jugak
lamanya tak makan makanan umah....

hm...zeq...teruskan perjuangan merentangi bulan pose..
cia yok..!!!
:)

Ahad, September 17, 2006

alone

lonely...
i`m damn lonely here..
pija hari jumaat tu dah balik..
lia baru balikpagi tadik...
aku
sensorang kat depan komputer bi dari tgh ari tadik..
ape nak jadik la ngan ko ni Zetty..!!!
ntah la
aku dah asingkan gamba2 assignment aku
hm..
potrait gamabr aku sendiri kot..
hahah

familiku

Tadi sampai je rumah...
dalam pukul 10 lebih...
belumpun mandi dan salin baju...
aku masih dalam baby-t roxy kesayangan ku dan juga jeans levis yang dah lama tak basuh...
aku menuju ke tingkat bawah
menyerang telefon..
orang pertama yang aku telepon adalah keaksih kesayang ku
tapi hampa ..
sebab hp dia tak di aktifkan
aku telefon ke joho...
7 no. yang dah lama aku tak dail...
075271777...51 pakis 3..
no rumah aku yang aku dah 2 bulan tak balik kesana
ateh yang angkat talian tu..
dia macam takkenal akak nya sendiri...
aku sndiri terpaksa berfikir kepunyaan sapekah suara itu..
ni lah padahnya kalo dah selalu sangat tak telepon umah
ateh panggil ibu..
dan aku habiskan syiling ngomol sama ibu..
aku menanyakan perihal orang yang asyik telepon aku
ibu cakap atok yang telepon aku tetiap hai..
atok..
rndunya aku pada atok...
aku nak bercakap dengan atok
...walaupun setiap kali aku tepon aku mesti kena marah
aku tak kisah
aku hanya nak cakap dengan atok
aku sayang sanagt pada atok
dah lama tak tido dengan atok
dah lama tak makan masakan atok
dah lama tak kena bebel ngan atok
dah lama tak bergurau dengan atok
dah lama tak gado dengan atok

atok
angah rindu sangat kat atok
rindu sangat
maafkan angah sbab selalu buat atok risau
hari isnin nanti nagah tepon atok yer
angah tahu ..pukul 6 keatas ibu takder kat umah amik baby dari seklah
time tu angah akan tepon atok
angah nak cakap ngan atok

budak2 yang lain gak
korang at umah rajin blaja tak???
anagh takder koramg ,esti malas nka buat keje sekolah ni
ateh upsr hari tu ok???
angah tak tepon ateh pn kan..??
jahatnye anga ni
maaflah teh
angah tak cukup duit nak tepon umah
kalo angah guna dut yang ader angah kat sini nanti dah takder duit
angah harap..ateh dapat jawab soalan periksa hari tu..

tak lama lagi uda pulak periksa kan..?
jawab baik2 tau...
dapatkan "a" banyak2...
nanti dapat banyak habuan
mintak ibu hadiah tau..
hahahah

ha amet
ko pun nak periksa kan??
jawab betul2
kata nak battle ngan aku sape pnya "a" lagi bnyk..

baby....
hurm
takder komplein
nanti angah beli kitkat bawak balik ok pendek..!

ibu ngan ayah..
angah tau angah banyak susahkan ibungan ayah..
dan angah tak nak nyusahkan lagi
ntah la
angah tau angah ni keras kepala...
buat benda sesuka hati je
tak pkir orang lain...maafkan angah ye

along lak
no komen
you are the bro in the world

Menggila

Hari ni buat keje gile kit...
pergi tasik Shah Alam tu snsorang...tangkap gambar...ingatkan nak gi dengan Cik Naz...tapi bile di tepon...dia kat Bukit biNtang plak...
aku tunggu bus dari pukul 2.30...kul 4.30 baru ader bus
wah...
sungguh menyirap aku...kalo ade petrol ngan lighter kat tgn aku time tu
rasa cam nak bakar je bus restu tu..
menyakitkan jiwa dan raga aku tul

Jumaat, September 15, 2006

juz picta..

this is me trying to taking picture...
takder gaya pro langsung
hahha



ok yang ni team PA kalo tak silap
these picture were taken masa open day kat puncak...saja je
malas nak simpankat folder letak je la kat sini
masa open day tu keje aku juz mennagkap gambar je..
yerla assignment utk sports kan..?
hm...


Selasa, Ogos 22, 2006

Rumah Sewa...

argh... Sakit kepala aku...pija dari tadi asyik jerit "BODOH TENGIN" je....hm... tak dapat den nak nolong ko pija oi...

Berbalik pada tajuk yang sedia ada..
Aku dah menghabiskna duit2 syiling aku nak menelepon...
Nak cari rumah sewa for my boy...
Dah dapat..dan harganya RM450..
aku rasa mahal la jugak...
Bile aku tanya kat dalam umah tu ade perkakas ape...dia bole jawab..."Ade kipas dan lampu jer la..." TENGIN!!!!!
sakit kejap jiwa dan raga aku...

maknanya semua benda kat dalam umah tu nak kena beli...
wah..takkan nak biarkan laki aku tido atas simen..?gile la tu...

kadang-kadang aku rasa macam tak nak bagi dia datang sini jer.. sebab aku tau..nanti mesti dia susah kat sini...
tapi..dia jugak yang nak datang sini...nak keje kat sini...
nak buat camane ni?
hm...
macam nak carik umah lain..
tapi.. ape yang aku dapat hanya lah bilik sewa...
takkan nak bagi dia tinggal dengan orang lain..
tak nak aku...
tilam nakbeli...bantal...
macam mane ni?
kalo setakat bantal tak kisah lagi..sebab.. aku bole guna bantalpuncak..
tapi tilam...
nak kaut mane?
pening kepala aku
dah lah kat dalam tu satu benda pun tak der...
langsir pun tak der...
nak buat camane huh?

siang tadi mase kelas psiko cik mat...
group aku..pija ngan naz kena present kat depn..
the 1st group present..
bukak citer typhoon tu...
cik mat puji citer aku...hahahhaha
banyak gile manusia kat kelas t nak pinjam cd aku...
muahahahahahha
lepas group aku, group hafiz,mimi ngan zul...diorang buat pasal "transvetism"...ala.. pasal lelaki atau perempuan yang memakai pakaian tak mengikut cara yang betul...
laki pakai baju pompuan...gurl plak pakai baju lelaki....
diorang letak cerita beautiful boxer...
aku nak tgk citer tu..
dulu ader bli gak citer siam beautiful boxer..tapi citer yang aku beli tu lain dari apa yang aku nak...
ni baru citer betul...best citer dia...
tapi....
cik mat marah...
dia cakap..movie ni tak ikut tajuk...hm..
kna marahlah ape lagi...
ksian kat diorang
dah terkebil2 kat depan tu...

hari ni jugak tangkap gambar kelas ramai2...cam poyo jer..kna pakai blazer...aku try saiz s dulu..muat..tapi tangan senteng...aku malas nak pakai...habis tu aku pakai saiz 16... cam biasa la...aku jadik pemain rugby sementara...
dah pakai ...mimi pun cakap ok...aku gi toilet jap nak betulkan tudung....
bila aku balik je..aku tgk blazer aku kat tgn fatin...
aik...nak amik blazer aku ker?
aku cakap la tu blazer kau...

"tapi saiz 16 dah takder.."
"i amik dulu blazer tu..so blazer tu i punya...u dapat saiz berapa?"
"17( atau 18 aku tak ingat)"
"hm.. tak perla..."

aku terus pakai blazer tu...
"knapa la nasib aku selalu macam ni,pakai dah jadi baju sejuk.."

ok...the question is..
aku dapat baju tu dulu kan...?
so..aku lagi berhak...
aku rasa baju tu dah kena badan aku..
knape?
aku kena berkorban untuk orang lain ker?
biakan gambar org lawa...gambAr aku buruk...SORRY..PLEASE...!!!!
THAT`S NOT ME..!!!

Isnin, Ogos 21, 2006

in the photo communication class

Skip a day to finish the psycho assignment.... and still left the summary part unfinished
tomorrow is the presentation day...
and unfinished everything
at least my paperwork are complete...hahahah
satu hari yang penuh dengan keringat..and the result didn`t disappoint me..hahahah once again
Naz puji my dvd...TYPHOON..
.citarasanya yang melampau dan susah nak difahami akhirnya..tanpa disedari aku berjaya memenuhinya...

now...
in the photo comm class...
didn`t do any fucking things...juz...listen for the lecture for 10 minutes...
the rest..
searching for the internet
that what i always do...
myspace...friendster...
and
my online diary...

cik nia giving us an assignment...taking picture according to the theme...
hurm....
i love this class..
juz because i didn`t have the camera...
buat dono je la...
and juz start doing those assignment...once i get the camera...
harap2 faculty bagik la pinjam...

NOW..
consentrate to the other assignmnt....
and the class

Jumaat, Ogos 18, 2006

Melekat Di rUMAH...

18hb august 2006
hari jumaat yang tak begitu tenang..
paginya ke kelas terlambat seperti biasa...
semalam...
pija ngan lia still melekat kat atas katil....pija demam(katanya...) lia plak....bahana dgn eddy semalaman agaknya
jumpa katil terus rebah....ape la yang korang buat..????
hari ini..
aku meneruskan perjalanan ke kelas agama sorang diri tinggalkan lia yang tgh bersiap kat umah pija plak dah lama blah..!
sesampai je..pija bagi isyarat..kat sebelah dia takder kerusi...tak per la...
aku duk sebelah syami...
dari kelas ni kau dapat tau tentang kes lina joy....
solan pertama yang keluar kat dalam minda ni....
-sape pompuan tu?
dari penerangan dari pada ustaz yang ala2 kiut tu...baru la aku tau..
lina joy adalah seorang jawa yang murtad dan kes dia jadi hot story kat malaysia ni...
habis je kelas..ke embun...makan nasi lemak dulu..baru la balik....
sampai kat umah je
ingat nak buat assignment psiko
tu lah niat suci aku yang pertama.....Tapi...
kejadian berubah setelah itu...tatkala...(wah..aku menggunakan penanda wacana yang jarang aku gunakan...eh???knapa dengan bahsa mlayu aku ni???) aku bukak laptop yang maha lao ya ni ...TETIBA...!!!!aku nampak...AVG tgh update....aku pelik gak...apesal ek?bukan ke update kna pakai internet...aku try bukak ym....TING..! internet bole diguna...baru pukul brape....11pagi...
wah..puncak memanjangkan masa internet...bagus....mmg bagus untuk orang cam aku ynag asik lepak kat umah je....sementara aku masukkan diri aku ke alam maya ni....budak 2 eko tu dah masuk alam mimpi....dan begitu la aku smpai ke malam...
niat suci aku tak terjalan samapai sekarang...tgk la esok ke....aku pun bukannya kua pun...bertepatan dengan tajuk ni..hahahha

Ahad, Ogos 13, 2006

A4

Ni lah kehidupan bakal2 mahasiswa/siswi seluruh malaya amnya..penuh dengan kertas2 A4..bilalah keadaan ni nak berubah...bila lagi kah para pelajarkat institusi tinggi ni tak payah nak dibelenggu oleh kertas2 ni lagi..tapi..bila di fikirkan kembali...kalo takde kertas2 A4 ni....semua student tak dapat nakmenunjukkan ape yang dah dipelajari..walaupun sebenarnya semuanya membebankan..

aku pulak dikehendaki men"interview" para2 masscomers yang dah berjaya dalam hidup dan adalah satu hari dalam beberapa minggu yang lepas aku telah menghantar email kepada Awal ashaari, YA..AWAL YANG MENGACARA OIAM...huhu..taksangka awal sanggup terima interview yang serba budak ni....ini menunjukkan artis2 yang baru menginjak naik di persada seni malaya..tak lokek ilmu dan tak condempress..walhal awal2 aku dah bagitau yang aku ni hanyalah " pelajar uitm mass com part 3" sungguh bertoleransi nya artis kita pada hari ini.
ok ini adalah email yang dibalas oleh awal

hi zetty. well i have no problem with that. u can email me at (have to be secret)@gmail.com.
thank you! awal

----------------- Original Message -----------------
From: ~cUtEsT gODdEsS~
Date: Aug 7, 2006 5:30 PM
hi awal. I`M zetty hannan, pelajar part 3 diploma kT UITM PUNCAK PERDANA... to make it short i have to cover a column for faculty bulletin on mass comm student who have make it in the real world... and you are one of the person that would be feature on the collumn so...if you agree, can i make an interview with you via internet?


see......our artist still have their own manace...

Jumaat, Ogos 11, 2006

*bucuk*

Hua..!!!!
Aku tak mandi lagi..stillinthe baju kurung kuning aku...hahaha...
dari pagi smpai malam aku still membusukkan diri sendiri..malas nak mandi...malamkit ar..

Khamis, Ogos 10, 2006

Orang

Orang...sepeti yang di ketahui..
orang bermakna manusia..
yang mempunyai hati dan perasaan...
punya rasa yang berbagai..
sakit..pedih...pilu...gembira...riang dan bermacam lagi perasaan yang tak dapat digambarkan oleh kata-kata....
Tapi, sikap seseorang selalu berbeza..pernah tak hadapi keadaan seseorang bila berhadapan dengan diri kita...manisnya mulut..indahnya bahasa yang ditutur...sejuk hati bila mendengar kata-kata mereka...tapi bila dibelakang.. kita yang dipuji seminit lepas..menjadi bahan cacian...umpat dan keji...
Selalunya perkara sebegini berlaku dikalangan wanita.gurlz, ataupun perempuan..
Tak tahu kenapa perkara sebegini selalu terjadi dikalangan kaum hawa yang sepatutnya terkenal dengan kelembutannya..
mungkinkah kerana takut ataupun kecut....poyo bercakap dibelakang..tapi sukar nak diluahkan dihadapan..
ataupun kerana memang sikap perempuan yang hanya mahu mengatakan sesuatu yang tidak tahu antara kebenarannya..

Rabu, Ogos 09, 2006

The beginning

Permulaan BLOG aku.
nothing much to say.just a beginning...
Aku tahu, blog aku takkan menjadi sehebat naz atau khaleed, tapi aku masih ingin mencuba, cuma tiada ideea yang rasanya nakmuncul di hujung jari ini.
Jam sudah menunjukkan 3pg, mata masih tak menunjukkan isyarat untuk mencapai bantal.Mungkin kerana penangan kopi segelas yang diminum beberapa jam lepas.
Aku intai2 blog naz, terjumpa blog khaleed, cacak dan beberapa orang yang lain.lantas aku terfikir"mengapa aku tak mulakan diari aku sendiri"...pengalaman diari dibaca orang asing membuatkan aku amat berhati2 dalam menyimpan diari..sudah lama tak mengolah ayat yang panjangkadnag-kadang penat juga otak ni nakmemikirkan perkataan yang sesuai.
Apa dilemaaku sekarang.....oh..groupwork..
huh... betul juga kata fiza, manusia semua jahat...suka mengambil kesempatan..tiada yang betul2 tulus..kenapa mereka suka mengambil keatas orang seperi aku..fiza...
Bukan heendak mengatakan aku ini seorang yang teramat baik, aku juga sering mengata belakang..seperti gurl yang lain...aku juga sering memandang serong padaorang lain...memang itu lumrah manusia..sentiasa mencemburui insan lain. tapi aku tak pernah mengambil kesempatan keatas orang lain seperti yang berlaku keatas diri aku dan fiza.
Aku jahat..aku mengakuinya...aku akan membuat muka sekiranya tidak menyukai seseorang..aku tidakkisahtidak bertegur sapa jika aku sudah membenci seseorang itu...Jika pernah dilihat aku tidak bercakap dengan seseorang untuk jangka masa yang panjang..mknanya aku ada menyimpan dendam ataupun amarah.... dengan senang orang akan dapat menafsirnya...tetapi...ada segelintir manusia yang sering mengambil kesempatan yang tidak pernah teringatkan susah payah yang pernah ditempuhi bersama..tetapi ditinggalkan unuk mencapai kesenangan sendiri..
Itulah manusia...mungkin aku tergolong dalam golongan itu dan juga mungkintidak..
entah lah